• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Auto White Russian Fem - czas vega

Wyszukiwarka Forumowa:

synergy

Member
Buchów
0
Witam wszystkich.

czy ktoś ma doświadczenia z white russian auto fem od quake mind w temacie czasu który potrzebują by zakwitnąć?
26.07 wyszły z ziemi i caly czas rosną jak po***ane. mają kolo 30cm i 8-9 pięter, a do tej pory nie pojawiły sie pre-flowery. są w boxie razem z auto mazarami z tego samego źródła, które kwitną od 16 dnia, ale są też wyraźnie mniejsze, tzn 6-7 pięter i 25cm max. boje się że moze wcale nie sę auto i przy stałym fotoperiodzie 18/6, utrzymanym do ścinki mazarow zarosną caly box.
są pod 400W, temp około 30C, wilgotność 40%. były podlewane dwa razy nawozami - sensi grow, super vit, carboload oraz b-52. moze lepiej zapalić by sie nie spinać i podlać jutro sensi bloom z bud bloodem by wymusić kwitnienie?

thx&pozdr

Ostatnia edycja:
D

delete

Guest
Te russki af od QM rosną jak głupie, kupując super criticale af dostałem gratisowo, podczas gdy criticale będą miały kose to russek MOŻE zacznie kwitnąć, ma około 8-9 pięter i nawet prefloverów nie pokazuje:freak2:

synergy

Member
Buchów
0
Kier, ile mają dni Twoje ruski? chyba mamy taki sam problem :|

D

delete

Guest
Kier, ile mają dni Twoje ruski? chyba mamy taki sam problem :|

Głowiłem się między super critical a white russkami. Bardzo dobrze że wybrałem super criticale bo dostałem 3 russki gratisowo z czego aby 1 rośnie do teraz, ma 70dni jest to AF FEM i nawet nie zaczął kwitnąć :albino: jest na prawdę duży jak na automat i myślę że jeszcze z miesiąc do kosy a powinno wyjść z niego dużo bo jest olbrzym, gdy zobaczyłem że po 70ciu dniach nie kwitnie zrobiłem mu lst jeszcze :albino:

G

Gość

Guest
zapodaj jakies foty, chetnie zobacze ten automacik, planuje na wrzesien ruszyc z auto ale mam jeszcze male obawy :jocolor:

D

delete

Guest
zapodaj jakies foty, chetnie zobacze ten automacik, planuje na wrzesien ruszyc z auto ale mam jeszcze male obawy :jocolor:

Może to trochę dziwne ale mam spota w miejscu nadziemnym i wejście do niego jest ogromnie ograniczone, lecz nie da się go namierzyć ani z ziemi ani z powietrza, wejście tam w żadnym stopniu nie zależy ode mnie.:freak: Gdy tylko tam będę zrobie zdjęcia tego russka. Może to zająć nawet 5-8dni ale wrzucę. Aktualnie zrobiłem lst i czekam na nowe rozgałęzienia

planuje na wrzesien ruszyc z auto ale mam jeszcze male obawy

Sadzenie we wrześniu może zaowocować jedynie doświadczeniem

tokutango

Well-known member
Buchów
0
Moj zakwitl po ok. 30 dniach, teraz ma 60 dni prawie i kwitnie ale bardzo wolno, ma ok. 50 cm wysokosci, jeszcze nie zawiazaly mu sie pąki dobrze a NL XXL ma juz twarde topy choc zostal wysiany w tym samym terminie... moze warto go przelaczyc na 12/12? Fajnie jakby odplacil plonem ponad przecietnym jak na auto:)

synergy

Member
Buchów
0
Hej,

tydzien po ostatnim poscie, czyli 3 tyg temu, WR pokazały pierwsze pre-flowery - na odrostach od glównej lodygi. Niestety do teraz, czyli przez kolejne 2tyg nic sie w temacie kwitnienia nie zmienia. Tzn na kazdym nowym pietrze, nowym rozgalezieniu pojawiaja sie pre-flowery, ale na topach nie ma zadnej oznaki kwitnienia. wzrost troche sie zahamowal, bardziej rozwijaja sie boczne odnogi. tez tak mieliscie? tak jakby nie byly auto i przez fotoperiod 18/6 nie moga isc dalej z procesem. niestety w boxie sa jeszcze 4 auto mazary ktore za 3-4 tyg beda do sciecia, wiec srednio mam jak kombinowac z fotoperiodem. WTF?

tokutango

Well-known member
Buchów
0
Zostaw 18/6 to bedzie powoli kwitnac a jak mazary beda blisko scinki to zacznij skracac FP o 15/30 min na dzien. Ja skracalem o 30 min dziennie i teraz jak trzymam go 12/12 to obstawiam jeszcze z 2 tyg przynajmniej do harvestu. Zajrzyj sobie do mojej fotorelacji to zobaczysz jak to wszystko u mnie wyglada.

synergy

Member
Buchów
0
Niestety, tak jak sie obawialem ruski okazaly sie nie automatami. 60 dni rosly sobie na 18/6 i poza pre-flowerami nic sie nie dzialo. od tygodnia sa na 12/12 i w koncu zaczynaja kwitnac. przynajmniej sie troche rozrosly i plon powinien byc wiekszy niz przy auto. coz, jeszcze troche czasu przed nimi. wrzucam dzisiejsza fote calej czworki. nie bylo zadnego lst, fimu ani innej ingerencji. chcialem zobaczyc jaka jest roznica gdy rosna normalnie, bo zawsze cos z nimi robilem. sa geste, ale jestem pewien ze gdyby byly trenowane plon bylby duzo wiekszy. ten plant z prawej jest mutantem i ma trzy odgalezienia zamiast dwoch na kazdym pietrze. szkoda ze nie wiedzialem ze nie jest auto bo zrobilbym z niego klony :) pozdr

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/61381/White_Russian.jpg

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół