• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

BOX bez zapachu ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Afromam7

Active member
Buchów
0
Siemka

Zastanawiam się nad zmianą homemade boxa na coś ,,profesjonalnego" ,lecz czytałem opinie o tych czarnych szmaciankach boxach i ludzie pisali że to prześwituje, że wentylatory hałasują i oczywiście zapachu się nie da uniknąć. Tak więc nie widzę sensu kupowania czegoś takiego, znacie może jakieś marki boxów które nie mają problemu z wyżej wymienionymi czynnikami ? Dodam że box jaki mnie interesuje to ok 1x1x2 a cena jaką mogę przeznaczyć na całego boxa z osprzętem to jakieś 5tyś

Green Dragon

Wałkarz
Buchów
18
ogolnie to naczytales sie glupot :)
boxy wcale nie przeswituja,caly zapach mozna zabic filtrem weglowym,a co do halasu to zalezy jaki sprzet kupisz :)

tu masz sklep polecany przez forum:

https://growbox.pl/

<peace>

mam box 1.2/1.2,600W...najtanszy zestaw z ebay ;) i po za boxem nie czuc nic...

Ostatnia edycja:

juzek farmer

Well-known member
Buchów
0
Ziomuś takiego boxa mozesz zrobic sam i przy okazji oszczedzic troszke floty:)
Na na wymiary jakie podajesz mozesz przeciez poskrecac boxa np. Z plyt wiorowych lub innego tego typu materialy.
Srodek wylozysz mylarem lub kocem powycinasz dziury na wentyle i dla estetyki mozesz obic jakims materialem z zewnatrz...
I bedziesz mial za***istego i szczelnego boksa:)

Afromam7

Active member
Buchów
0
OMG ja już mam homemade boxa.... wiem jak go zrobić !Nie wiem czy wycinałeś kiedyś w takiej płycie otwory wentylacyjne ? do takich rzeczy potrzeba mieć wiertarkę i specjalną końcówkę ,,wyrzynarkę" a ja takimi sprzętami niestety nie dysponuję :/ . Wiem też o filtrach itp ale jak zadałem podobne pytanie w dziale ogólnym ,ze wszystkimi pytaniami to ludzie pisali że jak wsadze do takiej szafki 9 roślin to musi być zapach w domu i że żaden filtr nie zabije go w 100%, może macie takie boxy czy tylko tak sobie piszecie ? Co do boxów te na hydroonline też są fajne i duży wybór :) Też jedna osoba pisała że jemu konstrukcja w takim boxie (szmaciance) się popsuła od ciężaru, dlatego chciałbym poczytać opinii ludzi który takie boxy posiadają

Pan Top

Well-known member
Buchów
1
ludzie pisali że jak wsadze do takiej szafki 9 roślin to musi być zapach w domu i że żaden filtr nie zabije go w 100%

jesli masz szczelnego boksa i tak ustawioną cyrkulację żeby wszystko co wychodzi (poza chłodzeniem w cooltube, o ile posiadasz) szło przez filtr to bez problemu ogarniesz zapach.

True story :)

a tak na marginesie - czemu uważasz, że home made box nie może być profesjonalny?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Afromam7

Active member
Buchów
0
nie może być bo sam musiałbym go robić a nie mam narzędzi do takich rzeczy, nie mam nic poza młotkiem i śrubokrętem :D a chyba rozumiesz że nie chce kontaktu z kimś obcym w tych sprawach, mogłoby się to wydawać dziwne stolarzowi gdybym mu powiedział że ma wycinać ok 8 dziur na wentyle, haki na lampę itp xD poza tym nie mam żadnego projektu.... chyba lepiej zrobię jak kupie boxa 1x1x2 za ok 2500zł ze wszystkim, robiąc go samemu nie zaoszczędzę a mogę coś popsuć do tego sam tego nie dam rady zrobić no chyba że szafka z ikeii ale jak dla mnie szmacianka lepsza :D

C

Caleb

Guest
OMG ja już mam homemade boxa.... wiem jak go zrobić !

nie może być bo sam musiałbym go robić a nie mam narzędzi do takich rzeczy, nie mam nic poza młotkiem i śrubokrętem :D a chyba rozumiesz że nie chce kontaktu z kimś obcym w tych sprawach, mogłoby się to wydawać dziwne stolarzowi gdybym mu powiedział że ma wycinać ok 8 dziur na wentyle, haki na lampę itp xD poza tym nie mam żadnego projektu.... chyba lepiej zrobię jak kupie boxa 1x1x2 za ok 2500zł ze wszystkim, robiąc go samemu nie zaoszczędzę a mogę coś popsuć do tego sam tego nie dam rady zrobić no chyba że szafka z ikeii ale jak dla mnie szmacianka lepsza :D

Czegos tutaj nie rozumiem....
To masz tego boxa czy nie masz???

Jesli chodzi o gotowe boxy to watpie zeby cos Ci polamalo sie, nie bedziesz przeciez wieszal tam 50kg

bialy0

Well-known member
Buchów
0
nie wiem po co ta dyskusja , skoro ten pan najpierw mial homemada potem nie mial ani boxa ani narzedzi, dodam ze w pierwszym poscie napisal ze moze wydac 5000 zl , tak wiec uwazam ze za ta cene zbijesz z desek pozadnego boxa , i pewnie jakis znajomy ci sprzet pozyczy , mowie o wiertarce bo nic ci wiecej nie potrzebne.

unnamed

Well-known member
Buchów
0
w sumie lamp i doniczek też nie masz więc może lepiej za te 2,5 tysia kupić setuchnę i palonka na kilka miechów masz, pilnując i pielęgnując też stracisz czas :)pozdro

vietorius

Well-known member
Buchów
0
kolega wyzej mowi prawde!

---------- Aktualizacja posta 16:17 ---------- Czas poprzedniego posta 16:15 ----------

lub zapraszam do growbox.pl:yeahh:

Afromam7

Active member
Buchów
0
Hehehe coś tam majsterkować umiem, pożyczyć wiertarkę mogę, kupić wyrzynarkę i gotowe. Tylko jak go zrobić ? szukałem projektów ale nie ma nigdzie. Wiem z własnego doświadczenia że wentyle w podłodze(pomiędzy donicami) nie dają rady, bo i tak się do nich syfi (keramzyt itp).

w sumie lamp i doniczek też nie masz więc może lepiej za te 2,5 tysia kupić setuchnę i palonka na kilka miechów masz, pilnując i pielęgnując też stracisz czas :)pozdro

Kupie gówno, będę tracił zdrowie i nabijał kieszenie dila ? W ŻYCIU !

Jak mówicie że box 500zł goły, lecz sam to sprawdziłem cena płyty wiórowej laminowanej to koszt ok 20-21zł za m2 tak więc potrzebuję 12,5m takiej płyty co daje nam 260zł lecz jeszcze koszty cięcia czyli 300 no ale trzeba doliczyć koszty silikonu, jakieś śruby itp więc może i 400 wyjdzie
Lampa 1100 (chyba że nie ma sensu kupować balastu cyfrowego ?)
http://www.hydroonline.pl/inny/syst...blysnik-wing-hps-phytolite-600w-dual-824.html (SYSTEM LUMATEK 600W DIM + ODBŁYŚNIK WING + HPS PHYTOLITE 600W DUAL)
Mamy razem 1500 + mylar 100zł teraz wentylacja potrzebuje ok 760m3/h i pytanie czy może to być jeden o takiej mocy u góry i pasywny wlot u dołu ? filtry węglowe to czarna magia dla mnie, chciałbym żeby box był cichy :)

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół