• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

box w pokoju

Wyszukiwarka Forumowa:

prostomixtape

Well-known member
Buchów
0
witam, planuje zmontowac box z gotowej szafki na ubrania. szafka ta ma byc w pokoju i nie moze sie w ogole rzucac w oczy. Wymiary boxa to szer.42cm dl45 i wysokosc 90cm. Posiadam lampe hps 150w a wedlug kalkulatora do boxa potrzeba optymalnei 9450 lumenow i tutaj mam dylemat czy nie bedzie za goraca w boxie, planuje wsadzic do niego 3wentylatory komputerowe: 1 wyciagajacy, 1wciagajacy i 1 mieszajacy. Do boxa mysle wsadzic 4x ak47auto, doniczki 20cm x 20cm akurat sie 4 zmieszcza, box wymalowany biala farba matowa, odliczajac wysokosc doniczek czyli 20cm i jakies 20cm lampy zostaje 50cm na roslinki, mysle ze przy zastosowaniu lst bedzie w sam raz. Prosze doradzcie mi czy jest sens wkladac tam lampe hps 150w, inne wentylatory niz komputerowe nie wchodza w gre bo box ma byc cichy i nie rzucac sie w oczy. z gory dzieki i pozdrawiam pokoj

D

delete

Guest
zamiast tych komputerowych lepiej daj jeden kanałowy wyciągający ;)

tokutango

Well-known member
Buchów
0
Kanalowy jest glosny, jesli ma byc tajny box to odpada. przemysl moze jakis cooltube, nie koniecznie w ksztalcie walca, zwykla szyba tez zda egzamin a mniej roboty i wtedy dajesz wciagajacy i wyciagajacy nad szyba a pod wyciagajacy i wloty pasywne i powinno byc git.

prostomixtape

Well-known member
Buchów
0
a gdzie dostane taka szybe pod lampe i jakiej grubosci mniej wiecej ma byc?

Phnom

#support
Weteran
Buchów
1,689
Odznaki
3
U szklarza tylko podaj mu wymiary, grubość 0,3 0,4 mm wystarczy spokojnie ;) Lub poprostu weź z jakiejs starej szafy z szybą.

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ja bym kombinowal zeby zamknac lampe w cooltube, powinno wystarczyc - ale pomysl z szyba i oddzieleniem wszystkiego tez dobry, oczywiscie przy wentylacji opisanej przez tokutango

prostomixtape

Well-known member
Buchów
0
siema, nie bylo mnie chwile i nie mogle zajac sie boxem ale ostatnio cos dzialalem w tej sprawie i mysle ze juz wszystko mam ewentualnie prosze o jakies rady bo chce miec wszystko zapiete na ostatni guzik ;]
Wiec tak :
Box: szer 42cm, dl 45cm i wys 90cm wymalowany biala farba matowa.
Oswietlenie: lampa hps 150V
Wentylacja: 1 wlot pasywmy, 1 wiatraczek komputerowy 8x8 wyciagajacy, 1 8x8 mieszajacy
Temperatura: teraz sprawdzalem i temp nad lampa wynosi 29 stopni wiec chyba troche za duzo bo pod lampa napewno wiecej bedzie i mam pytanie czy dodanie jeszcze 1 wentylatorka wyciagajacego zbije temp? czy ma to w ogole sens. Wilgotnosci niestety nie jestem w stanie spradzic ale mysle ze pojemnik z woda i szmatka da rade.
Nasionka mam 3x ak47 auto i 1x whiteberry, ziemia uniwersalna ph 5.5-6.5, nawozy: biohumus, planton K, ripen. Doniczki 20cm x 20cm wiec jakies 7.5l.

Prosze i jakies wkazowki odnosnie tej temperatury, ostatecznie bede myslal nad ta szyba, pokoj ;<wodna>

[url=https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-340415] [/URL]

G

Gość

Guest
a co te drzwi takie małe ? ahhah na górze bedzie przecież swiatło widać...

prostomixtape

Well-known member
Buchów
0
nad drzwiami byla szuflada i wyrzucilem srodek szuflady zeby zwiekszyc wys boxa i teraz ta szuflade na takich hakach montuje wiec wszystko jest szczelne .

prostomixtape

Well-known member
Buchów
0
przecież ma być niewidoczne to jak z przodu went ?

box jest niewidoczny, tzn, nie rzuca sie w oczy, z przodu nie ma zadnej wentylacj, wentylacja jest nad lampa i na dole obok doniczek.
wrzucam fote zeby rozwiac wszelkie watpliwosci ;D

---------- Aktualizacja posta 28-09-2012 15:03 ---------- Czas poprzedniego posta 26-09-2012 14:09 ----------

jak myslicie, jak dam jeszcze 1 witraczek 8cm x 8cm to zbije temp o 3-4? czy juz lepiej zastanowic sie nad ta szyba?

Ostatnia edycja:

kref095

Well-known member
Buchów
0
Jak nie masz na chacie żadnej szyby to zrób nowy wylot powietrza koło hps i powinno zbić trochę stopnie : )

ps.Termometr daj niżej bo u góry będzie fałszywy wynik

G

Gość

Guest
jesli mozesz uzyć tą szafe na goze jeszcze to mozesz tam zrobić za***istyfiltr z wentylacja ;]

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół