• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

BOX oraz pytanie ogolne/ Start white russian

Wyszukiwarka Forumowa:

RPK1

Well-known member
Buchów
0
Siema startuje z boxem i mam pytanko
Zakupiłem sb ziemie 20 l ph 6.3-6.5 oraz dolomit oraz perlit [1l]
i teraz mam kilka pytań.
Roślinka jaka bd w boxie to White Russian auto. fem.
1. Woda Krystalia " Naturalna woda mineralna Crystal NIEGAZOWANA " ile ma ph bo nie mam jak sprawdzić a na forum nie ma, uparlem sie na ta wode ponieważ mam bardzo duży dos. do tego rodzaju wody.

2. Dolomit rozrabiać przy tej ziemi 6,3=6,5 ? ( 1 łyżka stołowa na 1l gleby dobrze ?]

3. Oto zdj. boxa nie całego ale mniej więcej w środo ponieważ nie miałem czasu robić foto [ na poczatek 1 lampa 20/100w energooszczędna ]
Temp. w boxie za dnia to ok. 24-25*C w boxie mam tak 1 mieszający duży, 1 wpuszczający mniesz oraz ku gorze wyloty [bez wiatraczka]
BOX na fotce ma dwie partie drzwi dolne i górne wiec jest dosc wysoki na foto jest otwarta tylko jedna partia .

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/62716/20120821042.jpg

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/62716/20120821040.jpg

czekam na odp. oraz jakie kolwiek zastrzeżenia, prosze o wyrozumiałość xd

---------- Aktualizacja posta 22:17 ---------- Czas poprzedniego posta 13:29 ----------

hyyyyyyyy?

---------- Aktualizacja posta 22-08-2012 12:40 ---------- Czas poprzedniego posta 21-08-2012 22:17 ----------

nikt nie ma żadnych zastrzeżeń i nie wie ile ta woda ma pH !?

RPK1

Well-known member
Buchów
0
ok, dzieki ...
Ale bardzo mi zalezy na tym ph a tego do mierzenia ph wody u mnie z zoologicznym nie ma ale bedzie ale to za późno ... i troche drogi xxx

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
ph powinienes zmierzyc samemu, czesto ph dwoch wod nawet tej samej marki sie nie pokrywaja bo wystarczy ze sa z innego ujecia etc. kup sobie zwykly test w plynie z alledrogo za 20zl.
w ch*j malo swiatla masz i zamontuj wentyle wyciagajace, lepiej spisuje sie pasywny wlot i wenty wyciagajace niz na odwrot.

tak, lyzka dolomitu na litr.

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
ok, dzieki ...
Ale bardzo mi zalezy na tym ph a tego do mierzenia ph wody u mnie z zoologicznym nie ma ale bedzie ale to za późno ... i troche drogi xxx
Nawet znośne są te z GHE płyn do sprawdzania PH wody koszt koło 30 zł (z przesyłką) na allegro i w growshopach znajdziesz.

Zawsze możesz olać to PH, ja np przy pierwszej uprawie zero kłopotów z ph a miernika nie miałem:) ale przy drugiej już kupiłem bo była kicha :) i już nie wyobrażam sobie bez tego:) , wiesz woda o powiedzmy stałym ph to jedno, ale do tego dochodzą ci nawozy i to o różnym stężeniu .... . co zmienia PH w rożne strony... .

Ad. 2 - pierwszy post
Tak, są ogromne różnice miedzy plantami z dolomitem a bez przy pierwszych tygodniach rozwoju (przy najmniej u mnie były). Dawkowanie na oko ok, ale dobrze nie pamiętam.

Ad. 3 czym masz pokrytego tego boxa? jak folia sniadaniowa to chyba lepsza jest biała farba lub ten koc ratunkowy :), nie używałem foli ale wydaje mi sie ze moze robic hot spoty i napewno słabo odbija światło ... .

Ostatnia edycja:

RPK1

Well-known member
Buchów
0
Papasmerf, to jest wlasnie koc ratunkowy tylko ze tak moze wygląda xd

a co sadzicie o tych miernikach ktore sa jednorazowe te takie "papierki"

E: a najlepiej nie pieprzyc sie z tymi miernikami ; O wziąć i juz kupi zmierzone na forum sa np nałęczowianka 5.5 ph

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół