L
larousse
Guest
1. Rodzaj oświetlenia (hps, świetlówki, nateżenia światla)
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)
:arrow: 1. swietlowki 20,25,15W
:arrow: 2. nasiona
:arrow: 3. ziemia uniwersalna do kwiatow
:arrow: 4. co 2 dni
:arrow: 5. prowizoryczna-wiatraczek z komputera
:arrow: 6. organiczny
:arrow: 7. miesiac
:arrow: 8. ??ok 27?
Dodatkowe info: Kwiatek hodowany byl w szafce,pierwsze liscie sie troche przypalily od swiatla ale po zamontowaniu wiatraczka wygladalo na to ze jest ok.W ciagu paru ostatnich dni u tylko jednej z 2 chodowanych w tych samych warunkach (miala doniczke z dziurkami,drugi zdrowy kwiatek bez)wystapily objawy jak na zalaczonym obrazku
obrazek
nie mam pomyslu co moze byc przyczyna i co mam z tym zrobic,czy jest to kwestia znowu przyjarania lisci od swiatla,czy niedoboru czegostam,czy przenawozenia(w pierwszych 2 tyg.dostawaly chyba troche za duzo nawozu,potem przez 2 tyg wcale).Kwiatek wyglada marnie;/ Co robic???
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)
:arrow: 1. swietlowki 20,25,15W
:arrow: 2. nasiona
:arrow: 3. ziemia uniwersalna do kwiatow
:arrow: 4. co 2 dni
:arrow: 5. prowizoryczna-wiatraczek z komputera
:arrow: 6. organiczny
:arrow: 7. miesiac
:arrow: 8. ??ok 27?
Dodatkowe info: Kwiatek hodowany byl w szafce,pierwsze liscie sie troche przypalily od swiatla ale po zamontowaniu wiatraczka wygladalo na to ze jest ok.W ciagu paru ostatnich dni u tylko jednej z 2 chodowanych w tych samych warunkach (miala doniczke z dziurkami,drugi zdrowy kwiatek bez)wystapily objawy jak na zalaczonym obrazku
obrazek
nie mam pomyslu co moze byc przyczyna i co mam z tym zrobic,czy jest to kwestia znowu przyjarania lisci od swiatla,czy niedoboru czegostam,czy przenawozenia(w pierwszych 2 tyg.dostawaly chyba troche za duzo nawozu,potem przez 2 tyg wcale).Kwiatek wyglada marnie;/ Co robic???