- Buchów
- 3
Witam!
Zazwyczaj nie ingeruje w budowę moich box'ów i są one robione dla mnie na zamówienie, jednak podczas kolejnej, nudnej soboty na kacu postanowiłem, że sam sprawię sobie takie cacko. Nie jestem złotą rączką, więc postanowiłem wykorzystać jeden z projektów, który znalazł się na internecie. Jako człowiek oddany kanabie i całemu forum hyperreal'a postanowiłem, że będzie to- własny blantomat w warunkach miejskich.
Plan:
1. Dojść do siebie.
2. Zarzucić dużą ilość witamin.
3. Wypić litr coca-coli.
4. Wybrać się do OBI i zakupić potrzebne rzeczy.
5. Wrócić do domu i pobawić się w boba budowniczego.
Potrzebne rzeczy:
1. Skrzynka turystyczna- 10zł.
2. Karimata z polietylenem- 8zł.
3. Zaciski- 5zł.
4. Świetlówki- 10zł/sztuka.
5. Oprawki do świetlówek- 2zł/sztuka.
6. Wtyczki do kontaktu- 2zł/sztuka.
7. Przewód dwużyłowy- 1,5zł/metr.
Wykonanie:
Po wykonaniu każdego punktu z mojego leniwego planu postanowiłem mimo braku chęci zabrać się do roboty i..
1. Otworzyłem skrzynkę:
2. Rozłożyłem karimatę:
3. Przygotowałem zaciski:
4. Wzmocniłem konstrukcje skrzynki zaciskami:
5. Z karimaty wycinałem ścianki pasujące do rozmiarów skrzynki:
6. Pobawiłem się z montażem ścianek karimaty, a następnie z oświetleniem w postaci świetlówek:
7. Uzyskałem efekt końcowy:
Uwagi:
1. Podczas montażu oświetlenia używałem przewodu dwużyłowego. Świetlówka wg. mnie nie musi być uziemniona. Nie skorzystałem również z połączenia świetlówek i każda ma osobną wtyczkę, gdyż to ułatwia mi sprawę techniczną niezależną od tego wątku.
2. Zamontowałem jeden wiatrak wdmuchujący powietrze do środka- utrzymuje on odpowiednią temperaturę oraz zwiększa cyrkulacje powietrza.
3. Na fotce przedstawiającej efekt końcowy widoczne jest to, że jedna ze świetlówek znajduje się niżej- to proces zamierzony, gdyż w ten sposób chcę regulować oświetleniem.
Informacje dodatkowe:
1. Box nadaje się na jedną roślinę, która będzie mocno trenowana.
2. Plon, który można uzyskać podczas dobrej uprawy na takie powierzchni to ok. 20-30 gram suszu.
3. Wyjątkowo przydatny boksik podczas trenowania rośliny matki i rewegetacji.
Jeśli macie jakieś pytania to piszcie- na pewno odpowiem..
Pozdrawiam!
Zazwyczaj nie ingeruje w budowę moich box'ów i są one robione dla mnie na zamówienie, jednak podczas kolejnej, nudnej soboty na kacu postanowiłem, że sam sprawię sobie takie cacko. Nie jestem złotą rączką, więc postanowiłem wykorzystać jeden z projektów, który znalazł się na internecie. Jako człowiek oddany kanabie i całemu forum hyperreal'a postanowiłem, że będzie to- własny blantomat w warunkach miejskich.
Plan:
1. Dojść do siebie.
2. Zarzucić dużą ilość witamin.
3. Wypić litr coca-coli.
4. Wybrać się do OBI i zakupić potrzebne rzeczy.
5. Wrócić do domu i pobawić się w boba budowniczego.
Potrzebne rzeczy:
1. Skrzynka turystyczna- 10zł.
2. Karimata z polietylenem- 8zł.
3. Zaciski- 5zł.
4. Świetlówki- 10zł/sztuka.
5. Oprawki do świetlówek- 2zł/sztuka.
6. Wtyczki do kontaktu- 2zł/sztuka.
7. Przewód dwużyłowy- 1,5zł/metr.
Wykonanie:
Po wykonaniu każdego punktu z mojego leniwego planu postanowiłem mimo braku chęci zabrać się do roboty i..
1. Otworzyłem skrzynkę:
2. Rozłożyłem karimatę:
3. Przygotowałem zaciski:
4. Wzmocniłem konstrukcje skrzynki zaciskami:
5. Z karimaty wycinałem ścianki pasujące do rozmiarów skrzynki:
6. Pobawiłem się z montażem ścianek karimaty, a następnie z oświetleniem w postaci świetlówek:
7. Uzyskałem efekt końcowy:
Uwagi:
1. Podczas montażu oświetlenia używałem przewodu dwużyłowego. Świetlówka wg. mnie nie musi być uziemniona. Nie skorzystałem również z połączenia świetlówek i każda ma osobną wtyczkę, gdyż to ułatwia mi sprawę techniczną niezależną od tego wątku.
2. Zamontowałem jeden wiatrak wdmuchujący powietrze do środka- utrzymuje on odpowiednią temperaturę oraz zwiększa cyrkulacje powietrza.
3. Na fotce przedstawiającej efekt końcowy widoczne jest to, że jedna ze świetlówek znajduje się niżej- to proces zamierzony, gdyż w ten sposób chcę regulować oświetleniem.
Informacje dodatkowe:
1. Box nadaje się na jedną roślinę, która będzie mocno trenowana.
2. Plon, który można uzyskać podczas dobrej uprawy na takie powierzchni to ok. 20-30 gram suszu.
3. Wyjątkowo przydatny boksik podczas trenowania rośliny matki i rewegetacji.
Jeśli macie jakieś pytania to piszcie- na pewno odpowiem..
Pozdrawiam!