• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Biały, czy mylar do środka boxa (dyskusja, testy, wideo)

Wyszukiwarka Forumowa:
Buchów
0
Witam.
Zastanawiam się na kupnem drugiego boxa pod HPS 600W, ale do rzeczy - szukając różnic pomiędzy Home Box em i Secret Jardin (aktualnie DR90 u mnie w użyciu), natknąłem się na bardzo ciekawy test:

PAR Light Reflection in grow tents, white or silver/Mylar?
http://www.youtube.com/watch?v=Yysd5an4aQg&feature=plcp

Gdzie jednoznacznie stwiedzają w teście, że mylar jest gorszym materiałem na wyłożenie boxa, bo ewidentnie zmniejsza PAR.
Co Wy nato? Macie jakieś inne testy potwierdzające tę teze?

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
ten link jest z***any nie ma co klikać, i co to za stwerdzenie:

", że mylar jest gorszym materiałem" od jakiego materiału? ... . nawet nie klikajcie... .

Buchów
0
Siema.
Link nie działa tzn. film się nie ładuje z początkiem "http://anonymouse.org", wystarczy usunąć.
Mylar/silver a białe ściany boksa - o to chodzi i te dwie powierzchnie są porównywane - mierzone jest promieniowanie PAR i na te podstawie jest werdykt na samym końcu filmu.

C

Cweluch

Guest
ja tam mam bialy, bo akurat mylaru nie bylo, nie narzekam.pozdr

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Mylar też jest biały (składa się z iluś warstw i kilka jest białych pod folia aluminiową, folia i wypustki są do rozpraszania światła czego płaską powierzchnią nie zrobisz).

Kolor czego kolwiek odzwierciedla to jak dany materiał wchłania światło:
Czarny pochłania światło (grzeje sie od słońca np.)
Biały odbija światło.

Kolory pomiędzy część odbijaja część pochłaniają.

Natomiast nie każdy biały będzie lepszy od mylaru, natomiast podejrzewam że różnice będą znikome i nikt tego gołym okiem nie zobaczy, mylar jest całkiem dobrze zrobiny ... .

Pytanie jest też jaki Mylar brali są np takie co nie mają sprawności 90+ odbijania światła a 60... może stosują tańsze gówno do produkcji tych boxów... .

G

Gość

Guest
ostatnio kupilem nowy namiot. wczesniej mialem secret jardin dr60.
ogladalem pare namiotow zeby wybrac najlszeprzy dla siebie w rozmiarze mniej wiecej 90x90.
ogladalem na zywo namioty: homebox, grow lab, secret jardin, BBS, agribox, superbox mylar i chyba cos tam jeszcze.

nie wiem czy mylar jest lepszy czy gorszy, ale najlepsza jakosc mial secret jardin, mowie o jakosci materialu, wykonczeniu, jakosc zamkow, no i najlepszy jak dla mnie dostep do boxa. nastepny w kolejce byl grow lab ktory wyglada bardzo dobrze na pierwszy rzut oka, chociaz finalowo patenty ktore zastosowali (light proof) nie do konca dzialaja...no i otwieranie tysiaca zamkow i rozpinania rzepow zeby dostac sie do srodka mnie odstraszylo. final jest taki ze kupilem secret jardin. w odbiciu swiatla mozliwe ze nie ma takiej duzej roznicy ale roznica w jakosci miedzy homebox a SJ jest naprawde duza

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół