- Buchów
- 11
1. Rodzaj oświetlenia (hps, świetlówki, nateżenia światla)
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)
:arrow: 1. Hps 150 W + 2 x 18w świetlówki
:arrow: 2. Nasiona
:arrow: 3. Ziemia do kwiatów ph ok 6.5
:arrow: 4. co 2-3 dni
:arrow: 5. 2x wentylatory 80mm
:arrow: 6. Biohumus
:arrow: 7. 4 tygodnie
:arrow: 8. Faza jasna 27 C faza ciemna 23 C
Problem dot . przyklapniętych liści, było o tym sporo ale nie znalazłem odpowiedzi dla siebie.
Roślinie zdechły liście z dolnej parti to normalnie, odciąłem je. Od wczoraj zauważyłem , że przyklapnięte są jeszcze dwa piętra od dołu i już wiem co sie z nimi stanie ;-/
Przynajmniej tak mi się wydaje.
To chyba nie jest normalne "zrzucanie" liści , pierwsze drugie piętro bez liści ale w miejscu gdzie one były pojawiają się odrosty. 3-4 odrosty bardziej rozwinięte i to właśnie tam liście są oklapnięte i żółkną. 5-6-7 pięterko ma się dobrze tam odrosty rosną najwolniej.
Druga roślina nie wykazuje podobnych skłonności ogólnie rosła wolniej i mizerniej a teraz robi się z niej rozkrzewiony potworek .
Podlewam nawozem Biohumus ale dałem nieco mniejszą dawkę od zalecanej.. może ma niedobór.. no ale to nie powinno występować u obu roślin ?
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)
:arrow: 1. Hps 150 W + 2 x 18w świetlówki
:arrow: 2. Nasiona
:arrow: 3. Ziemia do kwiatów ph ok 6.5
:arrow: 4. co 2-3 dni
:arrow: 5. 2x wentylatory 80mm
:arrow: 6. Biohumus
:arrow: 7. 4 tygodnie
:arrow: 8. Faza jasna 27 C faza ciemna 23 C
Problem dot . przyklapniętych liści, było o tym sporo ale nie znalazłem odpowiedzi dla siebie.
Roślinie zdechły liście z dolnej parti to normalnie, odciąłem je. Od wczoraj zauważyłem , że przyklapnięte są jeszcze dwa piętra od dołu i już wiem co sie z nimi stanie ;-/
Przynajmniej tak mi się wydaje.
To chyba nie jest normalne "zrzucanie" liści , pierwsze drugie piętro bez liści ale w miejscu gdzie one były pojawiają się odrosty. 3-4 odrosty bardziej rozwinięte i to właśnie tam liście są oklapnięte i żółkną. 5-6-7 pięterko ma się dobrze tam odrosty rosną najwolniej.
Druga roślina nie wykazuje podobnych skłonności ogólnie rosła wolniej i mizerniej a teraz robi się z niej rozkrzewiony potworek .
Podlewam nawozem Biohumus ale dałem nieco mniejszą dawkę od zalecanej.. może ma niedobór.. no ale to nie powinno występować u obu roślin ?