nasiona marihuany

"Barszcz czerwony" od Antek P.

Wyszukiwarka Forumowa:

Patriotyczny

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Gru 14, 2010
Postów
649
Buchów
6
Odznaki
2
Składniki:
-4-5 litrów wody
-mięso na wywar(wieprzowina,kurczak około 500g)
-2-3 buraki czerwone
-5-6 duże ziemniaki
-2 marchewki
-1 cebula
-pietruszka
-majeranek
-kostka rosołowa bądź magi
-sól,pieprz,liść laurowy,ziele ang,koperek
-ocet
-śmietana



Przygotowanie:

Do garnka z zimną wodą włożyć mięso zagotować odszumować dodać liść,ziele i kostkę ros. gotować na małym ogniu przez 20-30min.



W między czasie obieramy buraki,ziemniak,cebule odstawiamy(składniki będą nam potrzebne później) marchewkę i pietruszkę obieramy dodajemy do wywaru
nie zapominając o zielu i liściach laurowych



Następnie do gotującego się wywaru z mięsa wrzucamy pokrojone buraki w kostkę bądź w piórka.Dodajemy łyżkę octu.Buraki gotujemy do momentu aż będą miękkie (około 1 godz czasami dłużej) Ja pokroiłem w piórka szybciej zmiękną





Jak buraki będą miękkawe wstawiamy wcześniej obrane ziemniak gotujemy,odlewamy,ubijamy a w między czasie doprawiamy barszcz i zaprawiamy śmietaną

Gotowy barszcz bez śmietany



Ze śmietaną



Ugotowane ziemniary




Teraz nakładamy wszystko na talerze posypujemy ziemniak koperkiem i Voilà



Życzę smacznego <lol>

 
Ostatnia edycja:

Natural

Well-known member
Rejestracja
Lis 9, 2011
Postów
1,870
Buchów
1
bardzo fajny barszczyk tylko taka moja jedna mala rada
jak zaczynasz to przegotuj samo mieso na poczatku przez moment i wymien wode przed dodaniem reszty skladnikow na nową
w zupie nie bedzie piany i ogolnie lepiej bedzie smakowac ;)

smakuwa <peace>
 
C

Cweluch

Guest
mmm,babciny przepis;) ja robie tak ze plastry boczku wedzonego podsmarzam, i dodaje z tluszczykiem;) jak kto lubi, ale zdrowa szamka, a jak jescze z ogrodka swojego warzywa....;]
 

Patriotyczny

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Gru 14, 2010
Postów
649
Buchów
6
Odznaki
2

Wywar lepiej smakuję w jednej nie wymienianej wodzie ja zawsze go odcedzam ze wszystkich szumowin


Naturalnie pokrasiłem tłuszczykiem :D i naturalnie warzywko ze swojego ogródka

Ufff...pękam takie smaczne :D

pzdr
 
Ostatnia edycja:
C

Cweluch

Guest
ale podkreciles:D hehe a mi zona rosolku nawarzyla xD ale juz wiem.....co bedzie nastepne;] smakóweczka;)
 

lollypop

made in Poland
Weteran
Rejestracja
Cze 25, 2009
Postów
1,309
Buchów
3
Następnie do gotującego się wywaru z mięsa wrzucamy pokrojone buraki w kostkę bądź w piórka.Dodajemy łyżkę octu.Buraki gotujemy do momentu aż będą miękkie (około 1 godz czasami dłużej)
ocet dodaje się na końcu, do smaku, przez co buraki nie będą się musiały tak długo gotować.
 

Patriotyczny

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Gru 14, 2010
Postów
649
Buchów
6
Odznaki
2

Ja dodaję ocet przed wrzuceniem buraków wtedy barszcz ma żywszy kolor taka ilość nie wpływa na miękkość buraków.
 
C

Cweluch

Guest
a dlaczego tu posty pousuwane sa? the gracz,spojrz sobie w oczy teraz, i pomysl DOKLADNIE co zrobiles. swoje posty wy***ales a dlaczego? bo w oczy prawda kole? ze MOD offtop zrobil, i sie ZACHOWAL NIE NA MIEJSCU? nie ladnie panie modzie, tak sie nie robi,swoje chamskie posty to powypie****asz i niby nic nie bylo...? a czyjes banem nagradzasz? nieladnie;](z dobrego serca to pisze, bo kto jak kto, ale WY powinniscie trzymac FASON)!pozdr i oby nigdy wiecej w ten sposob.;) SORY SPROSTOWANIE ,TO NIE THE GRACZ USUNAL POSTY, SORKI JESZCZE RAZ(myslalem ze to the gracz pousuwal posty,a tak nie bylo) a to byla by lekka przesada;) JESZCZE RAZ SORY THE GRACZ-U ZA OCZERNIANIE.
 
Ostatnia edycja:

FreshGrower

Well-known member
Rejestracja
Kwi 7, 2012
Postów
370
Buchów
0
Barszczyk wygląda zniewalająco, aż normalnie sam zgłodniałem :freak2:

Idę coś zjeść

Pozdro :yeahh:

FreshGrower
 
G

Gaynet

Guest
Jest wiele rodzai octów, zasmiast tego taniego niedobrego mozna wlać no balsamico albo ocet jabłkowy ;) - zdrowe rzeczy.
 

brat Marian

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Sie 4, 2012
Postów
888
Buchów
64
najlepszy jest bez octu ani kwasku tylko prawdziwy barszcz z buraków kiszonych :)
Pokroić w cienkie plastry albo na tarce buraki, jabłka, cebulę czosnek czy co tam kto chce jeszcze, przyprawy (majeranek, kminek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy) zalać przegotowaną wodą w słoju przykrytym szczelnie ściereczką, tylko trzeba przygnieść żeby nic nie wystawało nad powierzchnię, dobrze zrobi dodanie odrobiny soku z kiszonej kapusty ogórków czy żurku
Po dwóch tygodniach można zlać do butelek, albo dać do zupy
 



Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany
Góra Dół