• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Box 1m2

Wyszukiwarka Forumowa:

marks2320

Well-known member
Buchów
0
Witam

Planuje zbudować box o wymiarach 1mx1m , chciałbym wsadzić tam automaty i tera pytanie do was :

- jaka wysokość boxa ?
- jakie odmiany i ile roslin? jestem początkujący, więc jakieś proste odmiany z dużym plonem
- jakie wiatraki i gdzie je rozmieścić? tak samo filtr węglowy gdzie dać ?
- cooltube bedzie potrzebna ? temp pokojowa
- hps 400w bd ok ?
- co najlepiej odbija swiatlo ?

rok temu mialem outa więc mysle ze indoor tez pojdzie dobrze :)

trening lst
nawozy , bio , planton k i moze jeszcze pomysle nad czyms

Prosze nie wysyłać linkow do poradników, bo czytałem wszystko na glownej stronie , ale zbyt ogółowo tam piszą .

czekam na wasze odpowiedzi :) pozdrawiam

G

Gość

Guest
kolego, tez jestem poczatkujacy, ale na te wszystkie pytania odpowiedzialem sobie sam czytajac forum, wszystko masz w tematach podwieszonych, przeczytaj a wszystkiego sie dowiesz

unnamed

Well-known member
Buchów
0
Witam

Planuje zbudować box o wymiarach 1mx1m , chciałbym wsadzić tam automaty i tera pytanie do was :

- jaka wysokość boxa ?
- jakie odmiany i ile roslin? jestem początkujący, więc jakieś proste odmiany z dużym plonem
- jakie wiatraki i gdzie je rozmieścić? tak samo filtr węglowy gdzie dać ?
- cooltube bedzie potrzebna ? temp pokojowa
- hps 400w bd ok ?
- co najlepiej odbija swiatlo ?

rok temu mialem outa więc mysle ze indoor tez pojdzie dobrze :)

trening lst
nawozy , bio , planton k i moze jeszcze pomysle nad czyms

Prosze nie wysyłać linkow do poradników, bo czytałem wszystko na glownej stronie , ale zbyt ogółowo tam piszą .

czekam na wasze odpowiedzi :) pozdrawiam
ad1. zależy od Ciebie - jak na automaty to 1 m wystarczy w zupełności
ad2. wsadził bym 9 sztuk -najłatwiejsze - ww, blueberry, ak47 itd ...
ad3. na dole ssący, u góry wydmuchujący, wewnątrz mieszający , filtr węglowy na wyjśćiu wydmuchującego
ad4 . zaalezy od wysokości boxa :) . miałem, używałem, byłem bardzo zadowolony ( szczyty 5 cm od lampy- cooltube z dodatkowym chłodzeniem)
ad5. wystarczy
ad6 mylar, folia daimond , koc pożarniczy

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ad ad 1: 1m na automaty to zdecydowanie za malo. sama roslina +/- tyle wysokosci osiagnie, a gdzie miejsce na doniczke, lampe? ja bym zrobil boxa 1x1x2m.
co do wyboru pestek to bez roznicy, wez co uwazasz. ja bym ci polecil critical+ auto - bardzo przyjemna odmiana, ladnie sie krzaczy.

t0tenham0n

Well-known member
Buchów
0
automaty sa niskie 1wysokosci bym mAchnol 1,5 okrag chyba ze z miejscem problem i cos sredmiego np.Black Water

marks2320

Well-known member
Buchów
0
"ad3. na dole ssący, u góry wydmuchujący, wewnątrz mieszający , filtr węglowy na wyjśćiu wydmuchującego" - jakie wiatraki dać i ile?

asahi sl nada sie ? czy raczej na outa?

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół