akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Biotabs zestaw - dawkowanie / sposób użycia

Wyszukiwarka Forumowa:

Snorlax69

Well-known member
Buchów
257
Boom boom sprejem jak psikacie?
Roztwor 5ml boom na 1 L wody, psikacie bardzo intensywnie po roslinach (od spodu lisci najwiecej?) czy po ziemi tez troche, jak mi zostanie sporo tego naparu?
Rozrobić możesz tyle ile Ci trzeba tylko proporcje zachowuję.
Ja rozrabiam 1 ml na 200ml wody ;)
I tak mi trochę zostanie to po kwiatach w domu pryskam

Good God Root Rot

Well-known member
Buchów
45
A ja przestałem uzywać bum buma, ja tam nie widziałem żadnej różnicy czy go używałem czynie. I dla mnie osobiście uważam, że jest zbędny :bal:
jak to mawiali juz wielokrotnie na tym forum, musial bys zrobic porownanie na 1 roslince i jej klonach zeby miec miarodajne wyniyki ^^
akurat moglo sie zdarzyc ze jak nie dales buma to miales "lepsze" feno : p
jesli nie zaszkodzi w niczym a jest szansa ze zwiekszy plonik to czemu nie

Good God Root Rot

Well-known member
Buchów
45
kilka osob uskutecznialo dosypywanie SIlicum Flash w 4-5 tygodniu flow.
Moze i ma to jakis sens, ale czy moja roslina nie bedzie wk***wiona ze grzebie jej przy korzeniach? czulem pod palcami ze przecinam/przesuwam jej korzenie. robi ktos podobnie?

20250806_202934.jpg

20250806_202922.jpg

Bortek

Uprzejmie Donosze...
Weteran
Buchów
31,026
Odznaki
5
Ja nie dosypuje przez calą uprawe jedynie z poczatku przed wsadzeniem roslin ,tyle ze ziemia leci juz po kilku uprawwch

Zie-lony

Well-known member
Weteran
Buchów
4,542
Odznaki
6
Jak jej będzie źle, to Ci później nie omieszka pokazać 🙂🤔 ja, wrzucałem tak i nic nie było..w kilku miejscach doniczki.

Satvara

Active member
Buchów
119
Siema! Odkopie lekko temat, bo przesiadlem sie z biobizz wlasnie na komplet z biotabsa. Wysadzal ktos nasionko w wodzie i potem pakowal je odrazu w docelowe donice? Jesli tak, jak wygladal wasz start? Standardowo na poczatek w miare budowania korzenia 100/200ml wodzianki? W filmach/instrukcjach biotabsa pokazuja juz gdy roslina jest ukorzeniona. Tzn. Na aktywacje 10ml Orgatrexu i 1g Bactrexu w 1l wody. Jak to sie ma na swiezo wykielkowanych roslinach? Nie moge znalezc nigdzie zadnego info :/

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,610
Odznaki
5
Polecam posadzić w małej doniczce i wsadzić w docelową po 2 tygodniach.

ProfesorSush

Well-known member
Buchów
57
Standardowo 0.2-0.5l podłoża w małej donicy i przesiadka do docelowej w stare podłoże wszystko wg instrukcji biotabs. Warto czytać instrukcje, tam wszystko ładnie opisane z obrazkami.
Albo forma filmowa:

tempuser

Well-known member
Buchów
386
Tych instrukcji widziałem już ze 4 wersje, a jedna na wersje "just water" chyba zniknela juz calkiem z oficjalnej strony.
Tak czy siak moim zdaniem mozna dowolnie, jak ci wygodniej :) albo do malej doniczki, albo od razu do docelowej, z zachowaniem odpowiedniej ilosci wody na samym poczatku. Jak posadzisz w jakims lightmix itp. to roslina bedzie miala pozywke na kilka tygodni zycia, wiec mozna jej wtedy zaczac lac orgatrex+bactrex, albo lac to od poczatku, ale w mniejszych ilosciach (a nie 1l siewce).

tempuser

Well-known member
Buchów
386

NicoB

Member
Buchów
0
Siema, szukałem zbiorczego tematu o Biotabs i chyba ten się nada.
Jakiś czas temu zmienili kształt tabletek, orgatrex jest rzadszy, a etykiety są z innego materiału. Od tamtej pory sporo moich krzaków czasem mocniej, czasem tylko trochę ma popalenia na liściach po jakimś tygodniu lub dwóch od przesadzenia - nie zwróciłem dokładnie uwagi. Czy też tak macie?
Sadzonki od zawsze przesadzam do 10l donic w wieku jakichś 10 dni, kiedy mają po 4 odrosty. Daje jedną tabletkę, 50g startrexu, mycotrexu 3g do mieszanki i 2g do otworu. Zalewam litrem wody z 5ml orgatrexu i 1g bactrexu. Zawsze były mocno nabite azotem, ewentualnie robiły się "pazury", ale nigdy nie paliło mi.
Zastanawiam się, czy nie zacząć używać mniejszych tabletek "gorilla".

Nochal

Well-known member
Buchów
71
Zmienili również dawkowanie produktów oraz czas dawkowanie. Sprawdź na ich stronie dokładnie jak to teraz wyglada ;) Ściagnij sobie nowa instrukcje po prostu hehe ;) Pozdrawiam

NicoB

Member
Buchów
0
Z tego co widzę, jeśli chodzi o początek, to zmienili, że mikoryzy dajemy 5g do otworu, a do mieszanki nic nie dajemy. Natomiast do wody na pierwsze podlanie dajemy 10ml orgatrexu zamiast 5ml. Także jeżeli u mnie miałoby to coś zmienić, to jeszcze bardziej popali.
Dzisiaj postaram się nauczyć obsługiwać galerię i wrzucić fotki tych popaleń.
Edit: widzę że do rozpiski dorzucili jeszcze boom boom i bio pk. No nie wiem. Jak dla mnie to za dużo tych dobroci...

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół