- Buchów
- 0
Witam,
mam następujący problem - nie dawno dostałem prawie kompletny zestaw oświetleniowy.
W skład wchodzą:
balast - 70 w:
2 x żarówki - 250 w:
Układ zapłonowy:
Tutaj zapalone jażniki - temp. ok 25 * C - przy wentylatorach 80x4 ...
I tutaj właśnie rodzi się pytanie - jak to wszystko może działać ?
Ile tak naprawdę daje balast mocy ? - 70 w czy może wiecej - zaznaczam, że ów balast po 2 h od właczenia nie da się go dotnąć - wydaje mi się, że ma lekko ponad 60 * C - wiem bo mam centralne z możliwości ustawienia temp. ... - umieszczony jest on poza szafką.
Sama żarówka jest ciepła ale możną ją dotnąć w przeciwieństwie do tego balastu.
Jeżeli ktoś wie jak to wszystko może działać i ile to tak naprawdę daje mocy to byłbym bardzo wdzieczny za odpowiedz.
Nidgy nie miałem co czynienia z hps'ami a tym bardzie 250 w i nie wiem jak mocno one świecą, jak powinny się grzać etc.
mam następujący problem - nie dawno dostałem prawie kompletny zestaw oświetleniowy.
W skład wchodzą:
balast - 70 w:
2 x żarówki - 250 w:
Układ zapłonowy:
Tutaj zapalone jażniki - temp. ok 25 * C - przy wentylatorach 80x4 ...
I tutaj właśnie rodzi się pytanie - jak to wszystko może działać ?
Ile tak naprawdę daje balast mocy ? - 70 w czy może wiecej - zaznaczam, że ów balast po 2 h od właczenia nie da się go dotnąć - wydaje mi się, że ma lekko ponad 60 * C - wiem bo mam centralne z możliwości ustawienia temp. ... - umieszczony jest on poza szafką.
Sama żarówka jest ciepła ale możną ją dotnąć w przeciwieństwie do tego balastu.
Jeżeli ktoś wie jak to wszystko może działać i ile to tak naprawdę daje mocy to byłbym bardzo wdzieczny za odpowiedz.
Nidgy nie miałem co czynienia z hps'ami a tym bardzie 250 w i nie wiem jak mocno one świecą, jak powinny się grzać etc.