• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

"Barszcz czerwony" od Antek P.

Wyszukiwarka Forumowa:

Patriotyczny

Well-known member
Weteran
Buchów
6
Odznaki
2
Składniki:
-4-5 litrów wody
-mięso na wywar(wieprzowina,kurczak około 500g)
-2-3 buraki czerwone
-5-6 duże ziemniaki
-2 marchewki
-1 cebula
-pietruszka
-majeranek
-kostka rosołowa bądź magi
-sól,pieprz,liść laurowy,ziele ang,koperek
-ocet
-śmietana

Przygotowanie:

Do garnka z zimną wodą włożyć mięso zagotować odszumować dodać liść,ziele i kostkę ros. gotować na małym ogniu przez 20-30min.

W między czasie obieramy buraki,ziemniak,cebule odstawiamy(składniki będą nam potrzebne później) marchewkę i pietruszkę obieramy dodajemy do wywaru
nie zapominając o zielu i liściach laurowych

Następnie do gotującego się wywaru z mięsa wrzucamy pokrojone buraki w kostkę bądź w piórka.Dodajemy łyżkę octu.Buraki gotujemy do momentu aż będą miękkie (około 1 godz czasami dłużej) Ja pokroiłem w piórka szybciej zmiękną

Jak buraki będą miękkawe wstawiamy wcześniej obrane ziemniak gotujemy,odlewamy,ubijamy a w między czasie doprawiamy barszcz i zaprawiamy śmietaną

Gotowy barszcz bez śmietany

Ze śmietaną

Ugotowane ziemniary

Teraz nakładamy wszystko na talerze posypujemy ziemniak koperkiem i Voilà

Życzę smacznego <lol>

Ostatnia edycja:

Natural

Well-known member
Buchów
1
bardzo fajny barszczyk tylko taka moja jedna mala rada
jak zaczynasz to przegotuj samo mieso na poczatku przez moment i wymien wode przed dodaniem reszty skladnikow na nową
w zupie nie bedzie piany i ogolnie lepiej bedzie smakowac ;)

smakuwa <peace>

C

Cweluch

Guest
mmm,babciny przepis;) ja robie tak ze plastry boczku wedzonego podsmarzam, i dodaje z tluszczykiem;) jak kto lubi, ale zdrowa szamka, a jak jescze z ogrodka swojego warzywa....;]

Patriotyczny

Well-known member
Weteran
Buchów
6
Odznaki
2

Wywar lepiej smakuję w jednej nie wymienianej wodzie ja zawsze go odcedzam ze wszystkich szumowin

Naturalnie pokrasiłem tłuszczykiem :D i naturalnie warzywko ze swojego ogródka

Ufff...pękam takie smaczne :D

pzdr

Ostatnia edycja:
C

Cweluch

Guest
ale podkreciles:D hehe a mi zona rosolku nawarzyla xD ale juz wiem.....co bedzie nastepne;] smakóweczka;)

lollypop

made in Poland
Weteran
Buchów
3
Następnie do gotującego się wywaru z mięsa wrzucamy pokrojone buraki w kostkę bądź w piórka.Dodajemy łyżkę octu.Buraki gotujemy do momentu aż będą miękkie (około 1 godz czasami dłużej)
ocet dodaje się na końcu, do smaku, przez co buraki nie będą się musiały tak długo gotować.

Patriotyczny

Well-known member
Weteran
Buchów
6
Odznaki
2

Ja dodaję ocet przed wrzuceniem buraków wtedy barszcz ma żywszy kolor taka ilość nie wpływa na miękkość buraków.

C

Cweluch

Guest
a dlaczego tu posty pousuwane sa? the gracz,spojrz sobie w oczy teraz, i pomysl DOKLADNIE co zrobiles. swoje posty wy***ales a dlaczego? bo w oczy prawda kole? ze MOD offtop zrobil, i sie ZACHOWAL NIE NA MIEJSCU? nie ladnie panie modzie, tak sie nie robi,swoje chamskie posty to powypie****asz i niby nic nie bylo...? a czyjes banem nagradzasz? nieladnie;](z dobrego serca to pisze, bo kto jak kto, ale WY powinniscie trzymac FASON)!pozdr i oby nigdy wiecej w ten sposob.;) SORY SPROSTOWANIE ,TO NIE THE GRACZ USUNAL POSTY, SORKI JESZCZE RAZ(myslalem ze to the gracz pousuwal posty,a tak nie bylo) a to byla by lekka przesada;) JESZCZE RAZ SORY THE GRACZ-U ZA OCZERNIANIE.

Ostatnia edycja:

FreshGrower

Well-known member
Buchów
0
Barszczyk wygląda zniewalająco, aż normalnie sam zgłodniałem :freak2:

Idę coś zjeść

Pozdro :yeahh:

FreshGrower

G

Gaynet

Guest
Jest wiele rodzai octów, zasmiast tego taniego niedobrego mozna wlać no balsamico albo ocet jabłkowy ;) - zdrowe rzeczy.

brat Marian

Well-known member
Weteran
Buchów
64
najlepszy jest bez octu ani kwasku tylko prawdziwy barszcz z buraków kiszonych :)
Pokroić w cienkie plastry albo na tarce buraki, jabłka, cebulę czosnek czy co tam kto chce jeszcze, przyprawy (majeranek, kminek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy) zalać przegotowaną wodą w słoju przykrytym szczelnie ściereczką, tylko trzeba przygnieść żeby nic nie wystawało nad powierzchnię, dobrze zrobi dodanie odrobiny soku z kiszonej kapusty ogórków czy żurku
Po dwóch tygodniach można zlać do butelek, albo dać do zupy

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół