akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

blueberry

Wyszukiwarka Forumowa:

Don Z Dolni

Well-known member
Buchów
1
witam,musiałem to odświeżyć nie wiem czy tu ale w razie czego nakierujcie Mnie.

Odradzam brać cokolwiek od DP dlaczego? na 6x roślin BlueBerry wszystkie hermy :| nie wiem czy jest w ogóle jakiś sens obrywać te jajca... tyle pieniędzy i czasu na nic :| odradzam stanowczo firmę DP już nigdy tam nic nie zakupię a pestki były od cannabis.fr

To chyba nic nowego nie wniosłeś, bo wiekszość ogarnietych growerów wie ze BB od dp to jedna z ich najbardziej hermiacych się odmian...tak czy siak lepiej sie zastanowić 10 razy czy brać ta odmiane od nich...

69xemx69

Member
Buchów
0
początki

To tak, będą to moje początki tak że proszę o wyrozumiałość w kwestii pytania. Planuję zrobić growboxa o wymiarach 60x60x120cm, do tego HPS 150W, 3 wentylatory, 2 u góry jeden na dole. I chciałbym właśnie w nim posadzić 3 albo 4 krzaczki BB, pytanie czy by to się ładnie zgrało? Bo nie wiem jak to jest z wysokością rośliny. Czy lepiej zrobić go 10cm wyższego (130cm) itd.?

Chętnie też posłucham innych rad w tej kwestii.

G

Gość

Guest
to trenujesz rośliny na tak żeby nie przekroczyły tego metra czy ile ci tam pasuje naginasz fim lst co wolisz a na bank się zmieścisz w tym boxie

D

delete

Guest
Zależy tez co sadzisz każda rośnie inaczej.
Ale myślę że wysokość będzie ok, a zamiast podwyższenia boxa wolał bym po poszerzyć 70x70x120.

W tych wymiarach co podałes nie poszalejesz nie wime czy upchniesz 4 rośliny. Będa miały za ciasno. Daj sobie wentylatory 2 wdmuchujące na dole prosto na rośliny i zarzuć jakis regulator obrotów na prostym potencjometrze.

G

Gość

Guest
witam,musiałem to odświeżyć nie wiem czy tu ale w razie czego nakierujcie Mnie.

Odradzam brać cokolwiek od DP

Potwierdzam ,większego gówna nie widziałem...
I jeszcze te ceny.

hasło "Masters at work" rozpier....la

Ostatnia edycja:

doctor_bee

Well-known member
Buchów
0
Owszem. Imo, DJ Short's ma o wiele lepsze Blueberry od DP.

FireFly

Member
Buchów
0
Ja w tym roku miałem jedno AF FEMI BB od DP [quakemind] ścięte w 75 dniu życia...
Topów sporo z tego nie było ale wszyscy zgodnie [Ja Siostra 2 kolegów] twierdziliśmy jedno to jest cholipka zdrowy rozklepator...MOC + SMAK + ZAPACH
Jestem wprawdzie nowy na forum i nie jaram jak oszołom raz na tydzień nawet na dwa tygodnie ale To było kozackie palonko.

Fioletu to nie widziałem .
Ścinałem w 75 dniu bo za późno posadziłem...za rok sie poprawie i będzie te 90 dni spokojnie.

No to tyle ode mnie....Blesssss

dziadeksadzi

Well-known member
Buchów
0
nie wiem co chcecie od BB z DP.

Sam ostatniego indoora robilem tylko na DP (+1 gratis royal Ak od RQS) i wszystko bylo ok.

Fakt ze w aktualnym indoorze polar light wyszedl meski ale wkoncu femki to "tylko" 99,9% wiec ma prawo sie zdazyc.

ogolnie korzystam tylko z cannabis.fr, na dotychczasowe dwa indoory i jeden outdoor bralem tylko marke DP i wszystko bylo si oprocz wspomnianego polar lighta z ktorym w zasadzie dobrze sie potoczylo bo przeznaczylem pozostale 3 krzaki na sionka wiec licze na wysadzenie kilkuset auto jeszcze na ten rok na outa :D

Coprawda na tegoroczny out skorzystalem z Femaleseeds (rowniez poprzez cannabis.fr) ale to ze wzgledu na odmiany ktore mnie interesowaly a nie na brak przekonania do DP.

MJ Super BoB

Well-known member
Buchów
0
Na jesieni 2012 miałem BB z DP i tak się sk***iel hermił, że takiego przekleństwa jeszcze nie widziałem.
Mało tego - znajomek w tym samym czasie oprócz BB zapodał jeszcze kilka odmian DP i wszystko herma na hermie - wszędzie banany wewnątrz topowe cały grow z***any!!
Ja z DP już nic nie kupię!

D

delete

Guest
Sadze i pale od 96 w 2007 mialem Blueberry Indoor jak i na OUTCIE i doszla mi jedna w 2mce a na out w 6mcy ale jaranie bylo mega za***iste i nie sluchajcie amatoró♥w co pisza powyzej bo mysla ze zasdza i w 3miechy im dojdzie czeba sparwnej reki i entuzjamu a przedeszystkim cierplwosci WSZYTKO DA SIE OSIAGNAC JESLI SIE POSIADA WIEDZE NA OPTYMALNYM POZIOMIE.PZDRO

MJ Super BoB

Well-known member
Buchów
0
w 2007 mialem Blueberry

Mamy obecnie 2013r.
Fajnie, że 6 lat temu BB z DP było za***iste!!!
Panie wiedza na optymalnym poziomie przez te 6 lat duuuuuużo rzeczy się pozmieniało.
Z moich obserwacji wynika, że minimum od 2lat praktycznie wszystko co z DP hermi się na maxa! Obserwacja na podstawie ~10 odmian.
Także odradzam słuchanie Finix'a amatora DP chyba, że hodujecie banany zamiast MJ.

FranekKudżok

Well-known member
Buchów
0
wie ktoś gdzie można kupić zwykłe blueberry ? nie automatyczne , bo patrze po sklepach i wszędzie tylko blueberry auto

Prontoprosto

Well-known member
Buchów
2
wie ktoś gdzie można kupić zwykłe blueberry ? nie automatyczne , bo patrze po sklepach i wszędzie tylko blueberry auto

mam takie samo pytanko jak wyżej , bo chciałbym dostać odmianę bluberry a nie wiem gdzie jej szukać

Estevez

Well-known member
Buchów
0
mam takie samo pytanko jak wyżej , bo chciałbym dostać odmianę bluberry a nie wiem gdzie jej szukać

np. tu - http://ganjafarmer.pl/dutch-passion/206-blueberry.html , co do blueberry od DP to miałem ją rok temu na out, nie doszła tak jak powinna, topy luźne, moc przeciętna, ale za to zapach i smak za***isty, nie zauważyłem żadnego hermienia, ale coś musiało umknąć mojemu oku, bo znalazłem jedną pestke przy trymowaniu jej, najbardziej co mnie pozytywnie nastawiło do tej odmiany, to wyluzowany klimat, bez przemyśleń niepożądanych i przy wciąganiu dymu orzeźwienie podobne do palenia papierosa mętolowego .

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół