- Buchów
- 6
- Odznaki
- 2
Składniki:
-4-5 litrów wody
-mięso na wywar(wieprzowina,kurczak około 500g)
-2-3 buraki czerwone
-5-6 duże ziemniaki
-2 marchewki
-1 cebula
-pietruszka
-majeranek
-kostka rosołowa bądź magi
-sól,pieprz,liść laurowy,ziele ang,koperek
-ocet
-śmietana
Przygotowanie:
Do garnka z zimną wodą włożyć mięso zagotować odszumować dodać liść,ziele i kostkę ros. gotować na małym ogniu przez 20-30min.
W między czasie obieramy buraki,ziemniak,cebule odstawiamy(składniki będą nam potrzebne później) marchewkę i pietruszkę obieramy dodajemy do wywaru
nie zapominając o zielu i liściach laurowych
Następnie do gotującego się wywaru z mięsa wrzucamy pokrojone buraki w kostkę bądź w piórka.Dodajemy łyżkę octu.Buraki gotujemy do momentu aż będą miękkie (około 1 godz czasami dłużej) Ja pokroiłem w piórka szybciej zmiękną
Jak buraki będą miękkawe wstawiamy wcześniej obrane ziemniak gotujemy,odlewamy,ubijamy a w między czasie doprawiamy barszcz i zaprawiamy śmietaną
Gotowy barszcz bez śmietany
Ze śmietaną
Ugotowane ziemniary
Teraz nakładamy wszystko na talerze posypujemy ziemniak koperkiem i Voilà
Życzę smacznego <lol>
-4-5 litrów wody
-mięso na wywar(wieprzowina,kurczak około 500g)
-2-3 buraki czerwone
-5-6 duże ziemniaki
-2 marchewki
-1 cebula
-pietruszka
-majeranek
-kostka rosołowa bądź magi
-sól,pieprz,liść laurowy,ziele ang,koperek
-ocet
-śmietana

Przygotowanie:
Do garnka z zimną wodą włożyć mięso zagotować odszumować dodać liść,ziele i kostkę ros. gotować na małym ogniu przez 20-30min.

W między czasie obieramy buraki,ziemniak,cebule odstawiamy(składniki będą nam potrzebne później) marchewkę i pietruszkę obieramy dodajemy do wywaru
nie zapominając o zielu i liściach laurowych

Następnie do gotującego się wywaru z mięsa wrzucamy pokrojone buraki w kostkę bądź w piórka.Dodajemy łyżkę octu.Buraki gotujemy do momentu aż będą miękkie (około 1 godz czasami dłużej) Ja pokroiłem w piórka szybciej zmiękną

Jak buraki będą miękkawe wstawiamy wcześniej obrane ziemniak gotujemy,odlewamy,ubijamy a w między czasie doprawiamy barszcz i zaprawiamy śmietaną
Gotowy barszcz bez śmietany

Ze śmietaną

Ugotowane ziemniary

Teraz nakładamy wszystko na talerze posypujemy ziemniak koperkiem i Voilà

Życzę smacznego <lol>

Ostatnia edycja: