akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Automat VS Feminized - Co będzie szybsze?

Wyszukiwarka Forumowa:

KrwawyBEN-666

New member
Buchów
1
Hey,
Jesli jest juz taki temat to wybaczcie ale nie znalazłem nic podsumowywującego.

Szukam odpowiedzi na pytanie:
Czy Automat Czy fotoperiod frminized będą ogólnie szybsze w uprawie?

W teori mowi sie ze automaty, ale fotoperipdy mozna przestawic na 12/12 kiedy sie chce.

Jak wiec jest u was z doswiadczenia?

Dodatkowo jak dobrac odmiane by byla mozliwie jak najbarfziej kompaktowa? Slyszalem by celowac w glowbie indica, co myslicie?

FrankoFranek

Well-known member
Buchów
2,504
Myślę ze najpierw musisz wrzucić zdjęcie boxa, podać wymiary, dostępny czas na projekt a na końcu czekać na odpowiedzi.

Ps.
Wrzucaj foty w full formacie.
Innych nie otwieram.

KrwawyBEN-666

New member
Buchów
1
Nie mam co wrzucać, teoretyzuję trochę. Po prostu zastanawia mnie to od strony teoretycznej. Jesli już bym ruszał to coś mikro/nano pokroju sławnych PC boxów.

Chce po prostu wiedziec czy szybciej zbiore plon z automata czy fotoperiodu na 12/12 od nasiona. Czy taki np Epsilon F1 ktory niby ma 60 dni od nasiona do zbioru faktycznie tyle da rade. Patrzac na relacje to wsyztsko wygląda losowo, czasem ktos zamknie w 8 tygodni onny w 16 a niby to samo nasiono (Automat na przyklad bo w foto to wiaodmo ze kozna na wegu sluzej trzymac)

Bortek

Uprzejmie Donosze...
Weteran
Buchów
31,835
Odznaki
5
Automaty krótkie beda trochę szybsze
Jak sie cos po drodze nie spie****i,tutaj tez duzo od genow zalezy mozna trafic fajne sezony co flo sie zamknie w 7 tygodniach (pc box to tez nie bedzie w nim dlugiego wega bo miejsce nie pozwoli)mialem lilaki czy tam orangeanade z feno co w 7 tygodniu byly gotowe

Buchów
11
A jakie to sa krótkie?
Krótkiego to... Też tego nie rozumiem, co miał na myśli? Bo na pewno nie niskiego. Dobra czepiam się ale mi też by się przydała taka "krótka" sativa na in. Ujmę to inaczej szybka i plenna. Aktualnie mam Cream Mandarine Auto od Sweet seeds 53 dzień i jeszcze liczę ze dwa tydnie. W kolejce czeka Jamaican Dream, nie wspomnę ile się jej naszukałem. Ci od Eva seeds piszą że dochodzi w 42-45 dni w co jakoś trudno mi uwierzyć. Ciekawe po jakim wegu. Prędzej jestem skłonny uwierzyć że Bruce Bunner Auto od Fast Buds dojdzie mi w 10-11 tygodni od pestki.

Czy Automat Czy fotoperiod frminized będą ogólnie szybsze w uprawie?
Moim zdaniem szybciej zbierzesz z fotoperioda automat ma ten okres na wega jakby zaprogramowany genetycznie i może się różnić. Co nie znaczy że to będzię regułą. Jak dasz od razu 12/12 to może będziesz tydzień do przodu. Ale to tylko moje gdybania...

Szevo

Outdoor 4 ever
Weteran
Buchów
5,982
Odznaki
13
Generalnie wszystko zależy od odmiany i fenotypu jaki się trafi

KrwawyBEN-666

New member
Buchów
1
Patrząc na rózne growlogi wychodzi że faktycznie może sie trafić róznie. Plus auto że ewentualne zmiany i przerwy w świetle nie powinny im zrobić krzywdy a fotoperiodyczna roslina lubi ponownie wejsc w weg lub stac sie hermafrodytą - tak gdzieś wyczytalem..
Zostaje szukać czegoś pdzede wsyztskim o profilu taki jaki mi sie podoba a na czas uprawy podawany przez producenta/sprzedawce patrzyć z przymróżeniem oka.

Szevo

Outdoor 4 ever
Weteran
Buchów
5,982
Odznaki
13
Patrząc na rózne growlogi wychodzi że faktycznie może sie trafić róznie. Plus auto że ewentualne zmiany i przerwy w świetle nie powinny im zrobić krzywdy a fotoperiodyczna roslina lubi ponownie wejsc w weg lub stac sie hermafrodytą - tak gdzieś wyczytalem..
Zostaje szukać czegoś pdzede wsyztskim o profilu taki jaki mi sie podoba a na czas uprawy podawany przez producenta/sprzedawce patrzyć z przymróżeniem oka.
Fajnie, nie nabijają typowych gównopostów

Fuplew

Well-known member
Buchów
85
Te nowe auto to zazwyczaj daja rade w 65 - 75 dni
Mialem Purple Punch od barneya co był 12/12 od zera i 17 dni trwal weg potem kwitl jakos 58 wiec zamknal sie cykl w 75 dniach.
Sa juz odmiany co krocej kwitna np red hot cookies kwitl mi 49 dni - wiec pewnie cykl 12/12 zamknal by sie ponizej 70 dni.
Green Poison potrafi kwitnac 42 dni ale trzeba trafic pheno. Ta odmiana ma do siebie ( a przynajmniej miala kilka lat temu), ze jak wrzucisz flow to od razu przestaje rosnac. Takze przy wegu typu 10 dni to mozna miec niezlego karla...
W cyklu 12/12 zawsze roslina troche musi podrosnac zanim zacznie kwitnac. Indica zazwyczaj 14-18 dni ale sprawdzalem tylko kilka odmian wiec nie jest to jakas ogromna grupa badawcza. Niemniej jednak ja bym 12/12 niz auto :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół