akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Box 0,2m2 własnej roboty

Wyszukiwarka Forumowa:

Jakobo111

Active member
Buchów
0
Siemanko, kolega planuje własnoręcznie zrobić pierwszego boxa(namiot) pod pierwszą roślinkę.

Plan jest taki:

Rozmiar: 0.4x0,5 0.2m[SUP]2 [/SUP]
Stelaż: Chce zrobić z rurek pcv 16mm, będzie mi potrzebne 7.6m rurek. Obwinąć/obkleić to mylarem, 2.2m[SUP]2[/SUP]. Co o tym myślicie?
Lampa: Niby wg kalkulatora wystarczy HPS 100w, ale z tego co czytam to ludzie polecają jednak 150w. I tu mam dylemat co kupić. Nie wiem czy ogarnę
Wentylator: mam 2x Gelid 120mm Silent 12 Przepływ powietrza: 37CFM, 62.86 m[SUP]3[/SUP]/h. Wystarczy? Czy wentylator mieszający jest konieczny? Planuje tam wpakować 2 roślinki. Czy in/out to po prostu wiatrak ustawiony w drugą stronę? XD
Sprzęt: Mam termometr z higrometrem, miernik PH i lupę.

BACer

Well-known member
Buchów
0
A nie lepiej kupic malego boxa? Jak okleisz go mylarem to nigdy nie bedzie tak trwale i praktyczne jak w przypadku gotowego.
Nepwno fajny projekt ale jak dla mnie to za 200-300 zl znajdziesz malego boxa i masz z glowy.

Ja bym stawial na 150W z regulacja napiecia, gdyby bylo za jasno zawsze mozesz mzniejszyc.

wentylator mieszajacy jest generalnie grubo polecany ale to glownie przy kwitnieniu zeby powietrze nie stalo.
Wentylator ekstraktujacy musi byc silniejszy od wtlaczajacego. Ja bym stawial na mocny ekstraktujacy i dobre wenty na dole namioty. bedzie zasysac powietrze.

Jakobo111

Active member
Buchów
0
Siema,

Jest box 40x40x140. Po przeliczeniu kosztów zrobienia samemu takiego boxa z rurek pcv, a kupnem gotowego to różnica jest prawie żadna a jakość wykonania to niebo a ziemia.

Największą zagwozdkę mam z oświetleniem. Jeśli kupie HPS 150w to czy ogarnę temperature bez cooltube? Wiatraki jeszcze nie kupione więc mogę wziąć inne/większe. Ile wyniesie mnie kupno całego zestawu do hps? Kupię raczej wszystko oddzielnie, żeby wyszło trochę taniej. Muszę mieć żarówke, zasilacz, kabelki, odbłyśnik. Czy potrzebna mi szybka?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół