nasiona marihuany

Blokersi, trawka, elo.

Wyszukiwarka Forumowa:

Shadow

Well-known member
Weteran
Buchów
15
wszyscy sie cos drazliwi na tym forum zrobili... bez przerwy tylko klotnie

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
Ogolnie co do Hemp Gru, to nie podoba mi sie ich "muzyka"... prostacki flow, tanie rymy, wyskoki z rytmu... nie to nie jest to. Co poniektore bity sa spoko, ale to tyle...
Naciągane to wszystko i sprawia wrazenie typowego pucowania sie.
Nie lubie takiego włażenia na glowe swoim stylem... a u nich az kłuje w oczy i uszy "ELO"
Elementy starej szkoly, czy proste rymy, troche przypominaja NAS, ale oni mieli jednak swoj prawdziwy styl... Pozdro

R

Rider

Guest
TOLERANCJA

blokers, dress, 50 cent z etiopi, lamus, ku**a łoś... dla mnie jest ważna muzyka w odniesieniu do muzyki... poc co ta dyskusja nie poznamy człowieka do końca nawet żyjac z nim od urodzenia do końca... oceniać ludzi po ich np. po muzyce, teledyskach niemożemy tak dokładnie i tak daleko !!! kto tak robi jes dla mnie upośledzony ale tylko wtedy gdy to naglaśnia, normalne jest to wtedy gdy zostawimy to dla siebie czy znajomych z otoczenia i świecie żeczywistym nie necie,
ku**a sleja troszeczke stajesz się jak blędne koło ale ch*j nie chce mi się tego tłumaczyc domyśl się.
Czy dyskusja musi być tak agresywna i sycząca nienawieścią, ludzi jest od za***ania na tym świecie i każdy jest inny, musimy to ku**a pogodzić, a nie walić stereotypy typu, dress... porażka i wstyd ! oczywiście można stwierdzić ze w polsce mieszka ok 1 miliona "dressów" co się różnią ale maja podobne akcje dotyczących łamania praw ludzkich, tu musimy być pewni a nie każdego kto popadnie... je**ć kiedys do tego każdy dojdzie...

HG, mi się nie podoba z tytułu, muzyki, ale są elemety ktore mi sie podobaja i są co mi się nie podobaja w odniesieniu do tekstów, stylu, i przekazu, intencji, sprawozdania itd...

ku**a dajcie spokuj, dyskutujmy w ten sposub by wnośic poważne i racjonalne wnioski i poglądy a nie że ktoś nam się nie podoba i musimy innym przetłumaczyć ze żle myślą robią ich słuchajac, bądzcie lojalni !

Np. Muzyka to sztuka, rozrywka, jest tego pełno ! każdy znajdzie coś dla siebie, nie rozumiecie tego przeznaczenia?? to jest sam system poczawszy od atomu po ku**a wagine.

też wielu ludzi nie lubie, najbardziej to nie lubie ludzi takich co maja w ch*j kasy i się uwazaja za bug wie kogo... i ja tu jestem dobry CZŁOWIEK bo nie wyszczegulniam i nie iieruje tych slów bezpśredni do kogoś i wszystkich co maja podobnom sytuacje ale myślą i robia inaczej, jak ku**a mówiąc sam o sobie to mam za***iście mam w ch*j kasy nosze szerokie spodnie... ale ku**a nie jestem lamusem co czyma stara za noge i ch*j wie co jeszcze potrafia lamusy, ja się czymam z ludzmi lojalnymi i jestem wobec nich lojalny a nawet wspieram finansowo jak tylko moge, czasem za bardzo, przejaw altruizmu... czasem ktoś mnie zdradzi, ktoś wykożysta, nazwie lamusem, czasem mnie ponosi czasem zachowuje się jak dress... :D

kochajmy się !

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
Predazzo... Twoją wypowiedź skwituje tak: O ku**a! (w pozytywnym tego slowa znaczeniu :p)

R

Rider

Guest
Jendrol, może do końca jej niezrozumiałeś ale ku**a nie chce mi się tego edytować, a dla wyjaśnienia jestem za***iście impulsywny i jak coś pisze to robie to toak szybko że ku**a dziwnie to wychodzi plus bledy, ale i tak nie nadążam za myslami :thumleft:

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ku**a sleja troszeczke stajesz się jak blędne koło ale ch*j nie chce mi się tego tłumaczyc domyśl się

Ciężko powiedzieć co masz na myśli. Daj sobie ostrzeżenie za więcej jak 2 ortograficzne w poście. Jesteś dresem ? A fuj. Ukaraj się w jakis masochistyczny sposób.

ku**a dajcie spokuj, dyskutujmy w ten sposub by wnośic poważne i racjonalne wnioski i poglądy a nie że ktoś nam się nie podoba i musimy innym przetłumaczyć ze żle myślą robią ich słuchajac, bądzcie lojalni !

Ich słuchając masz na myśli HG ? Czemu miałbym tak nie robić ? Dyskusja to dyskusja. Podajemy argumenty, a nie bluzgamy na siebie jakbyś nie zauważył.

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
urban napisał:
LOL
A moze K44 lub PFK czy moze WYP3.lol
Człowieku w tej kulturze niechodzi a raczej niechodziło o wydawanie milonów płyt ,byc na szczytach list przebojów tylko o spotykanie sie w gronach osób które znaja sie na rzeczy i wymienianie sie swoimi nagraniami ,doswiadczeniami , pogladami i nagrywac o tym co naprawde jest wazne a nie głupie pierd**** o dupie marynie.

Eeeeh widać że mało wiesz o polskim hip hopie... Pierwsze rapowe płyty w Polsce wydali K44, WYP3, Molesta i Warszawski Deszcz. Wszystkie w latach 97-98, PaktoFoniKa wydała pierwszą płytę w 2000 roku dopiero cwaniaku.

Myślisz że HG czy kiedyś Moleście zależało na wydawaniu milionów płyt i byciu na listach przebojów? LOL. Gdyby tak chcieli to by wydali 5 średnich płyt, a nie jedną (niedługo druga) dobrą. Nagrywać o tym co naprawdę jest ważne? Co ty pie****isz, przecież każdy nagrywa na taki temat, na jaki mu się podoba. :smurfin:

[ Dodano: 2006-04-23, 23:26 ]
sleja napisał:
Po co chodzić na mecze, skoro prawie pewny jest wpie**** od policji lub kibiców ? Wolę obejrzeć bezpiecznie mecz w telewizji.

Byłeś kiedyś na meczu? To zupełnie co innego niż mecz w tv leżąc na kanapie przy piwku. Są emocje, można sobie pokrzyczeć, zupełnie co innego niż mecz w tv.

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Ale się temat rozwinął... uuuuu

Shadow

Well-known member
Weteran
Buchów
15
lubo napisał:
Eeeeh widać że mało wiesz o polskim hip hopie... Pierwsze rapowe płyty w Polsce wydali K44, WYP3, Molesta i Warszawski Deszcz. Wszystkie w latach 97-98, PaktoFoniKa wydała pierwszą płytę w 2000 roku dopiero cwaniaku.

dla uscislenia Liroy wydal pierwsza plyte w 1995 roku, WYP3 rowniez 1995, Kaliber 44 w 1996, a Warszafski Deszcz w 1999

Ty za to duzo wiesz...

R

Rider

Guest
Shadow napisał:
dla uscislenia Liroy wydal pierwsza plyte w 1995 roku, WYP3 rowniez 1995, Kaliber 44 w 1996, a Warszafski Deszcz w 1999

nie wspominając o nielegalach, gdzie wszystko się troszke wcześniej zaczeło, od samego podziemia, aż po dziś gdzie wielu weszlo na sam szczyt kariery i się stoczyło [peja itp] ...a dziś nie wszystcy należą i zaczynają od kolebki koltóry hip hopowej czyli podziemia, tylko np: z za***istego domku jednorodzinnego, basen, i bentlej... czasem gozej ale w samej sztuce też gożej :)

R

Rider

Guest
Predazzo napisał:
nie wspominając o nielegalach, gdzie wszystko się troszke wcześniej zaczeło, od samego podziemia

No o to chodzi ,niechodzi o same zespoły tylko o ludzi którzy w nich byli

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
Hmm, burzliwa dyskusja :p
Chcialem jeszcze zauwazyc, ze tak naprawde to, że ktos jest dresem, nie oznacza ze slucha HH, ani ze pali zielsko itp itd
Pozatym takie rozgraniczanie subkultur, jest dosc ryzykowne, z racji na ruchomość granic je wyznaczających.
Dres, to osob chodząca w dresach, czy dziesionująca małolatów? A blokers to kazdy kto siedzi pod blokiem przez wieksza czesc dnia? czy moze do tego musi kraść, albo palić zielsko? To malo precyzyjne pojecia, ktore kazdy interpretuje troche na swoj sposob.
Dla mnie praktycznie tylko brudy sie jakos bardziej wyrysowani, moze dlatego, ze sami sie odcinaja od reszty, a ich styl jest jasno określony.
Tak naprawde malo kto mysli o sobie, o podoba mi sei styl dresa, wiec teraz zawsze bede nosil dres i jeszcze do tego bede kradł itp. Nie, to raczej wynika samo z siebie, nosze dres bo jest luźny, pozatym w sztruksach wygladał bym lewo, za***ie malolatowi koma, bo on ma ja nie, no i nie mam hajsu na piwko czy cos.
Nie siedze pod blokiem, dlatego ze jestm blokesem, tylko dlatego, że lubie, a przez to niektorzy postrzegaja mnie jako blokersa...
Do czasu aż osoba ktora określamy jakims mianem, sama nie stara sie przyporzadkowac do danej grupy, to tak naprawde trudno ja do niej przypisac, ze wzgledu na to, że nie kazdy kto nosi dres bedzie odrazy kradl itp.
Wiec polecam nie okreslać grup, tylko zachowania, ewentualnie wczesniej nakreslic wizerunek grupy...Pozdro

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół