nasiona marihuany

Białe małe wk********e :)

Wyszukiwarka Forumowa:
S

sniffo

Guest
Witam!!! Mam problem z moją Santa Maria ma już tydz. wszystko ładnie wykiełkowało itp. lecz zauważyłem że w ziemi robią sie takie białe robaki(mają ok.1 mm) i gonią koło mego ziółka!!!Mam ziemię do kwiatów pH5-6 bez perlitu w boxie oświetlonym dwoma świetlówkami. CZy ktoś wie co to za ustrojstwo??Jak to zwalczyć??Pomocy!!!

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
podobno Larvan i Basudin 25 EC jest dobry na takie rzeczy, ale nie wiem dokladnie jak to dziala i skąd to wziasc. Następnym razem wypraż ziemię w piekarniku albo od razu zaopatrz się w ziemię odkażaną. Ja sam miałem w starej ziemi z supermarketu (5l za 1zł) taki psikus ze obok mojego "pomidora" zaczeła rosnąć inna roślina :shock:

growmen

Well-known member
Buchów
0
Czasami tak to jest ziema lezy długo po sklepach a ze jest w miare żyzna to sie robaczki tam wylegaja dlatego musisz je w jakis spodób uśmiercic tylko uważaj aby nie zrobić krzywdy roślince

chaszczu

Well-known member
Weteran
Buchów
25
ja mam w doniczce w h*j takich robaczkow, i nie zaobserwowalem zeby w czyms roslince przeszkadzaly

C

ckmisior

Guest
ONE KORZONKI WPIE****AJA= MNIEJ KORZONKOW , MNIEJ PALENIA, SLABSZE PALENIE - ZALECENIE ZA********* WSZYSTKIE

chaszczu

Well-known member
Weteran
Buchów
25
buehehehe a jakby tak polal roztworem woda mineralna+zasypka do butow- forte w stezeniu 1:2 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sory ale nie mogelm sie powstrzymac :alien:

S

Sed

Guest
Najleprzy sposób na te robaki to posypać tytoniem papierosowym moż być też popiół :wink:

[ Dodano: 2005-12-01, 22:02 ]
Też miałem ten sam problem i jakoś ten tytoń pomógł :mrgreen:

G

greenlife

Guest

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
1
popił zakwasza ziemie...ja nigdy nei mialem problemu z robalami...ale mysle ze lepszy by był jakis preparat na robale ktory nie szkodliwy dla roslin...

ja widziałem pare razy pajaka w boxie ale nie widze zeby cos sie dobierało do rosl...a Tobie cos w ogole szkodza czy tylko sobie chodza?

S

sniffo

Guest
Własnie ganja rośnie normalnie tylko wolałbym żeby tego nie było:/

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
1
greenlife napisał:
mi sie zdaje ze popiol wlasnie podnosi ph ziemi cos ostatnio obilo mi sie to o "oczy"

masz racje pomyliły mi sie kierunki... podnosi czyli jest bardziej ziemia zasadowa...

heh zawsze myslałem ze im wieksze to jest kwasna... :oops:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół