• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Box i inne sprawy

Wyszukiwarka Forumowa:

Ubek

Member
Buchów
0
Witam,
Buduje boxa [ 45x45x90 ], już ma prawie wszystko co jest mu potrzebne, aby był kompletny. ...
Mam 5 wiatraków: 2 wtłaczające, 3 wyciągające + jeden mieszający.
Wszystkie są 120x120.
Lampa HPS 100w
Nawozy: Biohumus Uni, Florovit, Planton K + jakie polecacie?
Termometr + higrometr, Timer.
Mam następujące pytania:
1. Czy box pomieści 4 white widow'y?
2. Czy montowanie tylu wiatraczków jest korzystne dla roślin?
3. Czy ilość lumenów na powierzchnie box'a, będzie odpowiednia?
4. Mam zamiar kupić pH metr, EC metr. pH metry widziałem na (alle...), ale nie wiem, który wybrać, bo są do mierzenia kwasowości gleby, a jaki jest do mierzenia kwasowości wody?
5. Czy mogą być podłączone wiatraki ze sobą? Chodzi mi o podłączenie [ Czerwony kabel z czerwonymi, czarny kabel z czarnymi ] A po podłączeniu ich razem podpiąć pod zasilacz ?
6. Potrzebuje jeszcze odpowiedzi na pytanie, czy jak zrobię filtr węglowy płaski, to czy będzie odpowiedni, aby wiatraki mogły przepchnąć przez niego powietrze?
7. Na koniec jakiś tani sposób na odbijanie światła?
Męczę pytaniami? :D Po prostu chcę być pewny, kiedy wystartuje z WW, bo nie chce ich spie****ić jak na 1-wszy raz :).

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
-Dobra wentylacja to podstawa lekki wiaterek z mieszaka podobno dobrze wplywa na lodygi.

-http://www.haszysz.com/kalkulator.html

4. Mam zamiar kupić pH metr, EC metr. pH metry widziałem na (alle...), ale nie wiem, który wybrać, bo są do mierzenia kwasowości gleby, a jaki jest do mierzenia kwasowości wody?
-Lepiej dolozyc kasy troche i kipic elekttroniczny miernik ph.Miernikiem zmierzysz i glebe i wode jezel isie nei myle.

5. Czy mogą być podłączone wiatraki ze sobą? Chodzi mi o podłączenie [ Czerwony kabel z czerwonymi, czarny kabel z czarnymi ] A po podłączeniu ich razem podpiąć pod zasilacz ?
-Smialo mozesz podlaczyc tylko ze pytanie czy ci zasilacz wytrzyma :)

Biala farba Mylar(na allegro nie jest drogi ) ok 17 zl za m2

Ubek

Member
Buchów
0
Mam zamiar podłączyć wiatraczki pod zasilacz o mocy 2A, a jeden wiatrak pobiera 0.36A

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Powinno starczyc :)
Ja zawsze na wyczucie robie :)
Podepnij wlacz na godzinke i kontroluj co sie dzieje z zasilaczem :)
Ja u siebie wymyslilem cos takeigo ze przedluzacz staram sie zawiesic przy wentylatorach wyciagajacych zeby powietrze dmuchalo na zasilacz chlodzac go :)
Za wiele to nie da ale zawsze to jakas szansa zeby go chldozilo :)

Ubek

Member
Buchów
0
A co z pytaniem nr. 6? Myślisz, że poradzą sobie z filtrem węglowym?

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Na filtrach to sie nie znam :)
chcesz go bo musisz czy tylko po to zeby miec ??:)

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Mam następujące pytania:
1. Czy box pomieści 4 white widow'y?

ja zdecydowałbym się na 2 rośliny, ale jeśli nie zaserwujesz im zbyt długiego vega, to jakoś tam sie upchasz z nimi, choć i tak będzie ciasno

wentyle są po to by utrzymać cyrkulacje powietrza, oraz odpowiednią temp.
Im więcej będziesz przedmuchiwał powietrze tym więcej tez będzie uciekać wilgotności z boxa.
Ja zostawiłbym 1 wtłaczający i w zależności od temp 1 lub 2 wyciągające (nie wiem jakie twoje wentyle mają wydajność)
Musisz wentylację dopasować odpowienio do boxa. Dużo, nie znaczy dobrze.
wentyl mieszający będzie potrzebny, dodatkowo pełni tez funkcje "wzmacniacza łodyg" jeżeli się na nie dmucha :)

100tka będzie okej.

wystarczy jak będziesz kontrolował glebę i podlewał odstaną wodą.

możesz podłączać szeregowo

6. Potrzebuje jeszcze odpowiedzi na pytanie, czy jak zrobię filtr węglowy płaski, to czy będzie odpowiedni, aby wiatraki mogły przepchnąć przez niego powietrze?

tak

Odbijalność światła ma się w następujący sposób:
No1 mylar
no2 biała farba matowa
no3 koc ratunkowy
no4 innych materiałów nie warto :)

pozdro i z fartem

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół