akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

bardzo szybkie suszenie - 10 minut

Wyszukiwarka Forumowa:

Paprykowanie

Well-known member
Buchów
0
https://www.forum.haszysz.com/bardzo-szybkie-suszenie-10-min-przepis-t36329.html

W 10 minut z gałązki do lufy:

Podpatrzyłem tą metodę na innej stronie i uznałem, że komuś może się przydać. Zrobiłem to, bo desperackie czasy wymagają desperackich kroków. Jestem palaczem, który pali codziennie, ale od miesiąca nie miałem kontaktu z zielskiem.
Przeglądając google, szukając różnych metod szybkiego suszenia znalazłem szybką metodę suszenia parowego w mikrofalówce. Wypróbowałem i okazała się lepsza niż zwykłe suszenie w mikrofalówce. Otrzymałem przyzwoity smak i moc jak na szybkie suszenie. Więc postanowiłem, że podzielę się moim odkryciem.

Uwaga: Nie jest to najlepsza metoda na suszenie topów, ale dobrze się spisuje, jeżeli chcesz szybko wysuszyć małego topa na próbę.

Parowa metoda suszenia w mikrofalówce Dankmaster-a:

Zdecydowana poprawa szybkiego suszenia. Satysfakcjonujący efekt w krótkim czasie. Trichomy nie niszczą się i smak mimo, że nie idealny, nie jest już tak okropny jak w poprzednich metodach. W tej metodzie używamy pary, aby wysuszyć ziółko.

Potrzebne przedmioty:
- pojemnik typu "tupperware" z pokrywką
- Swieżo ścięte topy (pokrojone na małe kawałki, ale nie zmielone)
- 3 ręczniki papierowe
- Mikrofalówka z możliwością ustawienia mocy
- woda

Najpierw bierzemy 1/4 kawałka ręcznika papierowego i kładziemy na dnie pojemnika. Potem kładziemy pocięte zioło na tym ręczniku. Następnie bierzemy 2 ręczniki papierowe, składamy kilka razy i moczymy. Odciskamy większość wody, mają być wilgotne, ale nie ma z nich kapać. Bierzemy te namoczone ręczniki i kładziemy je na pojemniku, tak aby go zakryć. wszystko zakrywamy pokrywką, którą dociskamy, ale zostawiamy 1 róg lekko otwarty, żeby para mogła uciekać. Na koniec wkładamy całe pudło do mikrofalówki.

Ustawiamy moc mikrofalówki na 40-50%. Polecam 40%. Próbowałem na pełnej mocy, ale nie dało to zbyt dobrych efektów. Włączamy machinę na minutę i czekamy. Następnie wyciągamy pudełko i pozwalamy parze uciec przed ok 15-20 sekund. Jeżeli dolny ręcznik (ten, na którym położyliśmy topy) jest mokry, zmieniamy go. Jeżeli 2 górne ręczniki wyschły, namaczamy je, odciskamy, zakładamy na pudełko i przykrywamy pokrywką, tak jak poprzednio.

Teraz znowu nastawiamy mikrofalówkę na 40-50% na kolejną minutę i powtarzamy proces przez 3-5 minut.
To najlepsza metoda jeżeli chcesz mieć gotowe palenie w mniej niż 20 minut.

:spalony:

tłumaczenie usera lemac

10 MINUT Z KRZAKA DO LUFY

Znalazlem to na jakieś innej stronie i pomyślałem , że może dla kogoś być przydatne.
Zrobiłem to w czasie desperacji ;) Palcę codziennie a to był czas posuchy od ponad miesiąca.
Oto metoda :

Przeglądając google w poszukiwaniu metod szybkiego suszenia znalazłem metode szybkiego
Parowania Mikrofalówką. Właśnie jej sprobowałem i powiem wam, że jest niebo lepsza od zwykłego
ładowania stuffu do mikrofali. Jaranie ma całkiem przyzwoity smak i potencjał do szybkiego suszenia się (?)
Więc pomyślałem , że podzielę się tym co odkryłem. NOTA : To nie najlepszy sposób na suszenie Twojego
palonka ale działą znakomicie jeśli chcesz szybko przetestować świeże jaranie.

Metoda Parowania Mikrofalówką Dankmastera
Wielki postęp w technologii szybkiego suszenia. Wykonuję satysfakcjonującą robotę całkiem szybko.
Trichomy nie rozpadają się a smak jest do zniesienia - czego nie można powiedzieć o innych metodach
szybkiego suszenia. Metoda polega na używaniu pary by wysuszyć palonko.

Potrzebne przedmioty:

*Pojemnik Tupperware (pojemnik próżniowy , wasze matki albo żony takie mają na pewno ;) ) wraz z przykrywka

*Topy prosto z rośliny (potnijcie je w małe kawałki, nie mielcie - tnijcie w małe ładne szyszeczki)

*3 kawałki ręcznika papierowego

*Mikrofala z funkcją ustawiania mocy

*Woda

Na początek weźcie 1/4 kawałka ręcznika papierowego i połóżcie na dnie pojemnika próżniowego. Następnie
ułóżcie na nim swoje pocięte palenie. Następnie weźcie 2 listki ręcznika , złóźcie pare razy i zamoczcie.
Wyciśnijcie z nich wiekszość wody. Teraz połóżcie je na wierzchu pojemnika upewniając się ,że przykrywają
całość. Teraz weźcie wieczko i nałóżcie je na prawie całą powierzchnie pojemnika (kiedy mówię prawie całą mam na
myśli to,że musicie zostawić otwór którym uciekać będzie para). Teraz jesteście gotowi by umieścić waszą
parową suszarkę w mikrofalówce.

Ustawcie moc mikrofali na ok. 40%-50% . Polecam raczej 40% - Próbowałem pełnej mocy za pierwszymi paroma razami
i nie zadziałało to tak jak trzeba. Teraz ustawcie mikrofale na 1 minutę i włączcie. Po tym czasie wyjmijcie pojemnik
i pozwólcie parze ulatniać się przez jakies 15-20 sekund. Jeśli papier na dnie jest mokry wymieńcie go. Jeśli górne
kawałki papieru wyschły ponownie je zamoczcie i wycisnijcie. Maja byc wilgotne. Umieście je na pojemniku i znowu załóżcie
wieczko tak jak wcześniej.

Teraz znowu powtarzacie proces , zróbcie to łącznie od 3 do 5 razy. To najlepsza metoda jeśli potrzebujecie zioła suchego
w mniej niż 20 minut!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

kontra23

New member
Buchów
0
dobra metoda! mam tylko jedno pytanie: te 2 wilgotne ręczniki oczywiście nie mają dotykać topów? kładziemy je na krawędziach pojemnika z góry?

WielkiJoint

Member
Buchów
0
siema
mam takie pytanie ,a mianowicie czy w domu mocno zajeżdża MJ po tym zabiegu? no bo rodzinka <shiza>
z góry dzięki i POZDRO:spalony:

Carn23

Well-known member
Buchów
0
dobra metoda! mam tylko jedno pytanie: te 2 wilgotne ręczniki oczywiście nie mają dotykać topów? kładziemy je na krawędziach pojemnika z góry?

"Bierzemy te namoczone ręczniki i kładziemy je na pojemniku, tak aby go zakryć."
Kładziesz je na pudełko i tak jakby przyciskasz przykrywką :D

T

topek44

Guest
Ja normalnie do mikrofali wkładem topa na 80s i gotowy do palenia tylko nie polecam z większą ilością takich rzeczy robić bo szkoda palonka

kapp

Well-known member
Buchów
1
*Pojemnik Tupperware (pojemnik próżniowy , wasze matki albo żony takie mają na pewno ;) ) wraz z przykrywka

Teraz połóżcie je na wierzchu pojemnika upewniając się ,że przykrywają
całość. Teraz weźcie wieczko i nałóżcie je na prawie całą powierzchnie pojemnika (kiedy mówię prawie całą mam na
myśli to,że musicie zostawić otwór którym uciekać będzie para).

Nie wycztałem konkretnego zastosowania tych pojemników próżniowych?
Dlaczego akurat muszą być te pojemniki?
nie mogą być zwykłe skoro pokrywka ma być lekko otwarta?

Dobra jestem po swojej wersji suszenia
Skubnołem małego topka wziołem pudełeczko od filetów w sosie smietanowym mmm pucha. reczniki suche na dół na góre wilgotny w pokrywce zrobiłem dzióre. Wysuszyło się smak przetestuje za chwile:D

growerss

Well-known member
Buchów
0
Tyle ze smak lipa na maxa i gryzie w gardziel :D I traci na objetosci tak nawiasem mowiac.

wczoraj z braku palenia postanowięłm o***ac pare dolnich odrostów,jeszce niegotowych gdyz same białe włoski ale muysiałem opierdeolic bo niemiały swiatła..suszyłem w ten sposob ze palonko dałem do podwujnej wartsy papieru kuchennego a w drugiej rece suszarka od zony,wsumie tez jakiś 10 min suszenia było lekko wilgotne ale paliłóo sie równo lolka oraz smak mnie zadziwił..a wiec odnosnie smaku to zalezy opd odmiany,niepuirwszy raz suszyłem ziele w szybki sposób np na garcu z gazem czy w mikrofalówce iu nigdy niebył to swietny smak....a teraz sam sie zdziwiłem,smak łagodny i niedrapie ,:spalony:mam jezsce troche zaras zakulam lola;)

KochamDom

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Dwa razy podczas suszenia tematu w mikrofalówce na ręcznikach kuchennych temat mi się po prostu podpalił:| A moc miałem ustawioną na rozmrażanie tj u mnie ~150W. Lepiej pilnować tego co wsadzacie do mikrofali.

growerss

Well-known member
Buchów
0
Dwa razy podczas suszenia tematu w mikrofalówce na ręcznikach kuchennych temat mi się po prostu podpalił:| A moc miałem ustawioną na rozmrażanie tj u mnie ~150W. Lepiej pilnować tego co wsadzacie do mikrofali.

heh ameryki nieodkryłes ale mozna ogarnać co 3 sekundy i wyłonzcac 3 sekundy to bardzo duzo w mikrofalówce przy odmrazaniu,gdyz temat ma wsobie wode i whuj sie nagrzewa,ja zawsze co 3 sekundy przebieram co suche a zostawiam tylko mokre by zapobiec spaleniu sie suchuch lisci które najszybciej sie wysuszaja,polecam w garzu na gazie albo jeszc lepszy sposób suszarka

S

sru

Guest
podbiję ciekawy temat znaleziony podczas prac w dziale z tłumaczeniami - może komuś się przyda

Mestido

Active member
Buchów
48
Też spróbowałem ale ustawiłem mikrofalówkę na 100 w i tak pare razy po minucie, później zmieniłem za 180 w też tak z minutkę później znowu 100w z 2 x lekko wilgotne ale dobre w smaku terpeny tez się zachowały jakieś 🤣

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół