nasiona marihuany

Balkon :P

Wyszukiwarka Forumowa:

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Zastanawiam się czy konopie wyrosly by na balkonie. Przecież to to samo co gdzie indziej na outdoor. Mam balkon skierowany na wschód więc najlepsze słońce (jak przecztałem) będze obejmowalo roślinke. Posadzic mam zamiar na balustradzie raze z innymi kwiatami. Wyrosło by mi?

chaszczu

Well-known member
Weteran
Buchów
25
bedzie to prawie tak beznadziejny pomysl jak hodowla na parapecie, bo beda mialy dobre swiatlo tylko przez kilka godzin, a wogole to by zdeki bylo widac ta roslinke na tym balkonie :)

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
To bede musial szukac dobrego miejsca na polach... aaaaach zenada. Mam jedno juz upatrzone... kilka krzewow i male drzewko a blisko plynie strumyczek o szerokosci pol metra. To moze byc dobre miejsce... ale musze sie upewnic czy nikt tam nie lazi. Bo ostatnio zulow widzialem jakie 100 metrow od tego miejsca :p Szli szcieżką... ale ścieżka jest odgrodzona od miejsca wysoką trawą, niewiem czy chcialoby im sie przechodzicprzez zarosla :p

A pod folią dobrze by roslo? Bo mogę na działce posadzić pod folią. Wszyscy by mysleli ze to pomidory.

Aaa... i powiedzcie mi ile placicie za jeden kwh prądu? :p

growmen

Well-known member
Buchów
0
BiaLy_MiS napisał:
A pod folią dobrze by roslo? Bo mogę na działce posadzić pod folią. Wszyscy by mysleli ze to pomidory.

Pewnie ze pod folią bedzie super rosło, moim zdaniem taka hodowla ma same plusy, podlewasz czym chcesz i kiedy chcesz, w szklarniach tworzy sie swoisty klimat którym sam możesz sterować, no i nie leje ci na roślinke nie wypłukuje ci przez to cennej zywicy. Nie obawiasz sie o jakies zwierzęta typu sarny, dziki, krowy łosie. Temperatura jest tam zawsze wyższa wiec mozna wysadzic troche wczesniej i potrzymac roslinke dłużej.

Gdybym tylko miał folię to bym się nie zastanawiał bo to najlepsza miejscówka jaka istnieje przynajmniej dla mnie.

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Zostaje mi tylko zrobic szkielet i zalatwic folię. Wogóle to wujek mi pomoże Tylko czy nie byloby im tam za gorąco? Bo jezeli na zewnątrz temp. wzrasta do okolo 30*C to jaka bylaby pod folią Czytałem że odpowiednia temperatura jest do 30 stopni.
A poza tym to same plusy. Nikt nic nie wie... ale musialbym zamykac na kludkę Przybić do ziemi folię która zwisa i założyć kłudeczke na wejście. Będę miał większą pewnośc, że nikt nie bedzie chcial ukraść moich "pomidorów".

Jeszcze jeden problem... maly ale zawsze... okolo 7 kilometrow bede mial. Ale to na rowerku albo autobusem.

A każda odmiana wyrośnie pod folią czy tylko te co lubią ciepło?

growmen

Well-known member
Buchów
0
Nie powinno byc za ciepło bo pod folia mozesz zostawic uchylone "drzwi" tak aby była cyrkulacja powietrza i skoro pomidory wytrzymuja to konopia tym bardziej. a 7 km mysle ze to nie problem przeciez to na rowerku jakies 30 min podlejesz 2 razy w tygodniu i bedzie git :) :farao: :king: :queen:

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
No i świetnie... dzięki za pomoc.

[ Dodano: 2005-08-06, 15:02 ]
A i jeszcze ile się przeciętnie placi za jeden kwh prądu?

R

rafix_

Guest
misiek a ja ci mowie ze urosna i sa nawet spore szanse (jelsi rzeczywiscie balkon jest dobrze oswietlony) ze bedziesz miec ladne krzaczory.. no ale to juz za rok bo wysadzamy najpuzniej do polowy czerwca

pozdro

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Może i by wyrosly i moze nawet ze dwa tam posadze :p Balkon to bylo tylko przejsciowe miejsce podczas szukania spotu :p Teraz robie szklarnie a w niej powinno dbrze rosnąć.

A balkon jest skierowany na Warszawę :p jeśli ci to cos powie... czyli obejmuje slonce od wschodu do okolo godziny 16 w lato. Za to szklarnia bedze w mijscu naslonecznionym przez caly dzien.

S

slash

Guest
Po pierwsze : ktoś moze zobaczyc i przerąb [paskudni sąsiedzi]
Po drugie : w miastach duze zanieczysczenie powietrza,kwaśne deszcze itp ;/
Po trzecie : zdecydowanie wiecej zagrozen typu szkodniki
Po czwarte : rodzice mogą skojarzyć co to .

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
1. To juz moje ryzyko
2. Mieszkam w malym miescie na krancach kolo pol wiec zanieczysczenia sa male.
3. Na szkodniki sa srodki
4. Rodzice za ch*j nie wiedza co to jest

growmen

Well-known member
Buchów
0
BiaLy_MiS napisał:
Rodzice za ch*j nie wiedza co to jest

moi tez nie wiedzieli co to jest ale gwarantuje ci ze bardzo szybko sie dowiedza

G

greenlife

Guest
przy dzisiajszej propagandzie jaka panuje w mediach to mysle ze growmen ma absolutna racje wystrczy jeden artykul w gazecie czy wzmianka w wiadomosciach :)
ale mam nadziej ze nic takiego nie doswiadczysz
pozdr.

chaszczu

Well-known member
Weteran
Buchów
25
powiedz im ze to przemyslowka, a hodujesz bo lubisz roslinki :) moji lykneli ten bajer :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół