nasiona marihuany

boxik =]

Wyszukiwarka Forumowa:

wojton

Well-known member
Buchów
0
Witam, mam plan zrobienia growboxa, wymiar 50x50(moge powiekszyc jeszcze o jakies ~10cm ale takie wymiary sa najbardziej komfortowe dla mnie =]) wys. dowolna w tym przypadku ale mysle ze 150/160 cm wystarczy? I teraz mam takie pytania : zamowilem zarowe 150W czy "da rade" w takim boxie? Czy upchne tam 4 roslinki? A teraz pytanie odnosnie lampy, mam uklad zaplonowy, statecznik itp przystosowane do zarowki 400W czy jak podlacze do tego zarowe 150W to bedzie dzialac? czy znowu musze latac i kupowac tą elektronike? =] Z gory dzieki za pomoc! A zamierzam zasadzic WR ale jeszcze sie zastanawiam, bo slyszalem ze ta odmiana ma dosc intensywny zapach tak wiec mam kolejne pytanie - jaka odmiane polecalibyscie? czytalem juz te topiki o najmniej "smierdzacych" =] odmianach ale mi chodzi po prostu o odmiane dosc mocno czeszaca banie =] ale o umiarkowanym zapachu (tzn moze byc ja czuc ale zeby nie jechalo po calej chacie =] ) z gory dzieki !

kkelol

Well-known member
Weteran
Buchów
5
wojton napisał:
A teraz pytanie odnosnie lampy, mam uklad zaplonowy, statecznik itp przystosowane do zarowki 400W czy jak podlacze do tego zarowe 150W to bedzie dzialac?
a jak myslisz? nie po to robi sie uklad do hpsa 150w zeby podlaczyc go pod 400w, tylko wlasnie pod 150w. idz do sklepu albo kup z allegro uklad zaplonowy do hps 150w albo kup zarowke 400w, tylko bedziesz musial miec dobra wentylacje ale plon na pewno to wynagrodzi. co do odmiany ja polecam nothern light.
zycze powodzenia pzdr

B

blancik

Guest
wojton napisał:
150W czy "da rade"
Styknie
Czy upchne tam 4 roslinki?
To zależy od donic, tz ich wymiarów. Sam musisz sobie takie dobrać żeby ci się zmieścily.
mam uklad zaplonowy, statecznik itp przystosowane do zarowki 400W czy jak podlacze do tego zarowe 150W to bedzie dzialac?
możesz podlączyć, co innego byloby, gdybyś mial żarowke 400W a uklad 150W, wtedy nie.

A o odmianach poczytaj, zresztą te informacje które podalem także są na forum.

wojton

Well-known member
Buchów
0
mam zarowke 400W ale 1) 400w to chyba zre troche pradu ? jak nie mam racji to mnie poprawcie =] 2) wlasnie temperatura w boxie, nie chce zbyt duzo kasy ladowac i nie zrobie jakiejs extra wentylacji do tego boxa, dlatego chce zamontowac 150W, jak piszecie ze powinno dzialac to spoko, dzieki jeszcze raz za odpowiedzi ! =] pozdro 600

Jeszcze jedno - co z tym white rhino? czy aromat jest bardzo silny? bo jak mi bedzie walic w calej chalupie zielskiem to odpada i wezme jakas inna odmiane =]

B

blancik

Guest
400W to za dużo do takiego boxa, byś mial saune w środku.
Prąd też o wiele szybciej leci niż przy 150W.

G

Green

Guest
jak podlaczysz zarowke 150 wat pod uklad zaplonowy 400 to z tego co mi wiadomo pradu bedzie ci ciagla i tak 400W wiec jest to imho nie oplacalne pozatym zarowka moza sie szybciej spalic lub ch*j wie co jeszcze nie ryzykuj kup osobny uklad pod 150 one nie sa drogie, zapewne potrzebny ci bedzie tylko statecznik bo uklad zaplonowy od 400W bedzie pasowal koszt rzedu 50zł
pozdr.

wojton

Well-known member
Buchów
0
Eh musialem zmienic zdanie co do boxa bo z tego co patrzalem po tych roznych OBI, castoramach itp to stwierdzilem ze wyjdzie mi na boxa za duzo kasy. Postanowilem wiec zrobic boxa w szafie =] wymiary: szerokosc- 57cm/glebokosc- 38cm/ wys 125 cm i teraz tak - watpie zebym zmiescil tam 4 rosliny Ale co sadzicie o tym zebym na dnie tej szafy wysypal warstwe ziemi (tak z 10 cm ) i obyl sie bez donic? Wtedy myslalbym o 3 roslinkach spokojnie(jak nie o 4 ))) Gdzies juz czytalem o takich pomyslach ale nie wiem, doradzcie mi:) I czy 150W nie bedzie za mocne jak na taka szafke ?? bede zamawial z allegro 2 wentylatory lazienkowe o wydajnosci 100dm3(czy tam cm3 nie pamietam )/h wiec chyba nie zrobi mi sie tam piekarnik?? Z gory dzieki i pozdro =]]

S

SOLARR

Guest
Aż dwa łazienkowe?
Mam boxa w zwyczajnej szafie 150 hps i wiatraki komputerowe 12x12 + 9x9 cm dają radę.
Chyba że hałas nie będzie ci przeszkadzał.
pozdro

wojton

Well-known member
Buchów
0
eh zawiesilem sie :) na dole zrobie pare dziur i jeden lazienkowy jestem ciekawy jak to bedzie dzialac :) Strasznie glosno te wentylatory pracuja??

R

rasta

Guest
wojton napisał:
Strasznie glosno te wentylatory pracuja??
strasznie glośno to wiertarka pracuje a wentylator robi chalas slyszalny będąc w tym samym pomieszczeniu.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół