nasiona marihuany

Bezdymna lufka bongo z allegro

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
Znalazłem takie coś:

W tą bezdymność to akurat nie wierze i niepotrzebne mi to.
Ale ciekawe czy dym jest smaczniejszy?

Ma to ktoś???

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
Dym ma być chłodny i czystszy - tak pisze w ang. ogólnie ciekawa

cumfiesta

Member
Buchów
0
Ziomek palił z takiego czegoś i mówił, że faktycznie dym jest chłodniejszy, oszczędność zaś polega na tym, że po ściągnięciu bucha, dym który nie znalazł się w płucach raczej zostaje wewnątrz fajki, a nie ucieka do góry jak przy paleniu z tradycyjnego sprzętu. Dobrą rzeczą jest też to, że po nabiciu lufki, można ją schować do kieszeni i nic nie wypadnie, podsumowując, sam chyba sobie sprawię <coolpalacz>

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
mi tez sie ta fajeczka podoba i tez mysle sobie sprawic
cybuch jest zakrecany i to jest ekstra sprawa

D

delete

Guest
^^ pozostaje tylko cena - około 40pln ale chyba ją sobie sprezentuje :D

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
^^ pozostaje tylko cena - około 40pln ale chyba ją sobie sprezentuje :D

niby nietania ale jak by nie patrzec troszke roboty z nia jest i kilka maszyn trzeba miec...

---------- Aktualizacja posta 21:07 ---------- Czas poprzedniego posta 20:03 ----------

wlasnie zamowilem - jak stestuje to napisze

Barak

Well-known member
Buchów
0
jestem ciekaw jak z czyszczeniem, tam jest jakiś zamienny filtr czy coś?
Jezus doszła już do ciebie?
Ciekawa sprawa.<shiza>

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
Z czyszczeniem może być zabawa, fakt. Myśle ze dojdzie pn / wt...

K

KEFIR

Guest
Do czyszczenie proponuje wrzucić wszystko w alkohol w zamykanym pudełku. Wstrząsnąć kilka razy, pomoczyć, w razie potrzeby zmienić alkohol.

Botanik90

Well-known member
Buchów
0
Taka lufka wykonana z metalu chyba nie jest najlepszym pomysłem, może pomysł ciekawy ale nie z metalu bo przez podgrzewanie uwalniają się szkodliwe pierwiastki i się to wszystko wciąga do płuc pozatym raz paliłem z metalowej faji i powiedziałem że nigdy więcej.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
Taka lufka wykonana z metalu chyba nie jest najlepszym pomysłem, może pomysł ciekawy ale nie z metalu bo przez podgrzewanie uwalniają się szkodliwe pierwiastki i się to wszystko wciąga do płuc pozatym raz paliłem z metalowej faji i powiedziałem że nigdy więcej.

zakladam ze chromoniklowa stal musialbys podgrzac do 3000C zeby cos zaczelo z niej parowac...i oczywiscie trzymalbys dalej w rece... heheh

R

rafalinho

Guest
Kupiłem tą lufkę w Hiszpanii za kilka €. Ciężka i duża za to z pojemnym cybuchem z którego zioło nie wypadnie nawet przy gwałtownych ruchach. Trzeba wkładać dużo siły w każdy buch nawet przy małym nabiciu, ale dym jest chłodny. Trzeba pamiętać jednak żeby zioło było dobrze wysuszone i zmielone, a nabicie było maksymalnie w 2/3 cybucha - w innym przypadku trzeba będzie przez niewielkie 3 otwory podpalać materiał dosyć długo. W konsekwencji skutkować będzie to nagrzaniem dymu i lufy do tego stopnia, że ciężko ją utrzymać. Dobrze rozpalona, dymi! lecz bardzo znikomo co można i tak ograniczyć przez zatykanie palcem otworów co jest jednak mało komfortowe.
Podsumowując ciekawy gadżet do kolekcji każdego palacza jednak przynajmniej dla mnie nie warty ceny jaka obowiązuje na rodzimym rynku.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
ja dalem 27 zeta i przyszla
test dzis - fajna - niezle sie pali i wygoda bo ani komety ani popiol nie wypadnie
nie ma otworu wlotowego centralnie wiec teoretycznie moze dzialac jak waporyzator. nagrzewa sie powoli i po paleniu mozna w rekach rozkrecic do czyszczenia.

ogolnie gadzet ale spoko na prezent np...

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
posiada jeszcze dwie wazne cechy - powinno sie ja nosic na szyi - psiarnia raczej zadko maca po klacie i jest duza szansa ze w razie trzepania nic nie znajda,

druga sprawa - powieszona na mocnym sznurku/lince moze posluc za dobra bron - jest zwarta ciezka i twarda - strzal w pysk , nos ucho a zwlaszcza oko zalatwi kazdego gnoja na dlugo

polecam

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół