• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Biopon Plus zamiast Biohumusa ?

Wyszukiwarka Forumowa:

jaracz.skuna

Well-known member
Buchów
0
Witam
Jestem w posiadaniu nazowu naturalnego Biopon do roslin zielonych i zastanawiam się czy mogę go wykorzstać zamiast biohumusa ? Mowa tutaj oczywiście o weg :)

Biopon rośliny zielone
Skład: Roztwór nawozowy NPK 8 : 3 : 4 z mikroskładnikami pokarmowaymi.

cdg85

Member
Buchów
0
To jak z tym bioponem. Osobiście lałem na zmianę Woda/ Biohumus forte/ Biopon plus Witaminy na veg . Skończyło się przenawożeniem i nadpaloną partią dolnych liści. Jestem właśnie w trakcie ratowania.

elektryczni606

Well-known member
Buchów
137
biohumus jest organiczny a biopon mineralny, to 2 rózne rodzaje nawozów. uzywac wg instrukcji i nic sie dziać nie będzie. oba na weg.

Uchlak

Well-known member
Buchów
0
To jak z tym bioponem. Osobiście lałem na zmianę Woda/ Biohumus forte/ Biopon plus Witaminy na veg . Skończyło się przenawożeniem i nadpaloną partią dolnych liści. Jestem właśnie w trakcie ratowania.
też popaliłem 1 roślinkę tyle, że ja azotem, jak swoje ratujesz? <shiza>

cdg85

Member
Buchów
0
Woda spod doniczki po pierwszym laniu samą wodą o ph 7-8 wynosiła 3-4, staram się podnieść ph ziemi aby lepiej się wszystko wchłaniało.
Czytałem że optymalne jest ph 5-6 i do tego dążę. Mam teraz wapno i tak się zastanawiam czy podsypać czy podlać roztworem. Ponadto Asahi SL, koniecznie na redukcje stresu poprzez zroszenie liści roztworem na sen.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół