Kupiłem jednak :
--Biohumus Extra firmy EkoDarpol , Skład : Azot (forma amonowa)900mg/l ,Fosfor 500mg/l , potas 1100 mg/l ,magnez 120mg/l ,wapn 450mg/l pH 6,8-7,5
--POKON nawóz do roslin kwitnących , skład : azot 5% (azotanowy 2%, amonowy 1,5% ,amidowy 1,5%) fosfor 5% , potas 7% .
-- oraz kupilem BIOHUMUS SM w formie dodatku do podłoza 1L ,pisze aby dawacv 1,5L na 10L ziemii . Skład : Azot (forma amonowa) 100mg/l , Fosfor 1000Mg/l , Potas 2000mg/l , magnez 500mg/l , wapn 2000mg/l .pH 6,5 .
Teraz mam pytanie co mam najlepiej zrobic , Wczoraj robiem flush i mysle aby dac jak wyschnie gleba POKONU chemicznego w dawce zalecanej a później Biohumus Extra przez caly czas do normalnego podlewania , waham sie troche dawac tego biohumusa sm , ale jak bede za ok 5 dni przesadzal w duze donice to moze wymieszam z obecna moja mieszanka glebowa ,co o tym mysliceie. Acha jeszcze dodam ze biohumus biohumusowi nie równy ,patrzalem jeszcze biohumus uniwersalny firmy Agrecol i miał skład Azot 1700mg Fosfor 100mg Potas 2700Mg czyli calkiem inny niz mój . Ok powiedzcie co byscie zrobili na moim miejscu .Roślinki narazie sa w doniczkach 1 L za 5 dni leca do 6L .Acha powoli zaczyna mi brac zółknięcie juz drugie pieterko a i nawet na jednym listku 3 pieterka cos tam sie pojawia , głównie przy krawedzi , odgalezienia zdrowy góra rosliny zdrowa . Ok czekam na pomocną rade