akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Biotabs zestaw - dawkowanie / sposób użycia

Wyszukiwarka Forumowa:

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,044
Odznaki
5
Nigdy się nie rozpuszczały, toć one są w większości z mączki skalnej jak by się miały rozpuścić. 1 tabletka na 11l to tylko połowa zalecanej dawki. Ja zawsze dawałem 2, a i tak miewałem zagłodzone krzaki w 3 tygodniu flo już.

JimmyCzuuu

Respekt czuje przed naturą
Buchów
4,073
U mnie byla podobna sytuacja po tym grow że te co dorzuciłem bardzo slabo się rozpuściły, ale już wiem dlaczego @Śmieszek420 rozwiał już wszystkie wątpliwości

Pysku

Zawsze gram do ostatniego gwizdka
Buchów
4,467
Odznaki
5
Nigdy się nie rozpuszczały, toć one są w większości z mączki skalnej jak by się miały rozpuścić. 1 tabletka na 11l to tylko połowa zalecanej dawki. Ja zawsze dawałem 2, a i tak miewałem zagłodzone krzaki w 3 tygodniu flo już.
Miałem na myśli że po prostu znikały w ziemi a nie zostawały połówki. Coś w tych nowych musieli hujki diametralnie zmienić bo w starych to wogle nie znalazłem nawet kawałeczka tabsa.

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,044
Odznaki
5
Mi tam zawsze zostawały w całości więc nie wiem o czym mówisz.

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,044
Odznaki
5
Zależy. Przy ostatnim biotabsowym grow już mierzyłem i wtedy poszły mineralne w ruch. Mills A+B

paweleele

New member
Buchów
0
Ma ktoś jakiś pomysł jakbym chciał od razu kiełka wpakować do docelowej donicy 12L ? W senie jak użyć zestawu startowego biotabs bez przesadzania, żeby nie stresować rośliny i nie hamować wzrostu korzeni. Ziemia biobizz light mix z dodatkowym perlitem.

Drugie pytanie czy 50L ziemi starczy mi na 4 doniczki 12L. Czytałem że niektórym brakuje pomimo tej samej objętości donica/worek.

@Śmieszek420

plejerone

Well-known member
Weteran
Buchów
2,672
Odznaki
2
Ma ktoś jakiś pomysł jakbym chciał od razu kiełka wpakować do docelowej donicy 12L ? W senie jak użyć zestawu startowego biotabs bez przesadzania, żeby nie stresować rośliny i nie hamować wzrostu korzeni. Ziemia biobizz light mix z dodatkowym perlitem.

Drugie pytanie czy 50L ziemi starczy mi na 4 doniczki 12L. Czytałem że niektórym brakuje pomimo tej samej objętości donica/worek.

@Śmieszek420
Jak chcesz od kiełka do docelowej to automaty. A osobiście sezony wolę przesadzać, żeby się korzen ładnie rozwinął. A 50 l Ci raczej nie starczy deko braknie

hulk

Well-known member
Buchów
30
Jeśli chcesz od razu do docelowej, to wymieszałbym powiedzmy 3/4 doniczek z całym zestawem biotabs, a na wierzch dał samego light mixa i na to wrzucałbym kiełki/siewki.

BetonowyDaniel

Nie wiem. Nie umiem. Nie znam się.
Buchów
5,123
Odznaki
11
Ja jak robiłem od kiełka w 8l szmaciaku automaty, to dałem 3l ziemi, tabsa i dopiero resztę ziemi i pestkę ok ~5cm w glebę

Alfons

haszysta marihuanista
Buchów
498

@Śmieszek420
Po pierwsze to dzień dobry
A jaki masz problem startować w kubeczku np.0,2 po kilku dniach przesadzasz delikatnie żeby nie uszkodzić korzeni.
Daj na spód trochę keramzytu tylko wypłucz dobrze gorącą wodo i powinno styknąć te 50l

LampaUV

Well-known member
Buchów
413

@Śmieszek420
Nie wystarczy, 75l powinno byc git.

plejerone

Well-known member
Weteran
Buchów
2,672
Odznaki
2
A można mieszać cal mag z bactrexem oraz bio pk z bactrexem?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół