• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

braki przeadawkowanie co jest?

Wyszukiwarka Forumowa:

Wuja_Ben

Well-known member
Buchów
2
a w ogóle im coś lejesz czy sama woda ?
skąd mamy wiedzieć jak nawozisz

GFP

Active member
Buchów
0
przepraszam juz mowie od wega byl biohumus jakos zaczelo sie to z tydzien wczesniej przez ten tydzien byl flash (przeplukanie) pozniej czysta woda 2 podlania i dzis zobaczylem ze zaczelo kwitnac to dalem planaton k wiem ze pozno mowie ale na poczatku nie przejmowalem sie tym bo myslalem ze to zwykle przedawkowanie ale nie wiem w donicy jest drenaz zrobilem glupote bo przesadzilem wczoraj do wiekszej doniczki ale chcialem zobaczyc czy czasem jakas zgnilisna nie jest albo cos ale nie sa zgnile korzenie prosze pomozcie pierwsza uprawa in i dlatego nie wiem co jest ... chcialem kupic asahi ale niestety nigdzie niema casto praktiker ogrodnicze 4 zwiedzone i nigdzie niema :( hmm nie wiem co jeszcze moge napisac jezeli chodzi o ph to nie wiem ... phmetra nie mam ale ph ziemi 5,5-6,5 i woda ktora uzywam do rozrobienia pantona itp to zwykla przegotowana odstana jakis czas okolo 1 dnia :(

---------- Aktualizacja posta 02-09-2012 11:00 ---------- Czas poprzedniego posta 01-09-2012 18:29 ----------

moge dostac bana ale prosze odpowiedzcie mi o co chodzi z tym :( bo juz nie wiem kolejne liscie usychaja :(

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Jestem pewien na 90%ze to wina plantonu K miałem kiedyś taki sam problem to jest tez spowodowane ze szybko nim zacząłes podlewać juz jak sie pokazały włoski lepiej zawsze troszeczke poczekać jak bardziej zacznie kwitnąć lej samą wode odstaw nawóz na jakis czas ,jeszcze nie wszysko stracone tylko cierpliwosci i bez nadgorliwosci .W jakich dawkach i co ile lałes planton moze tez masz zle rozrobiony???

GFP

Active member
Buchów
0
podlalem tylko raz i ponizej zalecanej dawki ... a planton zaczalem lac juz po tym jak to sie zaczelo dziac ... wiec w 99% to nie mozliwe bo pierw sie zaczelo i dopiero po ok. tyg. podlalem ...

---------- Aktualizacja posta 17:33 ---------- Czas poprzedniego posta 11:14 ----------

pomoze ktos bo nie wiem co zrobic :((

D

delete

Guest
raczej watpie, ze to przez planton K.
ile dales tej nowej gleby (w litrach)?
Mogly one dotykać czegoś mokrego w trakcie swiecenia lampa?

GFP

Active member
Buchów
0
ok 5 litrow(nie wiem ile sie wysypalo na ziemie moze z pol litra) nie dotykaly nic mokrego sa pod cfl-ami i one sa ok 20 cm nad nia wiec ani nie mialy nic mokrego ani nie przypalily sie (podlewalem w czasie jak bylo ciemno :(( ) prosze o odpowiedzi bo nie wiem czy pisac ja na straty czy nie ...

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Sprawdz pH czy nie jest koło 8 roślna rółknie od środka jakby bbrakowało jej papu, według mnie będzie zablokowana, czym tego flusha robiłes? jak odstaną kranówką to by pasowało, obniżyłeś ph przy końcu flusha ?

GFP

Active member
Buchów
0
wlasnie nie dzisiaj pojde po ph metr i zobacze tez mi sie tak zaczelo wydawac ze od ph bo tylko tego nie sprawdzilem bo nie mialem jak czy ktos wie gdzie oprocz allegro moge kupic ph metr ? takto jeszcze dzis pojde po niego :)

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
czasem są w ogrodniczych lub akwarystycznych, zdaza sie tez w marketach na ogrodniczym dziale, Nie kupuj takiego do wkładania bolca w ziemię, już każdy płyn będzie lepszy. Proponowałbym jednak alleg ... .

GFP

Active member
Buchów
0
kupilem aquatest ph x2 ph kranowy odstanej ile? 8 xD to napewno przez ph zaraz zaczynam flasha robic o ph 5,5 zrobie 2x litrow tyle ile jest w doniczce ziemi :) mam nadzieje ze pomoze w jakim czasie sie okaze? tydzien?

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
przy końcu flusha daj polowe nawozów na veg. te górne liście powinny w kilka dni się zazielenić to co poschło już takie zostanie.

GFP

Active member
Buchów
0
no juz zrobiony flash i z bihumusem ostatnia partia (szklanka ) bo niestety w szklance musialem rozrobic bo malo biohumusa zostalo ledwo korek (nie wlalem calego do szklanki tylko 9 ml na cala szklanke bo wole mniej niz za duzo :) ) nastepne podlanie juz plantonem moge? od tej pory bede kontrolowal ph :) dzieki wielkie za pomoc w razie gdyby to nic nie dalo to napisze w tym temacie jeszcze jezeli juz moge dawac buchy postawie jezeli nie to dam pozniej napewno :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół