BB, OB - Kiedy kosa ?

Wyszukiwarka Forumowa:
K

karczdaniel55

Guest
Witam wszystkich. Na początek mały spis treści:

Odmiany:
3x Blueberry FEMI
1x Orange bud FEMI

22.03 - Pestki wsadzone do wody
30.03 - 1 VEG 1xBB + 1xOB
03.04 - 1 VEG 2xBB
28.04 - 1 FLO dla wszystkich - liczone od przełączenia z 18/6 na 12/12 + nawozy BIOBIZZ (3 tydzień w rospisce)
16.06 - Ostatnia dawka nawozu (10 tydzień w rozpisce)
20.06 - 53 FLO zdjęćia z tego dnia poniżej

Średnia temperatura całego growlogu to od 19-25oC, wilgotność na poziomie 40-75%

Kilka pytań:

Kiedy kosa ? :)
Czy dobrze zrobiłem lejąć ostatni raz nawóz, czy potrzymać jeszcze na nawozie ?

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Daj im jeszcze z tydzień może 2 i zobacz czy jeszcze napuchną - to już musisz ocenić sam a co do nawozu to dobrze że odstawiłeś bo to się przełoży na smak oczywiście , osobiście bym czekał ze ścinką minimum 2 tygodnie od odstawienia nawozu-pozdrawiam

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Kilka pytań:

Kiedy kosa ? :)
Czy dobrze zrobiłem lejąć ostatni raz nawóz, czy potrzymać jeszcze na nawozie ?

Kosa jak trihomy będą mleczne lub będą się robić bursztynowe :)
Źle zrobiłeś lejąc ostatni raz nawóz. Przecież one nawet za bardzo nie napuchły. Jeszcze sporo czasu im zostało.
To moje automaty na aucie które kwitną od początku czerwca są w podobnym stadium flo a ty przełączyłeś je 28,04.
Co ty im za nawozy lejesz że tak słabo topy puchną?

K

karczdaniel55

Guest
Źle zrobiłeś lejąc ostatni raz nawóz. Przecież one nawet za bardzo nie napuchły. Jeszcze sporo czasu im zostało.
To moje automaty na aucie które kwitną od początku czerwca są w podobnym stadium flo a ty przełączyłeś je 28,04.

Rozumiem, że wszyscy mówią o trichomach, wiem że trzeba je sprawdzić, mam do tego sprzęt i odpowiednim momencie zweryfikuje kryształy.

Nawozy, których używam to BIO-GROW, BIO-BLOOM, TOP-MAX (od BIOBIZZ)
Ziemia, któej używam to ALLMIX również od BIOBIZZ + keramzyt na doł i górę po 3 cm
Nawozy leje zgodnie z harmonogramem, nawet troszeczkę więcej niż zaleca producent.
Sam nie wiem czemu tak powoli puchną. Poprzedni projekt na AUTO FEMI szły wydaje mi się lepiej.
Zaprzestanie "nawozowania" jeszcze nie nastąpiło. W piątek tj. 16.06 poszła ostatnia dawka i w ten piątek miałą już iść sama woda, jednakże widzę, że masz doświadczenie i chyba jeszcze dodatkowy tydzień będę podlewał nawozem.
Napisałeś "sporo czasu" - według Ciebie sporo znaczy raczej 21 dni, czy 2 miesiące ?

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Rozumiem, że wszyscy mówią o trichomach, wiem że trzeba je sprawdzić, mam do tego sprzęt i odpowiednim momencie zweryfikuje kryształy.

Nawozy, których używam to BIO-GROW, BIO-BLOOM, TOP-MAX (od BIOBIZZ)
Ziemia, któej używam to ALLMIX również od BIOBIZZ + keramzyt na doł i górę po 3 cm
Nawozy leje zgodnie z harmonogramem, nawet troszeczkę więcej niż zaleca producent.
Sam nie wiem czemu tak powoli puchną. Poprzedni projekt na AUTO FEMI szły wydaje mi się lepiej.
Zaprzestanie "nawozowania" jeszcze nie nastąpiło. W piątek tj. 16.06 poszła ostatnia dawka i w ten piątek miałą już iść sama woda, jednakże widzę, że masz doświadczenie i chyba jeszcze dodatkowy tydzień będę podlewał nawozem.
Napisałeś "sporo czasu" - według Ciebie sporo znaczy raczej 21 dni, czy 2 miesiące ?

w mojej opini.

Jesli beda się dobrze rozwijały miesiąc może sa zablokowane? jakie masz PH wody? nie stresowałes ich ? nie obcinałeś czego? obczaj moje sa podobne a kwitną 3tydzień chyba pi razy ok.

Sezon to sezon daj troche czas ale 60 dni flo dziwnie to wygląda powinny być na finisz, daj fote bez lampy jak jest szansa

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
0

Tak na oko to miesiąc +
Sprawdź jakie masz ph może w tym leży problem że nie pobierają tyle nawozów ile potrzebują mimo że są one w glebie

K

karczdaniel55

Guest
PH sprawdzam na bierząco i utrzymuje się w okolicy 6. Mam dobry PHmetr, więc ręczę za wiarygodność badania.
Czy je stresowałem ? - Tak, aczkolwiek w tamtym tygodniu usunąłem wszystkie małe odgałęzienia, żeby roślina skupiła się na głównych szczytach. Oprócz tego usuwam systematycznie raz w tygodniu liście, ale raczej te, które już same odpadają, albo są suche na wiór, czy też te które wiem, że za kilka dni będą suche.

Trochę mnie zasmuciliście chłopaki. Zauważyłem, że rośliny względem poprzedniego projektu sachowują się inaczej, jednakże są to moje pierwsze fullindoor (Nie AF) i myślałem, że tak to ma wyglądać, ale żeby miesiąc :-(

Sprawdzę dzisiaj jeszcze raz kilka razy PH, zobaczymy co będzie.

Dziwna sprawa - nie jestem początkujący, wszystkie parametry w boxie pilnuje śmiem twierdzić pedantycznie :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół