• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

"Brudne" liście, plamy

Wyszukiwarka Forumowa:

obi1

Active member
Buchów
0
Nie mogę przypasować do zdjęć na forach w diagnozach.
Wygląda to tak:

Liście oczywiście nie są brudne, tylko tak wyglądają. Boję się, że to pierwszy objaw jakiś braków.
Widoczne to jest już mniej więcej od 7 dnia wega.

o Roślinach
Czas życia: 18 dni
Rodzaj oświetlenia: HPS 400W (w sumie 2 sztuki)
Nasiona Super Lemon Haze
Ziemia Canna Terra Professional
Podlewane raz na 2-3 dni
Wentylacja podający 500 m3/h, wybierający 500 m3/h, w gorące dni dodatkowy zbierający z lamp 550 m3/h
Nawożenie:
do tej pory tylko plagron power roots. Były przesadzane ok tygodnia temu.
Temperatura: Dzień 24-30, noc 15-22. Wcześniej (na samym początku) były bardzo gorące dni, nie było wybierającego z lamp i temperatura dochodziła nawet do 35 st.
To może być efekt ostatniego?

nynlok

Well-known member
Buchów
0
Chyba podobnie zaczynal sie moj problem z Master Kushem. W sumie do tej pory nie wiem co to ale roslina jakos rosnie. Mam nadzieje ze wytrwa do samego konca...

obi1

Active member
Buchów
0
Przejrzałem twoją relację i faktycznie: wyglądało to na początku dokładnie tak samo. Znalazłem kilka współnych punktów u Ciebie i u mnie, może pomoże:1. Strach przed przelaniem. Chyba też mogłem przesadzić z niepodlewaniem, bo wszędzie piszą, że przelanie gorsze niż przesuszenie. 2. Wysoka temperatura w ciągu dnia: było do 34 stopni u mnie3. Ogólna sraczka i lęk przed niepowodzeniem ;). U mnie te plamy są praktycznie od 5-6 dnia wega, więc wątpię, żeby to była kwestia nawożenia, albo takich rzeczy. Chyba.

obi1

Active member
Buchów
0
masz tam plamy biało szare troszke jak pyłek czy mi sie wydaje ?
No coś takiego. Sprawia wrażenie, jakby miało się dać to zetrzeć. Niestety się nie ściera :).
Kolor - trudno powiedzieć, ale wygląda to dokładnie jak na zdjęciach.

Mają tak 3 rośliny. Jedna rośnie super. Jedna przeciętnie, jedna to totalny karzeł. Widzę, że to nie będzie łatwe ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół