• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Blackberry-usycha

Wyszukiwarka Forumowa:

ZielonyEdek

Member
Buchów
0
Witam.
Sa to moje pierwsze roslinki Blackberry femi jak i pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc.
Wykielkowaly okolo13 kwietnia, pierwsze 3tygodnie spedzily w pomieszczeniu troche je wyciagnelo w gore z braku swiatla nastepnie przesadzilem je na outdoor z 6 przetrwalo tylko 2 stoczona zostala walka z dzikami.
Pierwsze 2 misiace byly podlewane woda mineralna o dobrym ph i do tego dochodzil deszcz.
Jedna ma wysokosc okolo 210 cm druga okolo 140cm, problem dotyczy tej pierwszej poniewaz zolkna i usychaja liscie zaczynajac od dolnych parti zaznaczam ze nie byly stosowane zadne nawozy (moj blad czlowiek uczy sie na bledach).
Moje pytanie brzmi-czy mozna je czyms uratowac?
Foto postaram sie dodac na dniach.
Pozdrawiam

D

delete

Guest
Dasz zdjęcie to można będzie coś powiedzieć Teraz to wróżenie z fusów...

ZielonyEdek

Member
Buchów
0
Blackberry

dodam ze bylem niedawno na miejscowce i byly juz pousychane liscie ktore odpadly... dzisiaj przyszedl poczta biohumus extra kwiaty zielone i czekam na planton k

babum

Well-known member
Weteran
Buchów
4
Mi zaczal usychac jeden frisian dew ktory dostawal te same dawki nawozow co reszta ktora pieknie rosnie obok, po paru dniach usechl calkiem, okazalo sie ze ledwo siedzial w ziemi bo cos mu w***alo korzenie az do samej lodygi
Turkuć_Podjadek :>
No dokladnie ku**a a ty sie jeszcze identyfikujesz z nimi;)

Ostatnia edycja:

ZielonyEdek

Member
Buchów
0
jutro bede to sprawdze i foto zrobie ziemia jaka dalem to z biedronki z dodatkiem florovit zmieszana z ziemia z miejscowki

ZielonyEdek

Member
Buchów
0
Blackberry

Witam nie zaskocze tym nikogo ale zaznaczam moja pierwsza uprawa i zbyt malo wizyt... W nastepnym roku zrobie duzo zmian co do tej uprawy i mysle ze bedzie lepiej.
Napiszcie czy cos z tego jeszcze bedzie dzisiaj podlalem biohumusem dalem 6 nakretek na jedna MJ i dolalem wody moze czyms innym lac nie wiaze nadzieji z tym ze cos bedzie z tego ale warto sprobowac.
Prosze foto
To jest ta mniejsza

Tu juz ta wieksza

d3inx

Well-known member
Buchów
1
pierwsza wygląda jakby robactwo dopadło - sprawdz liście
druga to grzyb

EasyFarmer

Well-known member
Buchów
7
he A Doniczki to Ty ilu litrowe masz? ja stawiam ze donice za male

ZielonyEdek

Member
Buchów
0
ok sprawdze jakies wskazowki co na lisciach mam zauwazyc? a co do drugiej to jakim preparatem da rade ja wogole jeszcze uratowac?
Nie maja zadnych donic zostal wykopany dolek i ziemia z florovitem zostala zmieszana z ziemia ze spota...

Phnom

#support
Weteran
Buchów
1,689
Odznaki
3
Badyle z nich
Mało światła, sprawdź pH, podsyp dolomitem i podlej biohumusem.

d3inx

Well-known member
Buchów
1

ZielonyEdek

Member
Buchów
0
biohumusem podlalem wczoraj dalem okolo 6 nakretek i pozniej woda do tego bede musial dokupic dolomit i na dniach podsypie a preparat to jaki kupic na grzyba, plesn, na wzmocnienie???

---------- Aktualizacja posta 13:39 ---------- Czas poprzedniego posta 12:45 ----------

na plesn juz znalazlem Miedzian 50WP a co proponujecie na te robaki?

AlbanoTHC

New member
Buchów
0
A czy one wyglądały podobnie od początku ? tzn czy były takie chude i powystrzelane ? ja również posiadam blackberry tylko że mój jest z 2 razy szerszy a łodyga ma dobre 3,5 cm średnicy.Zobacz czy cos tego nie podkopuje od korzeni bo nawozy potrafią niezłe dziadostwo przyciągnąć na spota :(

jarak

Well-known member
Buchów
1
Kiepskie płatny... Sorry ale za dużo z nich nie wyciagniesz …. :/ zacznij łac planton K i tak jak koledzy pisali podsyp dolomitem. Podejrzewam ze miały bardzo mało światła i słaba glebę.
Aczkolwiek z fartem!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół