akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Butelka jako szklarnia

Wyszukiwarka Forumowa:

131kasztan

Member
Buchów
18
Czytałem kilka wpisów na temat butelek jako szklarnia i przychodzę z pytaniem gdzie powinno się zrobić dziurki w butelce. Jak każdy wie ciepłe powietrze unosi się do góry więc dziurki w butelce powinny być na dole żeby ciepłe powietrze zostało w butelce a inni użytkownicy piszą że nie ma to znaczenia więc jak to wkońcu jest i jaka będzie różnica czy zrobimy na dole dziurki czy u góry
Jeśli były takie pytania to naplet:gand:

Bortek

Uprzejmie Donosze...
Weteran
Buchów
31,887
Odznaki
5
Zależy jaka to butelka

mlynu345

Well-known member
Buchów
8
na outdoorze kiedyś robiłem dziurki, teraz jak zacząłem in to nie

Piżmak

Well-known member
Buchów
48
Ja będę robił po bokach, ale używam butli po bańce 5L wody. I tak najlepszą ochroną przed przymrozkiem jest ogarnięcie owsików w dupie i nie kiełkowanie roślin zbyt wcześnie^^

PiekneChwile

Well-known member
Buchów
116
można też szklarenke z kija i kawałka foli ogrodniczej czy byle jakiej zrobić, niektórzy do tego znicza dawali i miały ciepło że uuu

kastet

Well-known member
Weteran
Buchów
2,998
Znicz powiadasz....

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
10,164
Odznaki
12
Legendy tego forum to i butle gazowe montowali w okopach xD
normal_P3312128.JPG

Lilikor

Well-known member
Buchów
37
Widziałeś efekty działania tych zniczy ogrzewaczy czy to było tylko w sferze marzeniowej autorów postów?
Tak samo trafny pomysł jak suszarnia na dworze w kartonie.
Przecież pali się znicze w szklarniach, czego nie rozumiesz? Pali się je jak są przymrozki a podnoszą temperaturę o kilka stopni.

Amator botaniki

Well-known member
Buchów
95
Potwierdzam. Jest to stosowana praktyka nawet przy produkcji półprzemysłowej, jak warzywa, które trafiają na rozliczne nad Wisłą targowiska.
Polecam nie obśmiewać, tylko patent wraz z szklarnią prostej kostrukcji stosować wczesną wiosną jako obrona przed przymrozkiem nadwornych roślin.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół