• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

box 60x30x60 z lampą hps 150 watt

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
mam pytanie dotyczące oświetlenia czy 150 wat na growbox 60x30x60m to nie za dużo i jaka wentylacje mam zamontow<shiza>ać w tym growbox

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
czy 150 wat na growbox 60x30x60m to nie za dużo i jaka wentylacje mam zamontow<shiza>ać
generalnie wystarczyłby ci 100 watowy hps, ale 150 też bez problemu może być. Jeszcze większa ilość lumenów nigdy pomidorów nie zabiła :)
Problem temperatury będziesz miał i przy 100 i 150. Ratuj się szybą i proponuje mocny wyciągający wentylator kiblowy

G

Gość

Guest
A ile tam wsadzę krzaków?
Żeby nie było za ciasno.. dokładnie chodzi mi o amnesie haze..

ChemicAli

Well-known member
Buchów
0
Mysle ze normalnych odmian to 2 wsadzisz. Automaty moze i 3 wejda.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
A ile tam wsadzę krzaków?

wszystko zależy od wielkości donic, ale tak jak reszta pisała: 2-3 sztuki
no i oczywiście wentylacja to podstawa ale pamiętaj żeby zadbać o wilgotność bo im mocniejsze wentylatory tym szybciej będzie robiło się sucho w boxie

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
nie ilosc krzaków decyduje o ilosci plonu ale wielkosc donicy, pamietaj ze tyle ile wychodujesz pod ziemią tyle dostaniesz nad ziemią, spokojnie startuj z jednym plantem i bedziesz miał co kosic, zeby nie było ze bredze, ot co... coprawda to hydro ale nie ma to znaczenia w obu przypadkach zasada jest ta sama.

pozdrawiam

G

Gość

Guest
:spalony:
spoko za niecały miesiąc ruszam zacznę fotorelacje
a pomysł z jedna amnesia i jednym klonem wydaje mi się najlepszy.
kupiłem już clonex lampę i jeszcze czekam na boxa z allegro.
jeszcze tylko powiedzcie mi czy mogę stosować te same nawozy w boxie co na outdoor?
<shiza><shiza><shiza>

---------- Aktualizacja posta 12:21 ---------- Czas poprzedniego posta 12:16 ----------

a może znacie jakieś proste konstrukcje hydrofoniki którą można wykonać w domowych warunkach albo tanie gotowe zestawy?

RobRoy

Well-known member
Weteran
Buchów
2

a może znacie jakieś proste konstrukcje hydrofoniki którą można wykonać w domowych warunkach
Hydrofoniki? <lol>
Najprościej to odkręcić wodę w kranie albo iść nad najbliższą rzekę i szum wody Cię usypia <lol2> (sry, nie mogłem się powstrzymać)
Hydroponiki poszukaj w odpowiednich działach i w naszej wiki. Jest tego trochę.

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
koneser, najprostszy system to bublery. proste jak budowa cepa, nie czytasz postów, u mnie w poscie jest foto- zrób klik

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół