- Buchów
- 0
Witam,
Buduje boxa [ 45x45x90 ], już ma prawie wszystko co jest mu potrzebne, aby był kompletny. ...
Mam 5 wiatraków: 2 wtłaczające, 3 wyciągające + jeden mieszający.
Wszystkie są 120x120.
Lampa HPS 100w
Nawozy: Biohumus Uni, Florovit, Planton K + jakie polecacie?
Termometr + higrometr, Timer.
Mam następujące pytania:
1. Czy box pomieści 4 white widow'y?
2. Czy montowanie tylu wiatraczków jest korzystne dla roślin?
3. Czy ilość lumenów na powierzchnie box'a, będzie odpowiednia?
4. Mam zamiar kupić pH metr, EC metr. pH metry widziałem na (alle...), ale nie wiem, który wybrać, bo są do mierzenia kwasowości gleby, a jaki jest do mierzenia kwasowości wody?
5. Czy mogą być podłączone wiatraki ze sobą? Chodzi mi o podłączenie [ Czerwony kabel z czerwonymi, czarny kabel z czarnymi ] A po podłączeniu ich razem podpiąć pod zasilacz ?
6. Potrzebuje jeszcze odpowiedzi na pytanie, czy jak zrobię filtr węglowy płaski, to czy będzie odpowiedni, aby wiatraki mogły przepchnąć przez niego powietrze?
7. Na koniec jakiś tani sposób na odbijanie światła?
Męczę pytaniami? Po prostu chcę być pewny, kiedy wystartuje z WW, bo nie chce ich spie****ić jak na 1-wszy raz .
Buduje boxa [ 45x45x90 ], już ma prawie wszystko co jest mu potrzebne, aby był kompletny. ...
Mam 5 wiatraków: 2 wtłaczające, 3 wyciągające + jeden mieszający.
Wszystkie są 120x120.
Lampa HPS 100w
Nawozy: Biohumus Uni, Florovit, Planton K + jakie polecacie?
Termometr + higrometr, Timer.
Mam następujące pytania:
1. Czy box pomieści 4 white widow'y?
2. Czy montowanie tylu wiatraczków jest korzystne dla roślin?
3. Czy ilość lumenów na powierzchnie box'a, będzie odpowiednia?
4. Mam zamiar kupić pH metr, EC metr. pH metry widziałem na (alle...), ale nie wiem, który wybrać, bo są do mierzenia kwasowości gleby, a jaki jest do mierzenia kwasowości wody?
5. Czy mogą być podłączone wiatraki ze sobą? Chodzi mi o podłączenie [ Czerwony kabel z czerwonymi, czarny kabel z czarnymi ] A po podłączeniu ich razem podpiąć pod zasilacz ?
6. Potrzebuje jeszcze odpowiedzi na pytanie, czy jak zrobię filtr węglowy płaski, to czy będzie odpowiedni, aby wiatraki mogły przepchnąć przez niego powietrze?
7. Na koniec jakiś tani sposób na odbijanie światła?
Męczę pytaniami? Po prostu chcę być pewny, kiedy wystartuje z WW, bo nie chce ich spie****ić jak na 1-wszy raz .