akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Biotabs zestaw - dawkowanie / sposób użycia

Wyszukiwarka Forumowa:

Snorlax69

Active member
Buchów
45
Panowie pytanie o PK Booster Compost Tea. zostalo mi z przed 3 lat pół puchy . Otworzyłem nadal sypka wyglada jak by nic się nie stało z nią.
Ma jeszcze prawo bytu ? Czy lepiej zamówić pk 5-8 ?

Pysku

Zawsze gram do ostatniego gwizdka
Buchów
4,540
Odznaki
5
Ma ma,a czemu ma nie mieć. Dawaj oragtrexu a jak nie masz to melasy i wstawiaj herbatkę. Dla lepszego efektu bactrexu a jak go nie masz to nawet organicznego biohumusa

Good God Root Rot

Well-known member
Buchów
25
Panowie pytanie o PK Booster Compost Tea. zostalo mi z przed 3 lat pół puchy . Otworzyłem nadal sypka wyglada jak by nic się nie stało z nią.
Ma jeszcze prawo bytu ? Czy lepiej zamówić pk 5-8 ?
pytalem samego Karela z Biotabsa o trwalosc wszystkich produktow bo kupowalem najwieksze pudelka, czy mi to wytrzyma powiedzmy 3 lata i powiedzial, spoko, a zalecil trzymanie Bactrex i Mycotrex w lodowce
" I recommend storing bactrex and mycotrex in the fridge ( not the freezer). The products will last forcst least 3 years. "

Snorlax69

Active member
Buchów
45
Ma ma,a czemu ma nie mieć. Dawaj oragtrexu a jak nie masz to melasy i wstawiaj herbatkę. Dla lepszego efektu bactrexu a jak go nie masz to nawet organicznego biohumusa
dopiero 8 dzień wega . wszystko inne nowe zamówione . Ale wolę szybciej wiedzieć i ewentualnie zamówić nowa tee lub pk 5-8 .

pytalem samego Karela z Biotabsa o trwalosc wszystkich produktow bo kupowalem najwieksze pudelka, czy mi to wytrzyma powiedzmy 3 lata i powiedzial, spoko, a zalecil trzymanie Bactrex i Mycotrex w lodowce
" I recommend storing bactrex and mycotrex in the fridge ( not the freezer). The products will last forcst least 3 years. "
No właśnie moja ma już ponad 3 lata trzymana w piwnicy temp pewnie do 20°C
A w lodówce jest około 2-5°C

skuna

¿Gieta skuna?
Buchów
2,753
Odznaki
6
Czy tabletkę biotabs powinno się dawać na indukcji? Mam też zagwostkę z dodaniem orgatrexu, zawsze dawałem razem z tabletką według instrukcji ale teraz trochę mi się to rozjechało. Rosliny, mają ponad miesiąc wega i są drugi dzień na indukcji, ziemia z poprzedniego grow.

Mój pomysł na sytuację to podlać 40ml/l orgatrexu pod koniec indukcji, a potem lać normalnie biopk od 2 tygodnia flo tylko nie wiem kiedy wetknąć tabletkę, żeby to zadziałało i nie zamuliło mi rośliny. A może już w ogóle nie dawać orgatrexu albo w mniejszej dawce? Proszę o pomoc.

Bortek

Uprzejmie Donosze...
Weteran
Buchów
28,849
Odznaki
5
Czy tabletkę biotabs powinno się dawać na indukcji? Mam też zagwostkę z dodaniem orgatrexu, zawsze dawałem razem z tabletką według instrukcji ale teraz trochę mi się to rozjechało. Rosliny, mają ponad miesiąc wega i są drugi dzień na indukcji, ziemia z poprzedniego grow.

Mój pomysł na sytuację to podlać 40ml/l orgatrexu pod koniec indukcji, a potem lać normalnie biopk od 2 tygodnia flo tylko nie wiem kiedy wetknąć tabletkę, żeby to zadziałało i nie zamuliło mi rośliny. A może już w ogóle nie dawać orgatrexu albo w mniejszej dawce? Proszę o pomoc.
Jasne ze tak.Ale czy potrzebuja to musisz juz sam wiedziec jak karmiles wczesniej

skuna

¿Gieta skuna?
Buchów
2,753
Odznaki
6
Ok, dam więc teraz tabletkę i bactrex (kompletnie o nim zapomniałem w tej uprawie ale rośliny mają się o dziwo dobrze) oraz orgatrex według potrzeb za jakiś czas. Jak będą głodne to nadgonię biopk. Dzięki za odpowiedź!

skuna

¿Gieta skuna?
Buchów
2,753
Odznaki
6
Ładowałem dziś tabsy i zdziwiłem się, że są inne. Widzę, że już było o tym pisane ale jak ktoś nie widział starych to wrzucam porównanie

DSC07887.jpg

DSC07886.jpg

Mam nadzieję, że będą spoko. Te stare jak tylko złapały lekko wilgoć to się rozpadały na części pierwsze. Te nowe jakby są z bardziej zmielonych elementów i na sucho łatwiej się łamią.

Snorlax69

Active member
Buchów
45
czemu na różne kraje mają inne sposoby użycia? Chodzi o punkt 1 oraz 2
Wersja pl
Screenshot_20250608_083915_Photos.jpg

Wersja de

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,256
Odznaki
5
tzn? Skąd mamy wiedzieć co pisze w drugiej tabelce skoro jest po niemiecku?

Leniwy

Well-known member
Buchów
2,022
Odznaki
4
Widać bez znajomości języka.. po niemiecku miesza się ziemię z startrex, a mycotex dodaje się dopiero w otwór sadzeniowy 5gram.
i po cyferkach jeszcze ze tabletke się wpycha na 10 cm a nie na 5 :)

ProfesorSush

Active member
Buchów
22
To tak jak z czipsami w Polsce i Niemczech:
zEZtny9Yh1lP9vYT.jpg

To wszystko jest z względu na różne lokalne preferencje. Niemcy lubią wszystko dobrej jakości i mają lepsze instrukcje. A Polaczek musi mieć ciężej i gorsze produkty. W wielu innych branżach jest to samo.

Przecież oczywiste jest że jak głębiej będzie tabletka to szybciej zadziała, bo strefa medium będzie mocniej wilgotna na tej wysokości, nie tak jak te pierwsze 5cm gleby co wiecznie przesycha. Ja osobiście robię otwór mazakiem o cisnę potem jak najgłębiej tabletkę. Natomiast jak chce przyspieszyć działanie to kruszę ją. Jeszcze nie widziałem tych mniejszych tabletek, ale to właśnie mi się zapas kończy i muszę domówić wiadereczko. Widziałem już między partiami zanim się w metalu pojawiły że były zmiany w formule. Teraz to już kolejne zmiany.... Trzecia ? Czwarta? Liczył ktoś? Osobiście nie widzę pozytywnych zmian w składzie, raczej tylko siła tabletek się zmniejszyła. Downsizing bez zmieniania wagi?

ZQE

Member
Buchów
0
Najnowsza tabelka jest po angielsku na stronie biotabs

Good God Root Rot

Well-known member
Buchów
25
Boom boom sprejem jak psikacie?
Roztwor 5ml boom na 1 L wody, psikacie bardzo intensywnie po roslinach (od spodu lisci najwiecej?) czy po ziemi tez troche, jak mi zostanie sporo tego naparu?
Ktos wspominal, ze 3x sie boostery zaleca nie wiecej?
Czy moze lepiej jak Pan @WeedBaron - w konkretnych przedzialach czasowych dawal Booma bardziej jako nawoz zamiast lekarstwo na stres?
On dawal 4x - w 12 dniu od wyjścia z ziemi, 26, 49 i 63 (a etapy to przesadzanie / 2 tyg od przesadzania / poczatek flow / 2 tyg od poczatku flow)
Ma ktos jakies sprawdzone metody?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół