• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Budowa boxa

Wyszukiwarka Forumowa:

amator sportu

New member
Buchów
0
siema mam zamiar zbudować boxa pod uprawe pomidorków na własny użytek :grin:
Posadzić chcem 5 automatów bo nie wiem ile mi sie zmieści jak myślicie
2x polar Light#2
1x AK 47
1x Auto Mazar
1x Esy bud
a jak da rade więcej to
White window :grin:

ziemia zwykła do kwiatów i warzyw ph 6,5-7,5
nawozy:
na weg Biochumus uniwersalny
na flo plantom k

mam szafke o wymiarach
wys: 80cm
szer: 75cm
głeb: 40cm

mam zamiar zrobic jeden wentylator na dole wdmuchujący, jeden mixujący i jeden wylotowy do rury do której wmocowany jest filtr,
I tu mam pytanie czytałem na forach że taki wentylator nie da rady wydmuchiwac przez filtr 16o-230m3, że bedzie sie pocił, Ale wyczytałem że jak dam za filtr żeby ssał to niby bd dawał rade. I czy nie dołozyc jakis wentylatorów
jak wy myślicie ??

może jakieś sugestie poprosze co moge zrobić z tą wentylacja żeby działała sprawnie i nie była głośna bo to też ważne.

boxa zaczynam budować w sierpniu bd miał na wszystko z pestkami około 500 zł .

3 wentylatorki od komputara
zamierzam kupic:
-lampe hps 250w znalazłem komplet za 185zł.
-filtr powietrza 160-240m3/h za około 135zł
-1-2 koce ratunkowe na wyłożenie boxa

a to wentylator :

i safeczka:

Czekam na porady Fachowców !!!

D

delete

Guest
te wiatraki wszystkie lepiej daj jako wyciągające i na nie daj filtry węglowe ;) a wloty daj pasywne i będzie git bo jak dasz wdmuchujący to przez nieszczelności może wychodzić Ci zapaszek ;D

Snow87

Well-known member
Buchów
0
Mi się sprawdza pasywny wylot, za to wdmuchujący jest jeden i jeden mieszający. Za wysoka temperatura była i mieszający uratował sprawę. Wentylator wydmuchujący po tym odłączyłem ( używam zwykłych świetlówek więc aż tak się nie grzeje w środku )

D

delete

Guest
Mi się sprawdza pasywny wylot, za to wdmuchujący jest jeden i jeden mieszający. Za wysoka temperatura była i mieszający uratował sprawę. Wentylator wydmuchujący po tym odłączyłem ( używam zwykłych świetlówek więc aż tak się nie grzeje w środku )

ale jak wylot jest pasywny to nie możesz kontrolować gdzie Ci wylatuje powietrze przez co jak zakładasz filtr to nie koniecznie powietrze będzie przez niego wychodzić a jak będize wylatywać tam gdzie filtra nie ma to zapach jest no chyba że masz super mega szczelnego boxa ;)

Snow87

Well-known member
Buchów
0
Niestety filtr węglowy to za duży wydatek, a samemu nie miałem ochoty bawić się w skręcanie. Zamiast tego używam Vaprotek'a. Stawiasz to ustrojstwo w środku, przekręcasz i jest ice :] tzn mięta

oczywiście literówka - Vaportek, jak ktoś jeszcze byłby zainteresowany

amator sportu

New member
Buchów
0
te wiatraki wszystkie lepiej daj jako wyciągające i na nie daj filtry węglowe ;) a wloty daj pasywne i będzie git bo jak dasz wdmuchujący to przez nieszczelności może wychodzić Ci zapaszek ;D
ok ale jak mam te 3 wiatraczki zmontować z filtrem żeby spraawnie działało i nie waliło w pokoju ?

a sadowniczka napisała że ta lampa bd za mocno grzać to moze zamiast hps 250w to 150w?

zaki

Well-known member
Buchów
0
1 daj na mieszanie tak, żeby odbierał ciepło lampie a do wylotu daj 2. Skręcasz je razem śrubami tak, żeby dmuchały razem w tym samym kierunku a na ich wylocie daj filtr. Wlot, jak koledzy powyżej, pasywny. Powinno się sprawdzić takie rozwiązanie:jaraczz:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół