nasiona marihuany

Białe kropki i żółknięcie liści

Wyszukiwarka Forumowa:

_ganjafarmer_

Active member
Buchów
0
Witam byłem dzisiaj na spocie i miałem nie miłą niespodziankę patrze na planty a one wszystkie w jakiś białych kropkach(malutkie kropeczki) i troche zaczeły żółknąć dolne liście, obawiam się że to ph bo nigdy nie było mierzone ani dolomitu nie sypałem bo sie nic nie działo dodam że to jest ziemia spotowa ale wszystko rosło ok do teraz...:pl: a i planty kwitną już od ponad tygodnia w tamtym tygodniu zostały podlane biohumusem (z braku chajsu) a facet w ogrodniczym powiedział że też się nada na kwitnienie(więc czemu nie) a dzisiaj dostały plagron alga bloom więc to raczej nie brakiem azotu jest spowodowane żółkniecie liści. To moje pierwsze pomidorki i nie wiem co robić...:pl:

_ganjafarmer_

Active member
Buchów
0
A jak bym to teraz podlał dolomitem to by to nic nie zaszkodziło? Za jakiś czas wstawię fotki bo idę na spacer proszę o szybkie info bo się martwię o moje dziewczynki a chciałbym tam ruszyć...

D

delete

Guest
zadny dolomit nic . kropeczki sa od podlewania na sloncu , a zolknace liscie to jest przelanie ile razy podlewasz w ciagu tygodnia ?

_ganjafarmer_

Active member
Buchów
0
staram sie nie podlewać na słońcu zdarzyło mi sie to zrobić ze dwa razy te kropeczki nie wyglądają jak by były wypalone przez słońce... Podlewałem je jakieś 3-4 dni temu i wczoraj dwie butelki 1,5 l na trzy krzaki więc chyba nie jest to za dużo...

G

Gość

Guest
Na bank przędziorki. Zobacz od spodu liścia czy są małe robaczki i jajka. :spalony:

_ganjafarmer_

Active member
Buchów
0
Mam w końcu fotki jest jeszcze kilka rzeczy które mnie niepokoją jak te czarne kropki...https://www.forum.haszysz.com/solarr/index-58118.html

---------- Aktualizacja posta 18:03 ---------- Czas poprzedniego posta 18:00 ----------

Nie wiem ciężko powiedzieć czy tam jakieś robaczki chodzą widziałem kilka takich malutkich czarnych kropeczek czy to są pędziorki?

Blizna

Well-known member
Buchów
0
Myślałem, że jest gorzej. Prócz tego, że brakuje jej azotu to nie widzę niczego innego co by wymagało jakiejś większej interwencji. To, że na jednym listku pojawiła się jakaś nie zgodność to nic nie znaczy. Dolej azotu i daj jej czasu. Obserwuj czy się pogarsza.

EDIT: A i weź ją trochę nagnij co by się na boki rozrosła.

_ganjafarmer_

Active member
Buchów
0
Nagiąłem dzisiaj trochę tą po topingu bo było za gęsto a wcześniej zdjęcia zrobiłem... Nagiąć je wszystkie?
mi się jednak wydaje że to nie jest brak azotu dostały biohumusa w tamtym tygodniu a przed wczoraj plagron alga bloom ale może masz racje. A te kropeczki białe, te czarne i te dziurki na dolnych listkach nie przejmować się tym? Ja bym wolał wcześniej zacząć działać niż jak będzie naprawdę źle...

Blizna

Well-known member
Buchów
0
Białych kropek to ja nawet nie jestem w stanie zauważyć na tych zdjęciach. A te trzy czarne kropki na liściu są tylko na powierzchni liścia czy to są dziury? Ja bym czekał bo na razie nie widzę nic groźnego.

_ganjafarmer_

Active member
Buchów
0
Wiem że słaba jakość ale widać te kropeczki białe...

Tak te czarne kropki są tylko na powierzchni liścia... Wypowie się jeszcze ktoś dla pewności że nic się nie dzieje bo widzę że tylko ty masz ochotę mi pomóc za co dziekóweczka<peace>

Blizna

Well-known member
Buchów
0
Aaa takie białe kropki. Spodziewałem się większych dlatego nie zauważyłem, ale luz. Na moich roślinach tez czasami są takie lub podobne zjawiska na paru listkach u dołu, ale zazwyczaj się nie przejmuje i rośliny sobie świetnie radzą. Lepiej olej te odbarwienia bo możesz większa szkodę zrobić roślinie za bardzo jej próbując pomóc. A co do tych czarnych no to nie wiem. Też bym olał. Przyszedł jakiś szkodnik, nasrał na liścia i akurat wypaliło dziury bo zeżarł jakieś meksykańskie żarcie :jaraczz:. Jeden czy dwa liście zawsze będą jakieś gorsze bo nic nie jest idealne. Poczekaj i zobacz czy coś się zmieni na gorsze.

EDIT: A tak nawiasem. Próbowałeś te czarne plamki zdrapać? To rzeczywiście może być nasrane :D

A

Andy Botwin

Guest
A ja szukam szkodnika który raczy mi wpie****ać liście w moich plantach, nie chce cie straszyć ale zacząć to się zaczęło od takich białych śladów właśnie. Nie wiem czy jesteś już po harvescie ale jeśli nie, to zwróć uwagę na spód liści, trzeba dobrze się przyjrzec robale są małymi czarnymi kropkami z białymi łbami.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół