akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Azofoska

Wyszukiwarka Forumowa:

Nicck

Well-known member
Buchów
0
Siemka, krótkie pytanie, ile azofoski na 60 l ziemi? Przysłowiowa garść na oko wystarczy? Lepiej by było za mało, najwyżej doleje sie nawozu :p
Pozdrawiam.

PS.
Azofoska zawsze była w zielonej torebeczce, a ja w swoim ogrodniczym nie widziałem takiej. Więc kupiłem w szarej pod nazwą "Azofoska, nawóz dla wymagających". Skład chyba ten sam :p

Wuja_Ben

Well-known member
Buchów
2
jak dasz dwie garście to też będzie git na tyle ziemi
potem ewentualnie możesz rozpuścić trochę azofoski i podlać w odpowiednim stężeniu z wodą
zielona jest nadal tylko w dużym opakowaniu ale to to samo

raslutaa

Well-known member
Weteran
Buchów
4
Ja na kopiec ( ok 100 l ) ładuje po 4-5 garści ale na 1 m-c przed sadzeniem. Nie zdarzyło się że popaliłem rośliny. Co do dawkowania później to po ok 2 m-c podsypuję po 1-2 garści pod krzaka.

Nicck

Well-known member
Buchów
0
Hmmm, zastanawiam się czy nie zmielić tych granulek na pył i podsypać... Takie ultraszybkie przygotowanie gleby, co o tym sądzicie? No i oczywiście solidnie przelać.

Nawigator

Well-known member
Buchów
0
Mogłeś kupić od razu Azofoske pylistą bo i taką sprzedają ale możesz też zmielić granulki,chociaż ja sypałem granulat do dołków.

Poczytaj tematy:

DrGreenton

Well-known member
Buchów
0
Ja na kopiec ( ok 100 l ) ładuje po 4-5 garści ale na 1 m-c przed sadzeniem. Nie zdarzyło się że popaliłem rośliny. Co do dawkowania później to po ok 2 m-c podsypuję po 1-2 garści pod krzaka.

O widzisz ja myslalem ze nie sypac juz pózniej bo dlugo sie rosklada i moze byc prolblem z flo ale jak mozna to spoko bede tez pózniej sobie podsypywac

Wuja_Ben

Well-known member
Buchów
2
generalnie azofoska jest nawozem uniwersalnym na całe życie rośliny
u mnie garść na 13l powoduje ciągłe dostarczenie składników a rośliny są ładnie rozzielenione a są w 3 tygodniu flo
podejrzewam że jak bym teraz lał coś na flo wyszły by objawy przenawożenia

Green_Light

Well-known member
Buchów
1
To co Wujek mówisz, że na początku dajesz garść azofosky na dołek i to tyle z nawozów aż do ścinki ?

raslutaa

Well-known member
Weteran
Buchów
4
Już mniej więcej wiem że po 2-3 m-c wega trzeba sypnąć bo pokazują się niedobory. Najtrudniejszy jest okres jak roślina wchodzi we flo rośnie 200-300%. W boxie indukujesz na 12/12 i po 2-3 tygodniach masz kwiaty. Na out idzie gorzej. Często od pokazania się pierwszych włosów ( nie mylić z określaniem) mija nawet 5-6 tygodni za nim odpali roślina. Przykład, odpalił mi Warr na początku lipca a zbiór przypadł na koniec września, kwitnienie trwało 12 tygodni. To przez zmiany w fotoperiodzie. 12/12 na out zaczyna się ok 24 września.

Wuja_Ben

Well-known member
Buchów
2
To co Wujek mówisz, że na początku dajesz garść azofosky na dołek i to tyle z nawozów aż do ścinki ?

daleki jestem od sugerowania, mówię jak to wygląda teraz u mnie a i dołek dołkowi nierówny
osobiście zauważyłem ze dając garść azofoski na każde 15L ziemi ale wymieszanej
nie żeby ***nąć całą garść w jednym miejscu nie powoduje ani przenawożeń ani niedoborów

bzq132

Member
Buchów
0
Pod automata 15litrowe wiadro, garsc azofoski i garsc dolmitu da rade ;)?

lew judy

Well-known member
Buchów
0
troch mniej tego azotu automaty kwitną szybko najlepiej jakis nawoz z odpowiednim pk jak np. biopon npk 8-3-4 powinno sie dostarczac azotu roslinie na bieząco kiedy wejdzie we flo zeby tego azotu nie bylo za dużo w glebie co z azofoską moze byc trudne bo rozklada sie długo i jest dosc mocna ale oczywiscie zrobisz jak zechcesz POZDRO

CaliHash

Well-known member
Buchów
0
Troche odswieże temat
Zastanawia mnie to czy można zrobić roztwór i podlewać nim automaty, bo nie chce wsypywać do ziemi ze względu na długi rozkład.
No i jakie proporcje??

Arsenio Hall

White Pride
Weteran
Buchów
3
pewnie ze mozna do butelki 5 l wody wsyp 2 lyzki azofoski dorzuc jeszcze siarczan magnezu i bedzie miod

CaliHash

Well-known member
Buchów
0
pewnie ze mozna do butelki 5 l wody wsyp 2 lyzki azofoski dorzuc jeszcze siarczan magnezu i bedzie miod

No to za***iscie:jaraczz: Dzięki ziomek za rade, bo zamówiłem sobie canna terra vega i typ mi nawet nie wysłał zamówienia i się trochę wk***iłem na szczęscie nie wpłacałem przelewem tylko za pobraniem:)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół