• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Autko do 5000zł. Jakie? ;)

Wyszukiwarka Forumowa:

HighEffect

Well-known member
Weteran
Buchów
1
hah mam tak namieszane w głowie ze cyrk hehe mam jeszcze 2 miesiące zeby sie spokojnie zastanowić i coś poszukać nie chce nic na szybko abym nie żałował. Jak narazie stawiam na Hanię 1.6 v-tec coupe ponadczasowa buda no i ten silnik. Jako że tego auta potem nie sprzedam powiedzmy ze jak sie dorobie i kupie co innego nawet to bedzie moją zabaweczką :D jako ze narazie nie mam zadnych zobowiązań finansowych bede mógł ją sobie reperować. ale tak jak mowiłem jeszcze sie nie zdecydowałem może przez 2 miechy jeszcze 3 razy zdanie zmienie z alfy rezygnuje jakoś nie moge sie przekonać ciągnie mnie jedynie do niej wnetrze

S

Sławuś z council estate.

Guest
Honde civic 1.6 bym wybrał z tych trzech. Koniecznie białą. Sobie potem zrób sportowy wydech taki z rynny, sport hamulce albo chociaż zaciski pomaluj na czerwono, daj czerwone pokrowce (ze smokami) na siedzenia, obniż zawieszenie (można obciąć sprężyny), wstaw kute korby i tłoki, przyciemnij szyby i obklej samochód obojętnie jakimi napisami byle były jaskrawe żarówiaste i po japońsku. Bedzie klasyk.

Wuja_Ben

Well-known member
Buchów
2
z tymi napisami po japońsku bym nie ryzykował
***niesz taki a tam kurczak w pięciu smakach nabazgrane ;)

HighEffect

Well-known member
Weteran
Buchów
1
hahaha nieeee toż to wieś na hu*a :D jc to dokładki od vti fajne felgi gwiazdy delikatny tłumik i tyle nie jestem fanem robienia z aut batman mobile

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
17,230
Odznaki
1
Po ch*j ci zajezdzony civic po jakims sebixie?

Popaczalem z ciekawosci na otomoto.pl i sa eleganckie Saaby 900 za 5 tysi. To pierwsze seryjnie produkowane auta z turbina, 150-180 koni i w dodatku jedne z najbezpieczniejszych jakie zrobiono. Nawet jeden kabrio jest z '96 za 5k i 160 tysi przebiegu. To nawet dzis jest szybkie auto, a w czasach jak wyszlo to nie bylo zadnej bmki czy mesia co by sie na drodze moglo z nim rownac.

slow burn

HPS 250
Weteran
Buchów
1,387
Odznaki
1
porządne marka, porządne auto - starsze sporo od Ciebie :D

moim zdaniem wszystkie stare auta bija na głowę nowe bo były robione po to żeby służyły długo właścicielowi, te nowe są jak wszystko inne co teraz się produkuje. Maja być sprawne tylko przez okres gwarancji, a potem to już niech właściciel się martwi..

---------- Post Zaktualizowany 10:39 ---------- Data pierwszego postu 10:35 ----------

Po ch*j ci zajezdzony civic po jakims sebixie?

Popaczalem z ciekawosci na otomoto.pl i sa eleganckie Saaby 900 za 5 tysi. To pierwsze seryjnie produkowane auta z turbina, 150-180 koni i w dodatku jedne z najbezpieczniejszych jakie zrobiono. Nawet jeden kabrio jest z '96 za 5k i 160 tysi przebiegu. To nawet dzis jest szybkie auto, a w czasach jak wyszlo to nie bylo zadnej bmki czy mesia co by sie na drodze moglo z nim rownac.

Sab spoko marka i samochód tylko ze żeby zatankować to trzeba mieć walizkę pieniążków bo pali jak smok.

HighEffect

Well-known member
Weteran
Buchów
1
oglądałem te saby bardzo fajne są silnik naprawde niczego sobie tylko właśnie troche pali i z wyglądu mi sie nie podoba ;) jakis taki niby sopoko ale cos mi nie siada. A peugeot 406 coupe mógłbym jakoś tysiaka jeszcze naruchać na niego. Przyjemne są bardzo :p

slow burn

HPS 250
Weteran
Buchów
1,387
Odznaki
1
mój znajomy ma peugota i narzeka na jego awaryjność ale wiesz jak to jest z samochodami..prawda jest taka ze jaki nie kupisz to może okazać się kupą złomu..dowiesz się jak trochę pojeździsz. Ja kupiłem sobie taki który mi się podoba z wyglądu i nawet bardzo go nie oglądałem. Wiadomo ze za 5 tysięcy to nowego się nie kupi i coś poprawić zawsze trzeba. Jeśli ktoś sprzedaje samochód to nie dlatego że jest on bezawaryjny i mało pali:) tylko dlatego ze się już powoli sypie itd. No chyba że sobie kupisz od Niemca któremu się po prostu znudziło to auto i chce inne:)

HighEffect

Well-known member
Weteran
Buchów
1
proste co bym nie wziął trzeba dołożyć po zakupie

S

Sławuś z council estate.

Guest
Saab jest dla określonej grupy ludzi. Kiedyś dla tych co mieli siano i chcieli być oryginalni. Teraz dla zapaleńców mechaników z własnym warsztatem, dużą ilością wolnego czasu i $ na części.

C

cabino

Guest
Honda Civic którą wymieniłeś jest całkiem spoko opcją, V-TECi fajne silniki. Ogólnie autka bardzo mało awaryjne, jeszcze posiadam v-tec z 96 (wazne zeby brak wersje japonska a nie angielską) zagazowanego którym prawie nie jezdze a szkoda mi sprzedac :) od czasu do czasu zawieszenie trzeba poprawic a tak to nic. bardzo dobrze się czuje w gazie jeśli robisz regularnie przeglądy jak bóg przykazał.

lumenator

Well-known member
Buchów
1
Heh, ostatnio podobny dylemat miała moja siostra. W końcu kupiła Forda Focusa 3 drzwiowy z 2.0L z 2000r to ma 130km całkiem żwawe, pali znośnie i części tanie. Trzeba tylko szukać ze zdrową blachą bo lubią rdzę jak sebixy civic :). Proste autko w naprawie dużo rzeczy sam porobisz, fora puchną od tutoriali i różnych przeróbek do woli.
Znowu kolega kocha się w alfach miał już kilka egzemplarzy ale nie miał nigdy żadnego przy którym nie musiałby spędzać niemalże co weekend w garażu. To fajne auto dla dłubiących w samochodach i z większym portfelem. Bo w zakupie jest tania... wiadomo czemu.
Saab - w sumie dużo osób lubi tą markę i tyle samo nie cierpi, deska rozdzielcza jak od klopa ale to już kwestia gustu bardziej we znaki daje się elektryka.. w tym samochodzie była projektowana przez pijanego ruska są o tym poematy. Może renault megane coupe? wygląd całkiem spoko, kumpela takim śmiga i czasem tam jakieś usterki ma ale nic poważnego. Corolla? może nie śliczna ale łatwiej dorwać w stanie używalności niż Civic chyba..Celica też patrzę prezentuje się nie zgorzej a na pewno znajdą się sztuki gdzie niemiec płakał jak oddawał.

Moje typy I

Ford Focus 1.6- 2.0 (ubezpieczenie będzie chyba spore od 2L wzwyż)
Renault Megane coupe
Toyota Corolla
Toyota Celica

Typ II gdzie ciężej o nietuningowanego spojlerem od F1 wozidła
BMW E30 / E36
Golf III / VW Polo 3gen przed liftem
Civic (są jakieś nie tuningowane?)

HighEffect

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Ford tez dobra opcja bede brał pod uwage do swoich typów dokładam peugeota 406 coupe bardzo fajny jest tylko troszke droższy niż planuje ale może coś uciułam ;P na ten moment są 3 typy peugeot honda ford a co finalnie to zobaczymy :D

Civic (są jakieś nie tuningowane?)
pewnie że są nawet w niezłym stanie rozmawiałem z ludzmi z civic klub polska i mowili ze pomogą znaleźć osobe która posiada na sprzedaż dobre auto.

a co do tuningu nie mam nic przeciwko tylko ja lubie delikatne podkreslenie lini np. gwint czy cos a nie jakies ku**a fikusne zderzaki i felgi 24 z naciągnietą oponą hehe polska to nie tokyo drift dla mnie auto ma mieć klase a nie "batman mobile" jak moj znajomek CRX pomaranczowy oczo***ny kolor tłumik = 2 rynny hehe co najlepsze to to ze w ten sam dzien co kupil przy***ał w słupa haha aha zapomniałem o tatuażu na przedramieniu. treść tatoo? "Kaen"

---------- Post Zaktualizowany 13:47 ---------- Data pierwszego postu 13:27 ----------

a tak wgl wrzucajcie swoje typy tak jak kolega wyżej ja sobie bede patrzył przeglądał wybierał ;)

lumenator

Well-known member
Buchów
1
o! powiem Ci, że podchodzisz do tego zdrowo bo wiedza z for tematycznych jest bezcenna ja tak tez kupowałem autka. Bezpośrednio od jakiegoś forumowicza dzięki temu uniknąłem wielu perełek na alledrogo. Warto pożyczyć miernik lakieru przy oględzinach, zabrać smartfona + aplikacja dashcmd + Vgate (OBDII) i unikniesz pewnych niedogodności. Kiedy tak uzbrojony wchodzisz do komisów z miejsca jesteś traktowany jak intruz :).
Dałeś ciekawy model 406 Coupe teraz sobie przypominam, że mój sąsiad takim pomykał on miał ciekawą wersję bo z rudymi pół-skórami. Autko z zacięciem sportowym w przy tym zawieszenie na tyle miękkie aby dojechać wygodnie na spannabis i z powrotem bez połamania kręgosłupa. Wiem tylko, że on miał V6 i osiągi były miodne ale! niestety poszedł mu synchronizator 3 biegu i skrzynia do remontu kilka tałzenów, używek nie warto kupować bo pewnie z tym samym problemem latają po aukcjach. Wiadomo sprawdzisz sobie. Wydaje mi się, że silnik 2.2 16v byłby całkiem w porządku zwłaszcza po opiniach a V6 lubią nie dość, że olej to puszczać go na pierścieniach a NM nie wiele więcej do 2.2. Poza tym V6 lubiły się obrócić na panewkach remont bardzo drogi w porównaniu do wartości samochodu. Pytanie tylko czy za 5 kafli znajdziesz sztukę wartą uwagi? wydaje mi się, że nie będzie łatwo ale nie nie możliwe. Nie bój się aut z przebiegiem 200kk wtedy jeszcze składano lepiej pojazdy. Nie to co teraz 1,1 czy 1,6 + turbo przesilony silnik i po kilkunastu tys remont (sławne już nowe BMW seria 2, pękają po 30-50tys tuż po gwarancji :) ).

406 Coupe.. peżoo hm.. dobra opcja.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół