Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Siema. Dwa dni temu wrzucilem do gleby wykielkowane nasionka. Dwa juz wyszly lekko lecz na ziemi pojawil sie bialy nalot
Co to moze byc jak temu zaradzic? Ziemia uniwersalna ze sklepu ph 5,5-6,5
Może być i pleśń co nie jest dobre dla siewek, wrzuć fotkę. Jeśli to plecha posyp po wierzchu delikatnie cynamonem (ma sporo cudownych właściwości w ogrodnictwie w tym jest grzybobójczy)
Woda utleniona ta taka co ją sie leje na rane na ciele? Mam cynamon wiec zaraz posypie.
Mysle ze to jest z powodu zbyt duzej wilgoci i mam zamiar wynieść moje siewki na dwor i zostawic je pod butelkami. To zapobiegnie tej plesni? Bo mi sie wydaje ze za duza wilgoc w miejscu gdzie je trzymam i stad to sie wzielo a w innym miejscu niz w obecnym nie moge ich trzymac
Dokładnie o taką wodę chodzi
U mnie w domu w okresie jesienno zimowym w zwykłych kwiatkach na parapecie nieraz występuje pleśń na wierzchu ziemi (wszystko przez wilgoć i brak odpowiedniego przewiewu) Oprysk wody utlenionej pomaga. Z cynamonem osobiście jeszcze nie próbowałem ale czytałem i działa różne cuda
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasowywać treści do Twoich potrzeb, a także pozostać zalogowanym, jeśli się zarejestrujesz.
Kontynuując przeglądanie z tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.