• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Autko do 5000zł. Jakie? ;)

Wyszukiwarka Forumowa:

HighEffect

Well-known member
Weteran
Buchów
1
nie boje sie przebiegu 200 + bardziej powinienem sie bać 200 - w dół :D coś sie znajdzie ewentualnie jakoś wyczaruje do 2 tys wiecej ale ciezko :D

C

cabino

Guest
ostatnio na TVN turbo byli u goscia co miał transportery i tym podobne kręcone, wszystkie miały 218, 219tyś a rzeczywisty przebieg sprawdzony za granica to nawet i 500tys ;) co prawda niektóre to i drugie 500 pykną eszcze

Majster

...robi swoje...
Weteran
Buchów
5
Jak kupujesz auto ~5k to nie wypruj się do końca bo jeszcze na 90% kilka tysi trzeba będzie dołożyć żeby był spokój na jakiś czas.

Osobiście mogę z czystym sumieniem polecić Civica 6. Sam kupiłem auto w którym od nowości były wymieniane tylko płyny czego gość był świadomy i puścił za grosze. Po 180 tysiącach km w VW byś już dwa remonty jednostki przeszedł a w hondzie nawet w zawieszeniu tylko standardowe drobiazgi typu tuleje stabilizatora, duże cukierki itp. częsci OEM latają 3 razy dłużej niż polecane niemieckie zamienniki typu febest.

Wiadomo jak to jest z opiniami. Tu nie ma rozkładu normalnego. Jak jesteś z fury zadowolony to nią jeździsz, chwalisz się i radzisz na tematycznych forach i siedzisz cicho bo oczym tu gadać. Jak jesteś niezadowolony albo zazdrosny to spędzasz swój wolny czas na robieniu głupich obrazków, filmików itd. A kto je robi? No chyba nie ten kto jest nie zadoolony ze swojego auta bo by mu było wstyd, że ma strucla i by go po cichu pchał chwaląc auto. Robią to zazdrośni nieudacznicy z rozklekotanych VW i BMW. Nie będę się rozwodził ale mam znajomego i słyszałem o kilku innych którzy zrobili "fortuny" na wyspach bo polacy tylko passaty kupowali i sporadycznie A4 i Golfy. A tam zawieszenie zawsze do 80-100k na śmietnik.

Takie mamy otwarte towarzystwo na # a się głupimi stereotypami kieruje - wstyd. Tak jak ktoś wyżej napisał, wźmiesz japończyka z serii EJ to będziesz nim jeździł i płacił za przeglądy i paliwo. Nie bierz 5 drzwiowych MB "angielek" bo to już inna historia.

Z mankamentów to trzeba uważać na rudą - progi, nadkola i podłoga. Te niewalone raczej nie mają tego problemu. Przed zakupem trzeba zabrać auto do dobrego mechanika na przegląd i po problemie.
Piłowanie przez sebów nie jest aż tak straszne w skutkach jak przy innych jednostkach bo są to silniki wysokoobrotowe, które najlepiej czują się przy obrotach powyżej 2,5k - wtedy palą mniej, zyskują właściwą sobie dynamikę i wolniej się zużywają.

No i wielowahaczowe, nieależne zawieszenie, klima w standardzie...

Ostatnia edycja:

zielonamasa

jungle guerilla trooper
Weteran
Buchów
3,442
Odznaki
1
nie boje sie przebiegu 200 + bardziej powinienem sie bać 200 - w dół :D coś sie znajdzie ewentualnie jakoś wyczaruje do 2 tys wiecej ale ciezko :D
w przedziale 5tys zł to raczej ciężko o przebiegi mniejsze niż 300. wystarczy porównać niemieckie strony z ofertami sprzedaży samochodów. te same roczniki, w większości sprowadzone z niemiec mają u nas dla przykładu ~220tys - a w niemczech 300-400tys km. śmiechu warte. sprawa z krajówkami niedługo się zmieni, bo jest obowiązek spisywania licznika przy przeglądzie... no ale wszystko da się załatwić..

Święty1

Well-known member
Buchów
0
Znasz portal Alllegrooo ? tam sie szuka a nie na forum konopnym , tu sie bryka Merolami za pół bańki a nie gratami za 5 tys .

king61

Alko-Blanto-Sexo-holik
Weteran
Buchów
12
odradzam francuza, szczególnie francuza za 5 tyś

erni.h81984

Well-known member
Buchów
1
kupuj b16a1 i w ogole sie nie pie**ol tylko ze za 5 tys to tylko na silnik w dobrym stanie ci starczy reszte z drewna kolego wystrugasz

cyder

Member
Buchów
1
ku**a co tu wypisujecie, że nie boicie się przebiegu rzędy 200 tys w aucie za 5 tys, za taką kwote to rzadko które będzie miało mniej niż 200 tys.
Odpowiadając na pytanie z tytułu tematu - sprawne.

judenskin

Well-known member
Buchów
1
poszukaj sobie cos:
- bendzyna która mało pali na gazie
- które mało się psuje i ma tanie części
szanuj swoją kase lepiej pojedż na wakacje za 3000 i kup jakiegoś fiata czy dewao zadbanego zamontuj gaz, auto za 5k za 5 lat bedzie warte te same dwa co auto kupione teraz za 2 a wakacji za 3k nie zapomnisz

Greenhillx

Well-known member
Buchów
0
Hello Wszystkim. Szukam autka tak do 5000 tys zł i zastanawiam sie co wybrać. Chce coś o sportowym zacięciu ale raczej do normalnej jazdy niż do katowania auta. Właściwie mam swoje typy co myślicie o nich? - BMW E36 coupe 1.8is lub 2.0is - Honda Civic coupe 1.6 v-tec - Alfa Romeo 156 2.4 JTD (diesel) lub 1.8ts Może coś innego?
Z tego co wymieniłeś bierz zdecydowanie Honde bardzo dobre silniki i prowadzi się lux,BMW odpuść chyba że lubisz być trzepanym...nie przez dupy oczywiście,lecz przez psy gończe.

HighEffect

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Siema chwile mnie nie było. byłem w angli troche zarobiłem to i auto kupiłem ;) wybór całkiem inny niz na początku
padło na seata ibize 2002r 1.8i 20vFR 150km 200 000 przebieg dałem za niego 13tys troche okazyjnie wymieniłem podstawowe rzeczy i narazie smiga (3 miesiące) bez zarzutów powiem wam ze troche bestia ;) tylko troche pali przy spokojnej jezdzie 8 w miescie 6 trasa

Greenhillx

Well-known member
Buchów
0
Siema chwile mnie nie było. byłem w angli troche zarobiłem to i auto kupiłem ;) wybór całkiem inny niz na początku padło na seata ibize 2002r 1.8i 20vFR 150km 200 000 przebieg dałem za niego 13tys troche okazyjnie wymieniłem podstawowe rzeczy i narazie smiga (3 miesiące) bez zarzutów powiem wam ze troche bestia ;) tylko troche pali przy spokojnej jezdzie 8 w miescie 6 trasa
Zapewne przebieg kręcony...i wydaje mi się ,że niemiec płakał jak sprzedawał.

Ostatnia edycja:

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
17,230
Odznaki
1
Do dzisiaj dzwoni zeby mu dac silnika posluchac :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół