• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

box 60x60x140 NOWY

Wyszukiwarka Forumowa:

Dzik z zagrody

Active member
Buchów
0
Witam.

z braku czasu i moblinosci jestem zmuszony kupic w pelnii gotowego boxa, nie bede tu wklejal linka,bo chyba nie mozna, ale powiedzcie mi czy wszystko w tym boxie jest ok(martwie sie czy hps nie jest za slaby - planowane 4rosliny w boxie)

Zestaw zawiera:
1. Box uprawowy Dark Street II 60 x 60 x 140 cm
2. Żarówkę GIB 150W
3. Transformator GIB 150W
4. Odbłyśnik Alu. Stucco 80%
5. Łańcuch do podwieszenia oświetlenia - 2m
6. Przewód elektryczny 3x1.5mm - 2m
7. Przewód elektryczny z wtyczką 3x1.5mm 1.6m - 2szt.
8. Wentylator osiowy 150m3 fi125mm
9. Filtr węglowy Eco 160-240m3 fi125mm
10. Przewód wentylacyjny ALU/PE fi127mm - 2m
11. Opaski zaciskowe - 3szt.
12. Programator analogowy LE GRAND
13. Termo / higrometr
14. Doniczki 11L - 4szt.
15. Ziemia Atami Janeco Light Mix 50L
16. Nawozy GHE Flora Woda Twarda

I teraz tak : box bedzie stal w kawalerce a chce spac w nocy, wiec jesli ktores z podzespolow sa głosne, prosze o podanie cichszych zamiennikow. Czy hps 150 bedzie ok?

Czy ogolnie ten boxik jets ok i czy nie trzeba dokupic wiatraków? Chociazby mieszajacego w srodku?

vikeor

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Wentylator osiowy może być trochę głośny. Możesz wsadzić cichszy z PC. Mieszajacy też jest dobrze mieć.

zielonyOlek

Well-known member
Buchów
2
według kalkulatora ze strony #

Powieszchnia 0.36 m2

Minimalnie: 10800 Lumenów
Srednio: 14400 Lumenów
Optymalnie: 18000 Lumenów

Wlasne: 18000 Lumenów

HPS 150w to jakies 17000 - 18000 lumen więc nie będzie tragedii..
co do hałasu - wentylatory mogą być głośne ale to nie problem - możesz wyłącznik czasowy ustawić tak aby wlączał wentylatory i światło wtedy kiedy będziesz się budzić, a wyłączał jak będziesz się kładł spać (+/- pół godziny żeby dać się boxowi wystudzić na koniec i nie zagrzać roślin) jak i możesz się do tego szumu przyzwyczaić, ewentualnie zawieś wentylator na gumowych krążkach jeżeli jest taka możliwość - mniejsze drgania = mniej hałasu.
Poza tym ten zestaw wydaje się być optymalny na tyle abyś zaraz po odbiorze przesyłki mógł go rozstawić i odpalić...

pozdrawiam

Olo

Dzik z zagrody

Active member
Buchów
0
Dzieki wielkie, jesli chcecie mozecie mi podpowiedziec co tam jeszcze do srodka wrzucic by sie przydalo bo dawno nie uprawialem, napewno jakies pojemniczki z woda zeby wilgotnosc powietrza byla, zadnych "maszynek" co2 chyba sie nie oplaca robic?

Wentylator mieszajacy w srodku dam zwykly komputerowy 8mm to chyba bedzie ok? Martwie sie, czy ten fabryczny wiatrak w tym darkrromie poradzi sobie z temperatura boxa?

zielonyOlek

Well-known member
Buchów
2
póki co o temperaturę się nie martw - jak ustawisz boxa i go odpalisz będziesz wszystko wiedział. zbadaj temperatury po włączeniu i wyłączeniu, wiadomo będzie wszystko. jezeli bedzie potrzeba dodasz większy wentylator jednak nie wydaje mi się zeby byla taka potrzeba.
co do co2 nie poradze - zero doswiadczenia w tym temacie - pojemniczki z wodą mogą być denerwujące tak samo jak szmaty które z nich wystaja ( niektórzy używają nawet skarpet jak widzialem na tym forum ^_^ ) powinno wystarczyc zraszanie zwyklym spryskiwaczem nawet scianek boxa a nie rośliny bezpośrednio ( podczas 'dnia' przy włączonej lampie lepiej nie pryskac rosliny - moze sie przypalic, kropla działa jak soczewka). są też nawilżacze ale to dodatkowy koszt i klamot w boxie, chyba ze masz jak to ustawić poza boxem. pamiętaj też - im większa wilgotność tym większa temperatura w boxie.

pozdrawiam

Olo

Mystery Shopper

Well-known member
Buchów
0
A ja Ci jednak radzę zastanowić się nad hps 250W.
Poczytaj co piszą na ten temat naprawdę doświadczeni growerzy, popatrz na ich fotorelacje...
Im więcej światła, tym większy plon - krótka piłka.
A pomiędzy 250, a 150 jest podobno spora różnica...

Też zdecydowałem się na box'a 60x60x140 z serii Dark Street v2.
Po przekopaniu forum postanowiłem jednak na HPSa 250W.
Nie ukrywam, iż boję się trochę walki z temperaturą, czego potwierdzeniem był mój post, ale decyzję już podjąłem:

https://www.forum.haszysz.com/hps-250-boxie-60x60x140-t67301.html

Pozdro

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół