• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Automaty zapylone miesiąc temu - kiedy nasiona będą gotowe?

Wyszukiwarka Forumowa:

karaska

Well-known member
Buchów
0
10 czerwca wykiełkowałem 2 automaty na spocie (syn i córka).
22 lipca je odwiedziłem i zobaczyłem, że męski już ładnie pyli i ma liście w pyłku, więc przeniosłem ten pyłek na drugiego żeńskiego.
Kiedy teraz mogę pójść zerwać krzaki żeby mieć dojrzałe nasionka?

Odmiana to white whidow auto.
Dzisiaj 19 sierpnia mają 70 dni, 28dni od manualnego zapylenia
(rosną 20cm obok siebie więc mogła się wcześniej kilka dni zapylić).

G

Gość

Guest
10 czerwca wykiełkowałem 2 automaty na spocie (syn i córka).
22 lipca je odwiedziłem i zobaczyłem, że męski już ładnie pyli i ma liście w pyłku, więc przeniosłem ten pyłek na drugiego żeńskiego.
Kiedy teraz mogę pójść zerwać krzaki żeby mieć dojrzałe nasionka?

Odmiana to white whidow auto.
Dzisiaj 19 sierpnia mają 70 dni, 28dni od manualnego zapylenia
(rosną 20cm obok siebie więc mogła się wcześniej kilka dni zapylić).

Będą gotowe jak będziesz już harvest robił. Potem tylko trimming i po wydłubujesz nasiona z topków. W innym wypadku będą nie dojrzałe.

karaska

Well-known member
Buchów
0
Cały problem w tym, że krzaki daleko i jak będę do nich jechał to już na ścinkę. One zostały posadzone z myślą o produkcji nasion, a nie o paleniu.

Mam nadzieję, że automat nie padnie ze starości jak pojadę do nich w połowie września lub na początku października.

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Trudno wyczuć - nasiona potrzebują ok. 1 - 1,5 mies., żeby dojrzeć. Jeśli roślina "przejrzeje" to nasiona po prostu powypadają.
Trochę nie wyobrażam sobie "na czuja" i patrząc tylko na kalendarz jechać czy to ściąć palenie, czy nasiona. Jedna roślina dojdzie tak, druga inaczej... nie przewidzisz, trzeba sprawdzać co jakiś czas.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół