akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

BOX LED I wyciągający

Wyszukiwarka Forumowa:

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Jakw temacie Powoli koncze lampe szafe bęzie to 4x clu 046 3500k + 20 red na flo jako dodatek. Box będzie w szafie tzn namiot mam który włoże do szafy i tak to będzie stało będą zrobione wlot pasywny na dole i wyciąg górze. Z racji tego że muse mieć to ciche spać się nieda zdecydowalem się na taki went AXIAL-QUIET 100 K DUO duo temu że na pierwszym biegu ma tylko 23 decybele ale znonwu jego przepustowość nie jest duża + jest mały i zajmie mało miejsca. Będą jeszcze 2 wiatraki mieszająće 12x12 komputerowe z regulacją na zasiaczu żeby nie szły na maxa i mały na klipsie 4W. Temperatura myslę nie będze problemem wczesnieje był hps250 i miałem tyle wntów że jak komban to szło. czy koś coś doradzi? aa box wysoki 150cm. 60x60. i do teg myślałem fitr węglowy na flo [FONT=&quot]Filtr węglowy flat (Fi-125mm, 200-250M3/h) flat temu że chcę zrobić wyciągając w rękawie od razu wtłacza powietrze do fltra który będzie na szafie. i obudowany w pudełeczku z matą wyciszającą nie będe go dawał do środka bo mało miejsca. Co otym sądzicie. [/FONT]

a tu lampa

Ostatnia edycja:

Afroman

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Wątpie że ktoś coś konkretnego tu doradzi, musisz wszystko poskładać i sam ocenisz czy spełnia twoje oczekiwania dot. hałasu, zawsze masz te 14 dni żeby zrezygnować z zakupu went. Sam projekt wygląda b fajnie :pr:
btw. Ta szafa nie wzmocni hałasu? Jak to będzie pracować w środku szafy coś na zasadzie pudla rez.? :scratch:

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Wątpie że ktoś coś konkretnego tu doradzi, musisz wszystko poskładać i sam ocenisz czy spełnia twoje oczekiwania dot. hałasu, zawsze masz te 14 dni żeby zrezygnować z zakupu went. Sam projekt wygląda b fajnie :pr:
btw. Ta szafa nie wzmocni hałasu? Jak to będzie pracować w środku szafy coś na zasadzie pudla rez.? :scratch:

Dzięki za zaintersowanie. Widziałem jak BOOM tak miał box szafa. Sam box wycisza dodatkowo szafa gruba też powinna trzymać ten dzwięk to jakbyś dał namiot do namiotu powinno być ciszej.. Powinno a lubi być jak lubi..

Temu własnie dałem wątek z myślą że ktoś tak robi i widział różnicę w zmniejszeniu hałasu zawsze to dodatkowo jakiś materiał (drewno) które wycisza tak jak robią tłumniki akustyczne coś w ten deseń zawsze można by tą szafe wyłożyć jakaś pianką ale to już koszta..

Prof.amator

Keep growing!
Weteran
Buchów
2
Odznaki
1
Grymasek, mam prawie identycznego boxa. Przed montażem filtra i wentylatora box był cichy. Po wrzuceniu ww.rzeczy hałas zrobił sie spory. Drgania i inne sprawy. Musiałem wyciszyć boxa specjalna pianka akustyczna i zrobic z gumek cos na zasadzie pochłaniacza drgań z filtra, bo on wydawał największy hałas. Teraz słychać lekki szum, jest o niebo ciszej. Musisz sam pokombinować, bo co box to inny problem. Jak cos to pisz, to moze cos doradzę ;)

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
dkładnie tak jak mówisz wiem że te wiatraki komputerowe nie będą tak hałasowały nie będzie problemu z temperaturą tak myślę wieć mały przewiew wystarczy zakupie zasilacz z regulacją od 3v do 12v i bede kombinował tylko w momencie założenia właśnie wyciągającego oraz filtra może być problem z tym że ten wyciągający które chce zakupić ma tylko 23 decybele i 70m/h chyba jak dobrze pamiętam więc też nie mega.. ale jak wyżej pisałem temo nie problem a 2 mieszaki 12x12 + i jeden na klipise 4w będzie mieszał. Z tym że ty masz od razu szafe i w nie resztę, ja do szafy wkładam namiot czyli 2 w 1 :) ale zastanawiam się teraz nad tym co pisał afro ale chyba nie powienno się tak dziać. komputer jak jest zamkniętyjest cichszy niż otwarty więc namiot zamknięty w zamkniętej szafie powinnie być cichszy niż sam namiot luzem..

Prof.amator

Keep growing!
Weteran
Buchów
2
Odznaki
1
Nie pozostaje Ci nic innego jak złożyć wszystko i sprawdzić. Powinno byc OK. Jak cos bedzie buczeć to pisz ;)
Pozdro Grymasek!

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
dzięki byku :) teraz pozostaje kupic ten na radiator be quiet! SilentWings 3 PWM 140mm Poziom hałasu [dBA]: 15.5 Prędkość obrotowa [obr./min.]: 1000 lub ten Noiseblocker M12-S1 Poziom hałasu [dBA]: 8 Prędkość obrotowa [obr./min.]: 750. drogo bo drogo ale musze mieć ciszę bo spię w pokoju boxem i moja luba się obawia jak ktoś przychodzi w gości że ktoś usłyszy :) wolę poczekać miesiąc z porjektem ale kupić wszystko co sprawi że będzie to cichy box niż kupić i narzekać. PS: będę robił open seda chyba z hps wing itp ale musze pogadać z adminami bo poco ma leżeć jak może ktoś z korzystć :) 2 wentylatory kanałowe itp. tak btw jak ktoś czyta temat ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół