akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AUTOMATY] Najlepsza ziemia + nawozy na start – sprawdzone zestawy?

Wyszukiwarka Forumowa:

Ledowy

Well-known member
Buchów
566
Odznaki
5
Najpierw zdecyduj czy wolisz uprawę mineralna czy uprawę organiczna, jeżeli organiczna to musisz liczyć się z tym że organika działa trochę wolniej, więc najlepiej ziemie zostawić do przegryzienia wcześniej.

Jeżeli chcesz prostoty zrób tak
To są automaty więc ich nie będziesz przesadzał tylko siał w docelowych doniczkach
Na dol donicy(donice 15-20 litrów) dajesz ziemie plagron batmix, potem wyżej batmix przemieszany z lighmixem i na górze lightmix z jednym biotabsem. Co tydzień dwa powinieneś przygotować herbatkę kompostowa żeby zasilić mikroby

Przy takim zestawie będziesz łał tylko wodę prawie do końca i ewentualnie na kwitnieniu podkarmisz pk
Tak właśnie zrobiłem w zeszłym tygodniu hehe 😆 tylko na samą górę dałem biobizz light Środek plagron mix ,a na samym dole batmix dla auto . 3 ful sezony poszły w plagron mix bo będą wegowac przez czas całego życia automatów więc mają czas I tak bedzie trzeba je podpompować.
Pierwsza moja uprawa w ziemi 😆

Ostatnia edycja:

buteleczka20

Well-known member
Buchów
257
Tak właśnie zrobiłem w zeszłym tygodniu hehe 😆 tylko na samą górę dałem biobizz light Środek plagron mix ,a na samym dole batmix dla auto . 3 ful sezony poszły w plagron mix bo będą wegowac całe życie auto więc mają czas I tak bedzie trzeba je podpompować.
Pierwsza moja uprawa w ziemi 😆
Ale jaki plagron mix?

Ledowy

Well-known member
Buchów
566
Odznaki
5
Ale jaki plagron mix?
Tak , on juz mam trochę bosta w sobie . Kiełki otoczyłem garścią biobizz light bo jest praktycznie jałowy i lekki i poszły w donice 12 litrów wypełnione plagron growmix. Przejdą pewnie za jakieś 2 miesiące w donice 18 lub 24L

Ostatnia edycja:

spooge

Well-known member
Buchów
276
Fajny "eksperyment". Ja bym chciał kiedyś zobaczyć takie porównanie, ale na przykład nawozy mineralne vs organika, albo cała paleta preparatów od Advanced Nutrients vs darmowe "odpowiedniki" (wiem, że z częścią byłby problem z przygotowaniem) w stylu gnojówka z pokrzyw na weg, popiół, melasa, lucerna itp na flo.
Albo porównanie krzaków z / bez dodatkowego "krzemu" (krzemian potasu itp)

GuruKalom

Active member
Buchów
115
Odznaki
1
Są ziemie, które nie są najlepsze na start do kiełkowania, ponieważ mają za dużo nawozów. Sam popełniłem ten błąd i takiej ziemi użyłem, hamuje to wzrost roślin na początku, co może później negatywnie wpłynąć na całą uprawę. Zasadziłem dwie Auto Sticky Orange od Sensi Seeds i początkowy rozwój był średni w ziemi Compo Sana dla roślin zielonych. Jest mocno nawożona już na kilka tygodni, a teraz mam dwie dodatkowe rośliny w Light Mixie od Biobizza i różnica jest spora, biorąc pod uwagę pierwszy tydzień roślin. W sumie jeszcze raz bym to przetestował chętnie w tej i tej ziemy, sadząć rośliny w tym samym czasie i warunkach aby samemu się przekonać czy to jednak nie od warunków zależy, aby wykluczyć czy czegoś inaczej nie zrobiłem u pierwszych roślin.

Ostatnia edycja:

MiczBuhanen

Well-known member
Weteran
Buchów
9,272
Odznaki
7
Za testy na klonach propsy tylko czy w przypadku ziemii taki test będzie miarodajny? Jaka jest gwarancja że ziemia kupiona rok temu i dzisiaj będzie miała to samo pH ec i te same proporcje NPK makro i mikro elementów?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół