- Buchów
- 0
Witam wszystkich na mojej pierwszej fotorelacji. Pomysł na sadzenie był cholernie spontaniczny, ale mam nadzieję, że cały przebieg będzie w miarę ogarnięty. Przed dwoma tygodniami nie potrafiłem odpowiednio podlać pelargonii, wrzosu czy innego ciulstwa, na chwilę obecną moja 'wiedza' trochę się powiększyła i każdego dnia uczę się coraz więcej.
Moje nasionka to 3x auto blueberry Fem
Nawozy etc.:
- ziemia z ogrodniczego wymieszana z dolomitem i styropianem
- na veg biohumus na flo Planton K
- mikoryza
- keramzyt
- własnej roboty doniczki airpots (pomysł zaczęrpnięty oczywiście z forum)
pestki wrzucone do szklanek zatonęły po około 5h, później wylądowały na kilku warstwach chusteczek, a jedną zostały przykryte i podlane.
położyłem się spać, a rano dostałem cudowny prezent:
zasadziłem do małych doniczek (ziemia z dolomitem i styropianem), podlałem i następnego dnia:
kolejne dni to podlewanie spryskiwaczem, wodą ze studni, wynoszenie doniczek na podwórko za dnia i chowanie na noc. W międzyczasie jedna z doniczek przewróciła się i wysypała wszystko co było w środku, wrzuciłem nową ziemię, wykopałem rowek i wsadziłem roślinkę spowrotem do doniczki. Trochę nerwów, ale przyjęła się bez problemu i po 3 dniach wyglądały tak:
dwa kolejne dni, przyniosły troszkę wzrostu:
dzisiaj mają się w taki sposób, a jutro przesadzanie do większych doniczek i na spota :
Za każdego rodzaju porady, sugestie będę bardzo wdzięczny
Peace:zjarany:
---------- Aktualizacja posta 09-08-2012 14:19 ---------- Czas poprzedniego posta 08-08-2012 13:48 ----------
Dzisiaj udało się przeprowadzić moje Dziewczynki na spota.
Wykopałem w krzakach dół na głębokość donic. Na spód każdej posypałem keramzyt zasypałem do połowy ziemią wymieszaną z dolomitem i styropianem, wykopałem mały rowek, posypałem mikoryzę i przesadziłem roślinki.
Na koniec zasypałem ziemią i posypałem keramzyt. pojadę jeszcze dzisiaj i zasłonie je folią od góry żeby przed leśnym chujstwem obronić. Na razie wygląda to tak:
dobrze to zrobiłem? posypać/polać jakimś nawozem, czy sama woda starczy ?
Peace
Moje nasionka to 3x auto blueberry Fem
Nawozy etc.:
- ziemia z ogrodniczego wymieszana z dolomitem i styropianem
- na veg biohumus na flo Planton K
- mikoryza
- keramzyt
- własnej roboty doniczki airpots (pomysł zaczęrpnięty oczywiście z forum)
pestki wrzucone do szklanek zatonęły po około 5h, później wylądowały na kilku warstwach chusteczek, a jedną zostały przykryte i podlane.
położyłem się spać, a rano dostałem cudowny prezent:
zasadziłem do małych doniczek (ziemia z dolomitem i styropianem), podlałem i następnego dnia:
kolejne dni to podlewanie spryskiwaczem, wodą ze studni, wynoszenie doniczek na podwórko za dnia i chowanie na noc. W międzyczasie jedna z doniczek przewróciła się i wysypała wszystko co było w środku, wrzuciłem nową ziemię, wykopałem rowek i wsadziłem roślinkę spowrotem do doniczki. Trochę nerwów, ale przyjęła się bez problemu i po 3 dniach wyglądały tak:
dwa kolejne dni, przyniosły troszkę wzrostu:
dzisiaj mają się w taki sposób, a jutro przesadzanie do większych doniczek i na spota :
Za każdego rodzaju porady, sugestie będę bardzo wdzięczny
Peace:zjarany:
---------- Aktualizacja posta 09-08-2012 14:19 ---------- Czas poprzedniego posta 08-08-2012 13:48 ----------
Dzisiaj udało się przeprowadzić moje Dziewczynki na spota.
Wykopałem w krzakach dół na głębokość donic. Na spód każdej posypałem keramzyt zasypałem do połowy ziemią wymieszaną z dolomitem i styropianem, wykopałem mały rowek, posypałem mikoryzę i przesadziłem roślinki.
Na koniec zasypałem ziemią i posypałem keramzyt. pojadę jeszcze dzisiaj i zasłonie je folią od góry żeby przed leśnym chujstwem obronić. Na razie wygląda to tak:
dobrze to zrobiłem? posypać/polać jakimś nawozem, czy sama woda starczy ?
Peace
Ostatnia edycja: