• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

BŁAGAM O POMOC!! co się z nią dzieje??

Wyszukiwarka Forumowa:

bujashaka123

Well-known member
Buchów
0
Hej!
Potrzebuje szybkiej pomocy co się dzieje z roslinką?? czy już nic z niej nie będzie?? ma ok 60dni w boxie 30x30x60 temperatura jaka panuje to 30-36C wiem że wysoko ale w pomieszczeniu w którym jest ,jest 33C. podlewana biohumusem forte od 14 dnia a od 30 dnia biohumus i plankton k podlewana w sposób taki raz na 3-4 dni tak aż wypłynie woda na podstawkę... wilgotność 60-75%
PROSZĘ POMÓŻCIE:(((:)pl::pl::pl::pl:

Sativ0071

Well-known member
Buchów
1
Wydaje mi sie że przenawoziłeś....

---------- Aktualizacja posta 10:33 ---------- Czas poprzedniego posta 10:32 ----------

a nawet jestem pewien :spalony:

lisciu

Well-known member
Buchów
3
wydaje mi sie ze za duzo papu i temperatura za wysoka,ale moge sie mylic,sprobuj dac jeszcze wentylator wyciagajacy (ze dwa) i sama woda lej zobacz co sie bedzie dzialo? takie jest moje zdanie

bujashaka123

Well-known member
Buchów
0
na biohumusie forte tym z ogrodnikiem w krzakach pisze że 2 nakrętki na litr wody ja lałem 1.5 nakrętki na 1.5l wody. Wiem że temperatura wysoka ale jest już szyba 3 wiatraki z czego 2x 80mm wtłacza i 1x 140mm wyciąga i jest lipa z temp. Mówicie że przenawożenie a może niedobór z tego co tczytałem na tym opakowaniu od biohumusa forte pisze że tam tylko jest azot i potas...
doniczka 7,5L

lisciu

Well-known member
Buchów
3
jeszcze mozesz przesadzic do wiekszej donicy:smokee: w tedy moze ruszy?

Sativ0071

Well-known member
Buchów
1
pisales ze plantonem z biohumusem podlewałeś, a planton też ma dużo azotu i jest mocno skondensowany.. co 3-4 dni to zdecydowanie za dużo ty bradziej że nie uprawiasz tego w ziemi tylko w doniczce.

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Ja tu widze mocne przesuszenie od temperatury, do tego donica była sucha, to ze woda wycieka z donicy nie swiadczy o tym ze podlałes prawidłowo, jak przesuszysz medium to wlejesz nawet setke i tez pocieknie na podstawke, masz jednego planta, poswiec mu troche serca, wyjmij z boxa, zrob nawozu we wiaderku i zamocz te donice na 30 minut i pilnuj zeby nie przesuszyc medium bo potem jest kłopot podlac tak jak sie nalezy bo wszystko leci na podstawke, druga rzecz, wlot pasywny jest bardziej wydajny niz aktywny, lepiej zbic temperature, potwierdzone u wielu farmerów, jak nie wierzysz to poczytaj. Jesli chodzi o przenawozenie to ja bym nie był tego taki pewny, nie widze tam jakis drastycznie żółtych lisci, a raczej tylko spalone od lampy, radze tez sprawdzic ph ziemi, woda tez by sie przydała pomiedzy 6.2-6.8. Pozdrawiam.

bujashaka123

Well-known member
Buchów
0
jak podlewałem to ona nie była wysuszona... musiałem wlać ok. 1Lwody zeby wyciekło dołem to raczej nie była sucha taka że przeszło jak przez sito... wiem że temperature dobrze byłoby zbić.. ale juz robiłem wszystko co się da i nic osiągam temperature taka jaka jest w pomieszczeniu w którym stoi... to już się teraz pogubiłem wychodzi na to że jej za gorąco czy nawozu za dużo??może zrobić flush?

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
skoro tak piszesz to zrób jej flush, nic innego nie poradzisz, a jaką lampke tam swiecisz?

bujashaka123

Well-known member
Buchów
0
sięce CFL 4x 23W
zrobiłem flush i zobaczymy czy coś będzie lałem tak długi aż przestała lecieć ruda woda z doniczki...

Ostatnia edycja:

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Nic tylko czekać ,temp.niezle dala popalić dobrze ze flusha zrobiłeś bo ja nigdy tak nawozów nie lałem zeby mi cos wyciekalo na podstawke moim zdaniem to przesada. Ja leje co 4dni planton K po 400-500ml max na 8litrową doniczke i w zupelnosci mi wystarcza masz tak samo wysokiego boxa jak ja,i szer.prawie Powodzenia !trzymam Kciuki bo szkoda pomidorka.

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Koniecznie ustaw ph wody, juz po dodaniu nawozu, daj jej 50% dawki, i czekaj cierpliwie. Nie kombinuj nic wiecej, daj sie roslinie opamietac.

bujashaka123

Well-known member
Buchów
0
Nic tylko czekać ,temp.niezle dala popalić dobrze ze flusha zrobiłeś bo ja nigdy tak nawozów nie lałem zeby mi cos wyciekalo na podstawke moim zdaniem to przesada. Ja leje co 4dni planton K po 400-500ml max na 8litrową doniczke i w zupelnosci mi wystarcza masz tak samo wysokiego boxa jak ja,i szer.prawie Powodzenia !trzymam Kciuki bo szkoda pomidorka.
no dzięki za potrzymanie na duchu:) ale martwie się ze padnie:((

Koniecznie ustaw ph wody, juz po dodaniu nawozu, daj jej 50% dawki, i czekaj cierpliwie. Nie kombinuj nic wiecej, daj sie roslinie opamietac.

czyli teraz podlać ją za 4 dni? jedną nakrętką biohumusa rozpuszczoną w 1.5L wody tylko jaką ilośćią? 1L wody czy mniej?

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Litr bedzie dosyc ale podsusz donice po flushu zeby korzenie złapały tlenu a dopiero potem lej nawozy

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół