• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Całkowita ochrona przed radarami / niwelowanie ciepłego powietrza.

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Od paru dni rozkminiam pewien temat, otóż jak wiadomo wszędzie latają helikoptery z radarami cieplnymi, u mnie w .nl za często, za dnia, wieczorem, nocą...Jeśli GrowRoom robimy sami srebna folia nas rzekomo uchrania przed radarem bo zatrzymuje ona ciepło, jeśli mamy oryginalny namiot pod plantacje to już wogóle jest wszystko szczelne...problem pojawia się wraz z powietrzem które wentylatory nam wytłaczają z namiotu, przedział temperatur jest różny w zależności od warunków wewnątrz, no i takie powietrze wylatuje i kumuluje się w mieszkaniu, trudno jest o przeciąg 24/h :p szczególnie zimą. Wiadomo w zimie to dodatkowe ogrzewanie mieszkania ale z tego co się orientowałem radary mierzą równierz temperaturę powietrza wewnątrz prowincjii...Jest jakiś sposób na schładzanie powietrza z namiotu?? Jakieś patenty ?? Nie chodzi tu o przewrażliwienie a raczej o to żeby się zabezpieczyć z każdej strony tak aby móc spać spokojnie, osobiście rozmyślam nad coś w stylu specjalnej komory. Chodzi mi o zbudowanie paczki prostokątnej ( powiedzmy z plyty wiórowej od środka wyłożonej tą srebną folią ) i zamontowanie na każdej z jej ścian po 2 wiatraczki komputerowe ( wiadomo oprócz spodu ). Z jednej strony podłączyć ją pod odpływ powietrza tą rurą aluminiową co to ją najczęściej spotykamy nad okapami w kuchni, następnie powietrze wychodzące z boxa przechodzi przez tą paczkę z zamontowanymi 6 lub 8 wiatraczkami i kawalkiem rury ją zakończyć gdzie wylatywało by sobie już schłodzone powietrze na mieszkanie...ciekawe czy by to tak działało jak mi się wydaje. zamiast tej paczki można by było użyć na przykład lodówki przenośnej, dziury po bokach wlotowa i wylotowa, od góry jeden wiatrak zamontowany, jedny bok jeden wiatrak drugi bok drugi wiatrak i na czas grzania lampą wkładać do środka zamrożone wkłady lub butelki z wodą...może są jakieś inne sposoby ?

---------- Aktualizacja posta 04:39 ---------- Czas poprzedniego posta 04:14 ----------

Schematowo:
bez20tytulu.JPG

Po lewej szafa z roślinami na dole wlot, u góry lampa i wylot ciepłego powietrza rurą podłączony do skrzynki gdzie stoją 2 butelki z lodem i na czerwono na każdej ze ścian po 2 miatraki 80x80 komputerowe i wylot

Ciekawi mnie czy coś takiego miało by zastosowanie, jeśli ktoś się zmierzał z tym problemem i jakoś w łatwiejszy sposób go rozwiązał może się podzielić, jeśli nikt nie będzie miał nic sensownego w sprawie boxa do dodania będe skazany chyba na jego budowę wtedy się podzielę efektem...ogólnie dużo pracy może są jakieś inne rozwiązania?

Nie mam jakiejś ogromnej szklarni, parę roślin, lampa też mała bo tylko 250W HPS, będe zmieniał na 400W w najbliższym czasie. Mieszkam na ostatnim piętrze więc wydaje mi się że jestem najbardziej podatny na takie radarki, co innego gdyby było parę pięter nade mną. Wprawdzie mieszkam w Holandii, w Polsce przypał byłby równoznaczny z wyrokiem chyba tutaj równa się grzywną + przy większych ilościach 2tygodniowym aresztem i grzywną no i wpisem w ewidencje...jednym słowem KAPA

---------- Aktualizacja posta 04:44 ---------- Czas poprzedniego posta 04:39 ----------

Oczywiście to tylko obrazek na szybko w paincie :D nie sugerujcie się rozmiarami :D Wiadomo są też minusy takiego projektu np hałas wiatraczków ale przy użyciu małych komputerowych z łożyskiem kulkowym nię hałasowało by to aż tak....osobiście wolał bym wydać 20zł na 1 dobry wiatraczek, zamontować takich 6 niż być na celowniku...

CHEERS

G

Gość

Guest
Głupia suszarka ma 4-5 razy więcej mocy niż te lampy. 250w lampa w zimie ma niby podnieść temperaturę w mieszkaniu? O ile, 1 stopień?
Wyluzuj chłopie. Przy takiej małej mocy nie ma szans na jakikolwiek przypał. Nikt ci tego nie wykryje z powietrza.

bialy0

Well-known member
Buchów
0
czy gdy gotuje i helikopter namierza moj dom i widzi 1mx1m kwadrat ktory ma wieksza temperature bedzie myslal ze to uprawa? raczej takie zabiegi maja na celu znalezienie "dojrzalych" plantacji , na cale mieszkania , bo odpalenie takiego latajacego radaru tez jest kosztowne

G

Gość

Guest
Pierdu pierdu a chlopaczyna ma racje.
Żarnik sodowy rozpala sie w temp.1350 stopni

biały-kozacką masz kuchenke napie****a jak HUTA
Mr,pink kolejny inteligent.

Termowizory wykrywają punktowe ciepło żarników.
A nie gorąco w pomieszczeniach.
NIE ISTNIEJE SPRZET DOMOWY EMITUJĄCY TAKIE CIEPŁO.

Oni lataja tylko za dnia i w konkretne miejsca jak ktoś juz pod***ie.
Jak by mieli latać non stop i zagladać do kożdego domu w mieście to
To wogóle by żaden pies nie chodził po ziemi tylko by latali i szukali.

ps.obawa słuszna ale tylko w razie jak ktos cie pod***ie i sie tobą interesują.

G

Gość

Guest
Człowieku, żadna kamera termowizyjna nie wykryje ci lampy skierowanej w dół, zasłoniętej odbłyśnikiem metalowym, w boksie wyłożonym folią aluminiową, w mieszkaniu o ścianach grubości kilkudziesięciu cm. Żarnik w lampie HPS ma wysoką temperaturę i emituje światło widzialne. Żeby odczytać jego temperaturę z kilku metrów kamerą musisz mieć 100% widoczności, inaczej dostaniesz temperaturę tego, czym ona jest zasłonięta i to już będzie w podczerwieni kilkadziesiąt stopni przez głupią zasłonkę, nie mówiąc o reszcie. Musieliby ci tą kamerą przez okno wycelować, żeby zobaczyć cokolwiek, a i tak bardziej im będzie świecić nagrzany telewizor, niż dobrze zaizolowany box z lampką 250W.
Promieniowanie podczerwone nie przechodzi przez ciała stałe. Jak chcesz, to sobie sprawdź i spróbuj włączyć TV pilotem przez ścianę, inteligencie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół