- Buchów
- 5
Witam, domyślam się z góry, że zostanę zjedzony ale odważe się spróbować. Chciałbym zapytać was o rady, ewentualnie opinie nt. Roślinki znajdującej się na obrazach. Ogólnie start był bez żadnego problemu, mimo braku boxa (na pierwszy raz podchodzę bardziej badawczo i zapoznawczo z czym to się je) rozwój rośliny był zdrowy i dosyć szybki, starałem się jej nie przelewac, regularnie dać przeschnąć glebie (light mix że sklepu w de. włókna kokosowego też ma z kostkę) odżywka Bio Dünger 5in1 polecana przez gościa w sklepie gdzie zakupiłem nasiona, a mimo to uważam, że jak na 30 dzień jest bardzo słabo czy to może wina tego, że ze strachu przed połamaniem jej podczas lst zrobiłem to źle i jej zaszkodzilem? Odżywke dostała dopiero tydzień temu 1/4 dawkę tego co zaleca producent. Możliwe, że to ja się mylę i jak na rozwój przy staniu przy zwykłej lampie osram pod roślinki LED tylko w początkowej fazie rozwoju, a później balkon i słońce jest adekwatny do środowiska, choć u znajomych korzystających z innego dostawcy nasion w gorszych warunkach osiągają lepsze wyniki w tym czasie. No nic, liczę na merytoryczne opinie i życzę udanego dnia!
-------------------------------------------