nasiona marihuany

box, nic , pytania ...

• Autor wątku pimppostac
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
P

pimppostac

Guest
Witam jestem poczatkujacym hodowcą i mam pare pytań...

1)Mam nasionka nieznanego pochodzenia i gatunku, wiem tyle że to nie przemysłówka.

2) z 3 nasionek na husteczce 2 wykiełkowały, a jedno nawte łądnie 3 nasiona zasadziłem do doniczki (żądne nie wykiełkowało ) kiełkują od 4 dni ... (wydaje mi sie ze strasznie słąbo im to idzie )

czy warto sadzić tylko jeden kiełek? bo jeśli wyrośnie mi męska rośłina to niema sensu chyba ...

3) zastanawiam sie czy jeśli juz coś wyrośnie to czy zostawiać rośline od wchodu do zachodu słońca na parapecie(jest wrzesień), a po zachodzie wrzucać pod lampe(11W philips 900lm) czy sprubować zrobić mały box w szafie wykorzystując jej 2 sciany a dobudować tylko 2 i okleić folią aluminiową ...? jak myślicie co lespze ?

4)
-jeśli box to czy musi mieć on 4 ściany czy moga być 2 ?
- jaką lampe na jedną roślinke zastosować?(jak najtansza)
- czy box robiony w szafie musi miec wlot i wylot powietrza w postaci wentylatorków czy moge poprostu owteirac codziennie szafe na kilka godizn ... czy jeśli bedzie miałą 2 ściany to nic nie tzreba ?

(jest to zwykła szafa z ubraniami stojąca w pokoju i uzywana od czasu do czasu )

1

1tathc

Guest
1)oby to było coś prawdziwego

2)nie warto sadzić jednej palmy bo jak to będzie męska to wszytko(cała twoja dotychczasowa praca) pujdzie w piz*u.a jak będziesz mniał ze 3 krzaczki to masz duże szanse że będziesz mniał chociaż 1 żeńską

3)na parapecie nie opłaca sie
weź jakieś 2-3("lepiej jak jest więcej") świetlówki kompaktowe skombinuj i gites

4)według mnie 2 ściany dadzą rade
w szafie wentylator musi być

P

pimppostac

Guest
mam nadzieje ze reszta roslinek wyrośnie jeszcze... to posadze 3

w którym tygodniu można poznać czy to żeńska czy to męska ?
ile dokłądnie W i LM trzbea z lampy na 1 rośłinke ?
szafa jest z masywnego drewna i wiercenie w niej odpada. to jak mam wentylatorek wsadzić ? jkaby jedne dżwi tej szafy były otwarte ciągle to teżnie obejdzie sie bez wentylatora ?

1

1tathc

Guest
jak zaczniesz świecić lampą 12/12 to niedługo puźniej sie dowiesz czy to męska czy żeńska(ile razy można to powtarzać??).cprzeczytaj najpierw na foruj tematy dotyczące uprawy bo tam wszystko masz...

pimppostac napisał:
ile dokłądnie W i LM trzbea z lampy na 1 rośłinke ?
http://hyperreal.info/~emes/lumens/ tu wszystek masz

otwurz szafke i wtedy wystarczy jeden malutki wentyl...

Ps. CZYTAJ WIĘCEJ

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
wszystkie pytania są na forum jak wyżej ktoś zauważył.. naucz sie korzystać z opcji "szukaj" póki co przenoszę do działu "nie bić " :p

lodzio

Member
Buchów
0
co do tych nasionek co do doniczek wsadziłeś to jakieś 7 dni zajmuje im kiełkowanie :sunny:

Snake Eater

Active member
Buchów
0
Pisze w tym temacie żeby nie zakładać nowego. A więc, chce sobie zasadzić właśną ganje w domciu, ale jak zawsze jest jeden problem...RODZICE!! Wpadłem na taki pomysł, powiedziałem mamie że zasadze sobie konopie w pokoju, a ona na to: A to nie jest czasem narkotyk? Powiedziałem że zasadzam zwykłą konopie, taka co jest w pokarmie dla papug... Chce zasadzić 2 doniczki zwykłej konopi i 2 doniczki wiadomo czego... I takie małe pytania: Czy zwykła konopia jest podobna do odmiany cannabis? Po ile nasion na doniczke? i czy moge sobie chodowac na parapecie w domciu (od strony pokoju, nie na zewnątrz) Z góry dzięki :geek:

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Uzyj opcji szukaj wszystko jest na forum !! :pl:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół