• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Auto Blueberry od DP. Ścinać czy jeszcze poczekać?

Wyszukiwarka Forumowa:

bob_budowniczy

Well-known member
Buchów
0
Mógłby mi ktoś ocenić ile jeszcze zostało moim roślinkom do:harvest:? Ogólnie to roślinki mają 92 dni (wzeszły mi 16.04), flo zaczęło się gdzieś w ostatnim tyg maja. Według mnie to jak na automat to długo, choć ja mogę się nie znać, bo to mój pierwszy grow.
Na veg uzyłem biohumus forte uniwersalny i asahi SL, na flo planton k i coś z hesi od kumpla na dwa podlania dostałem, chyba to był bloom complex czy coś-kolor miało zielony xD. No i ripena tez dostałem.
1. pierwsza- największa ale najmniej dojrzała. Rośnie dziwnie, bo jedna strona jest przy końcu flo, zaś druga dopiero zaczęła kwitnąć.

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-303943

2. Druga - jeszcze jest druga, nieco większa, ale w tym samym stadium.
Głównie chodzi mi o te. Ile im zostało? Dzisiaj dostały drugą dawkę ripenu, choc nie wiem czy nie za późno zacząłem lać. Chce ją ścinać ok. 31.07 tylko nie wiem czy wytrzyma, czy ja nie zeżre pleśń albo nie zgnije.

Na tych fotkach może będzie lepiej widać.

Jak na moje oko to trochę słabo spuchnięte te topy.:zjarany: Sorki za słabą jakoś zdjęć ale robiłem je telefonem. Co tam jeszcze...a.... z***ki i porady mile widziane.

Troche chaos ale jestem upalony, więc wybaczcie.
Pozdrawiam:spalony:

---------- Aktualizacja posta 21:26 ---------- Czas poprzedniego posta 01:02 ----------

Nikt nie chce pomóc?

Ostatnia edycja:

Zielarz2

Well-known member
Buchów
0
moim czekaj z 2tyg chociz sam bym kosil jakbym nie mial co jarac :D jak lubisz normalne palonko na codzien to tnij jak mocniejsze 2 tyg

G

Gość

Guest
nie wiem czy wiesz ale pleśń na niej hodujesz weź to wytnij i ogranicz jej wodę nawet jeśli ma to być parasol

bob_budowniczy

Well-known member
Buchów
0
nie wiem czy wiesz ale pleśń na niej hodujesz weź to wytnij i ogranicz jej wodę nawet jeśli ma to być parasol
Jeśli chodzi Ci o tą czarną plamkę na dwóch ostatnich zdjęciach to jest to ślad po skubnięciu kawałku topka w celach testowych. Przejrzałem krzaki w świetle dziennym i nie widać oznak pleśni.

rudy10218

Well-known member
Buchów
0
scinaj bo plesn juz atakuje widac scinac bo bd za pozno

Prontoprosto

Well-known member
Buchów
2
ziomek po tych zdjęciach wnioskuje że ty polewasz wodą kwitnąca rośline ! oszalałeś ? ta roślina jest cała mokra w stadium kwitnienia ! chcesz później zamiast topów zbierać grzyba z pleśnią ? lepiej ścinaj to od razu

bob_budowniczy

Well-known member
Buchów
0
Dobra. Jutro tzn. dzisiaj idzie pod kose, póki nie jest za późno. Srał pies na ripen.
ziomek po tych zdjęciach wnioskuje że ty polewasz wodą kwitnąca rośline ! oszalałeś ? ta roślina jest cała mokra w stadium kwitnienia ! chcesz później zamiast topów zbierać grzyba z pleśnią ? lepiej ścinaj to od razu

Nie polewałem jej wodą. Broń boże! Przyniosłem je świeżo ze spota, a to że w moich okolica od tygodnia leje, burze, wichury, tornada. To już nie ode mnie zależy.

Pozdrawiam,
Dzieki za rady

PS. Ale ja Wam mówię, że to nie jest pleśń, tylko tak zdjęcia dziwacznie zrobiłem xD

Ostatnia edycja:

Prontoprosto

Well-known member
Buchów
2
Dobra. Jutro tzn. dzisiaj idzie pod kose, póki nie jest za późno. Srał pies na ripen.

Nie polewałem jej wodą. Broń boże! Przyniosłem je świeżo ze spota, a to że w moich okolica od tygodnia leje, burze, wichury, tornada. To już nie ode mnie zależy.

Pozdrawiam,
Dzieki za rady

PS. Ale ja Wam mówię, że to nie jest pleśń, tylko tak zdjęcia dziwacznie zrobiłem xD

jeśli nie ma pleśni to możesz zastosować ripen bo działa dobrze na taki przypadek jak twój a mianowicie :
Na polu, pozwala przyspieszyć zbiór, zanim zostanie zepsuty przez zimnš lub mokrš pogodę. W pomieszczeniach, produkt wspomaga harmonizację cyklu przyœpieszajšc dojrzewanie najwolniejszych roœlin.
W przypadku poważnego skażenia upraw grzybami lub przez owady, przyspieszenie naturalnego cyklu pozwala zebrać przynajmniej częœć plonu, który inaczej byłby w całoœci stracony.
Wzmacnia czynniki aktywne roœlin leczniczych. W uprawie roœlin dla ich właœciwoœci leczniczych produkt pobudza i zwiększa koncentrację czynników aktywnych.

Dawkowanie:
Przez ostatnie 10 dni kwitnienia podlewać Ripen z wodš o regulowanym pH (między 5,5 a 6,5);
Hydroponika : 4 - 5 ml/L
Gleba : takie samo dozowanie, w co drugim podlewaniu.

może warto zastosować ? nie wiem , wybór należy do ciebie

Zielarz2

Well-known member
Buchów
0
daj sobie spokuj z ripenem szczeze kupilem w tym roku cieszylem sie w ch*j za***iscieeee ale beda topyyyyyyyyy i rozczarowanie 2 wr byly lane ripenem z 1 nie i chu*a nic lepsze nie byly tylko w smaku gorsze naprawde nie polecam teraz na 8 auto podlalem je 1 boihumusem jak byly mlode a teraz same sobie radza w tygodniu kosa i tez ladnie mi napuchly takze osobiscie nie polecam ale zdania sa rozne

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół