akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Budową boxa (Wnętrze)

Wyszukiwarka Forumowa:

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
11,292
Odznaki
12
Rozumiem, chodziło mi o to, co mówi kalkulator na forum, z jakiego by wynikało, że taki hps 400 W to optymalny wybór na taką powierzchnie, ale przyjmuje do wiadomości, że tak nie jest.
kalkulator mówi, że na mój metraż powinno być optymalnie 40k lumenów. Mój led na 100% robi 8k-9k więcej a według producenta jego max pokrycie to właśnie 90x90 przy sporo większej sprawności niż HPS ;)
Pomijam to, że najczęściej widziałem (nawet tu na forum) HPSy sześćsetki na 1m2 ;)
IMHO lepiej mieć zapas niż za mało.

Nie wziąłem pod uwagę dodawania e27 jak wspomniał Miczu. Wtedy 400 będzie ok.

MerillMith

Member
Buchów
3
Dziękuję bardzo za wszystkie porady.
Będzie robiony 1m2, a później z czasem się zobaczy co dalej. Plan, i miejsce, na kilka miejscówek jest więc można zacząć działać.

Jak już będę gotowy z wszystkim to na pewno wystartuję relacja.

MerillMith

Member
Buchów
3
Witam ponownie Panowie.

Nie chcę zakładać nowego tematu, a mam jedno małe pytanie co do boxa.

Box stoi, 1m2, z płyt OSB 3 15mm.

Mam pytanie co do wnętrza. Co będzie najlepsze, albo która farba będzie najlepsza do tych płyt? W domu mam tylko farbę silikonową biały mat, mogę jej użyć, czy lepiej załatwić inną, albo po prostu użyć folii? Koszt nie gra roli. Najważniejsze żeby były efekty, i dobra ochrona przed wilgocią dla płyt.

Z góry dzięki za wszelkie porady.

MerillMith

Member
Buchów
3
Dzięki wielkie. A jaką farbę polecasz? Obojętnie jaka byleby był biały mat? Czy może farba akrylowa, silikonowa, czy może do łazienek?

MerillMith

Member
Buchów
3
W takim razie dzisiaj będzie malowane, niedługo rozpocznę, to i relacja się pojawi.
Pestki od Barneysfarm już czekają.

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
11,292
Odznaki
12
Zakładam, że domyśliłeś się żeby położyć kilka warstw :)

MerillMith

Member
Buchów
3
Siemanko, to znowu ja 😅

Panowie bo wszystko stoi, wszystko podpięte i gotowe do zawieszenia. Muszę tylko jeszcze jutro i w kolejne dni ogarnąć ściany, szlifowanie, gruntowanie, i farba kilka razy.

Tak jak pisałem wcześniej, mam HPS 400W, i to jest moja główna lampa, ale dostałem od kolegi 4 lampy ledowe. I z tego co czytałem to będą one lepsze na wega niż mój HPS.

Czy ktoś kto z Was się zna byłby w stanie pomóc? Opłaca się montować te lampy, i na razie używać na zmianę, czy lecieć cały czas na HPS?

21690.jpg

Z góry dziękuję 😉

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół