• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Automat z Otwartej Pestki

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.

Sativaflavour

Well-known member
Buchów
1
Witam serdecznie. Przybywam z pytankiem, otóż nigdy nie miałem praktycznego doświadczenia z automatami, aż do teraz kiedy po jakimś czasie przychodząc na spota obsadzonego nasionami Swiss mix'u OP wypatrzyłem drania, jest karyplem ale kwitnie, proszę o ocenę stanu zaawansowania flo (czy i o ile może jeszcze napuchnąć), oraz prognozy kiedy powinna nastąpić kosa.
odmiana: Otwarta pestka Swiss Mix. (czyli tylko h*j wielki i bombelki mogą wiedzieć co to za odmiana)...
Z góry dzięki za wszystkie prognozy:)

Jeżeli chodzi o nawozy i wspomagacze , to jestem w posiadaniu:
TOP MAX*
OVERDRIVE*
RIPEN
ASAHI SL*
BIOHUMUS FORTE*
(gwiazdką oznaczyłem te specyfiki ,których co najmniej raz już użyłem dla tego automacika)
Pozdrawiam :)

sid000

Well-known member
Buchów
0
bardzo ładnie urosła na puchnąc jeszcze napuchnie i to sporo myślę że zbiory bedziesz już miał jakospod koniec sierpnia tylko uważaj żeby nie zaczeła gnić zrób jakiś deszczochron żeby na nia nie padało za mocno myślę że będzie 20 G może więcej

Sativaflavour

Well-known member
Buchów
1
zrób jakiś deszczochron żeby na nia nie padało za mocno.
Masz rację nie pomyślałem o tym. Mam taki pseudo inspekt którego używałem do ochrony sadzonek gdy były w kubeczkach..wystarczy ,że porobię więcej dziurek i to na nią postawie, taka przenośna mikroszklarnia (drewniany stelarz+ folia ogr.) z możliwością wbicia w ziemię.
Jak dojdzie do zbioru to buszek poleci w Twoją stronę <wodna> :)

W1N

Well-known member
Buchów
0
To raczej nie automat, a jakaś wczesno dochodzaca odmiana. Też taka mam. Co do deszczochronu to 1 raz słysz o czymś takim...

Sativaflavour

Well-known member
Buchów
1
ten badylek ma niecałe 50cm i kiełek wylądował na spocie w ziemi 12 czerwca o ile się nie mylę -jako ostatni posadzony przeze mnie plant. Wszystko wskazuje na to ,że to jednak auto. Wieczorem jeżeli będę w stanie to spróbuję odnaleźć artykuł w którym czytałem coś na temat działania intensywnego deszczu na panny. Pozdro :)

W1N

Well-known member
Buchów
0
To, że wysadziłeś go 12 czerwca nic nie oznacza. To na 90% pełnosezonówka. Po postu wcześnie zakwitła.

Sativaflavour

Well-known member
Buchów
1
to czym jeszcze wyróżnia się pełnosezonówka od automata na tle tego co napisałem? Jeżeli to wiesz to chciałbym i swoją wiedzę poszerzyć:)

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
to czym jeszcze wyróżnia się pełnosezonówka od automata na tle tego co napisałem? Jeżeli to wiesz to chciałbym i swoją wiedzę poszerzyć:)
Tym, że AF kwitną same po określonym czasie niezależnie od czasu naświetlania, a odmiany "normalne" zaczynają kwitnąć, kiedy skraca się dzień. Jak wiadomo - najdłuższy dzień w roku był 21 czerwca (dobrze pamiętam, nie 22 czy 23? kojarzy mi się 21 - jak się mylę, niech ktoś poprawi) i od tego czasu dzień robi się coraz krótszy, a noc coraz dłuższa... A zatem to, że zakwitła, MOŻE oznaczać, że jest AF dokładnie tak samo, jak MOŻE oznaczać, że jest NIE AF, tylko po prostu zakwitła, bo to już była jej pora...

Sativaflavour

Well-known member
Buchów
1
no tak tylko tu jest sytuacja w której jeszcze 4 inne planciki zostały posadzone jedynie tydzień wcześniej, ale żadnemu się jeszcze nie zanosi na kwitnienie, choć widać preflowery, poza tym wszystkie są od niej wyższe.. zapodam później jeszcze jedną fotkę tak mniej więcej będzie widoczny cały, wówczas zobaczymy cóż to. Pełnosezonówki są tańsze od autoflo więc gdyby się oprzeć na ich wysadzaniu masowo około 12 czerwca to uzyskają efekt podobny do automatów? jak to jest ? można by było liczyć na takie zjawisko??

Edit:

Ostatnia edycja:

W1N

Well-known member
Buchów
0
Mam w takim samym stanie kwitnienia od kwietnia. Poza tym w opisie pestek z OP podkreślaja że wszystkie pestki to sa pełnosezonówki.

Sativaflavour

Well-known member
Buchów
1
ktoś przyszedł mi na spota i skosił sobie aby dwa topki z pierwszego piętra. Dziękuję mu, że dał jedynie sygnał ,że widział. Planta ściąłem. mokrego jest ~20g Ale wolałem mieć połowę zbioru na 100% niż całość później na 50%.

G

Gość

Guest
ktoś przyszedł mi na spota i skosił sobie aby dwa topki z pierwszego piętra. Dziękuję mu, że dał jedynie sygnał ,że widział. Planta ściąłem. mokrego jest ~20g Ale wolałem mieć połowę zbioru na 100% niż całość później na 50%.

Pytanie brzmi, gdzie wy ku**a trzymacie te krzaki, że nawet AF wam potrafią znaleźć. ku**a, co się dzieje :pl::spalony:

Sativaflavour

Well-known member
Buchów
1
troszkę gorsza akcja. Rzecz w tym ,że miejscówka była wcześniej niewiele kontrolowana ze względu na to ,że rosła tam otwarta pestka. Nie sądziłem ,że jedna z OP wyrośnie mi poza osłaniające resztę zarośla. Pomimo za późno zrobionego LST, nie poradziłem sobie z problemem, i była widoczna z pewnej odległości a ,że automat rósł w tamtym miejscu. Cóż. Przecież to mój pierwszy out. Ale sprawdziłem bryłę korzeniową po ścięciu i zrozumiałem ,że normalnie mogłem wziąć saperkę i go przesadzić widząc jak zakwita miesiąc temu.

G

Gość

Guest
troszkę gorsza akcja. Rzecz w tym ,że miejscówka była wcześniej niewiele kontrolowana ze względu na to ,że rosła tam otwarta pestka. Nie sądziłem ,że jedna z OP wyrośnie mi poza osłaniające resztę zarośla. Pomimo za późno zrobionego LST, nie poradziłem sobie z problemem, i była widoczna z pewnej odległości a ,że automat rósł w tamtym miejscu. Cóż. Przecież to mój pierwszy out. Ale sprawdziłem bryłę korzeniową po ścięciu i zrozumiałem ,że normalnie mogłem wziąć saperkę i go przesadzić widząc jak zakwita miesiąc temu.

Ja mam jednego takiego spota, że sam mam problem z dojściem. Pokrzyw, pnączy i tego typu chujostwa jest tam na ok 2 m wysokości. Do tego mokro, pszczoły, komary i żadna ku**a złodziejska nie wbije na mojego spota jestem tego pewny.

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół